Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen bizonyítékok vannak...

Milyen bizonyítékok vannak arra, hogy Jézus valóban létezett?

Figyelt kérdés
2009. aug. 21. 21:26
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
56%

16:36- os:

"Jézus létezésére több bizonyíték van, mint a legtöbb történelmi személy létezésére."

azért ez így sovány... esetleg, ha prezentálnál is néhányat abból a "több" bizonyítékból...

2009. aug. 24. 01:56
 22/46 anonim válasza:
71%
Ajánlom a Zeitgeist 1. részét!(a video.google oldalon elérhető). Érdekes dolgok vannak benne...
2009. aug. 24. 13:38
 23/46 anonim ***** válasza:
62%
Én a Zeitgeist Addendumot láttam, annak a vallásokkal foglalkozó része igen felületes. A pénzteremtéssel és a modern pénzügyi rendszerrel kapcsolatos rész viszont igen pontos (közgazdászként meg tudom ítélni). Ajánlom mindenkinek.
2009. aug. 24. 18:34
 24/46 anonim ***** válasza:
20%

A legtöbb történelmi személyről csak néhány példányos írások maradtak, azok egy része is néhány száz éves másolatokban. Mégsem kételkedünk a létezésükben. Jézusról egy csomó bibliai tekercs és kódex maradt már az 1. század végétől.

Az az eljárás a történész körökben, hogy ha valakiről szó van valamilyen írásban, annak a létezését elfogadják, amíg egyértelmű bizonyíték nincs arra nézve, hogy mégsem létezett. Jézus létezését ez alapján nem lehetne megkérdőjelezni.

Mégis sokan megteszik, amire az ok egyértelmű.

1. Csodákat tett.

Mindenkinek ajánlom, olvassa el a csodákról szóló beszámolókat. Nekem sokkal inkább helyszíni tudósításként tűnnek fel, semmint csodás meseszerű képzelgésként. Érdemes elolvasni mellé a Tamás evangéliumát, ami pár 100 évvel később íródott, ott is jócskán van csoda, de a különbség magáért beszél. (Pl. beszélő kereszt jár-kel benne, stb.)

Érdekes továbbá, hogy a csodák nem csak úgy történnek: minden csodát azért tesz Jézus, hogy megerősítse, szinte bizonyítsa igaz voltát annak, amit a hallgatóival meg akar értetni. Pl."Jézus hajóra szállva átkelt, és elment a maga városába. És íme vittek hozzá egy bénát, aki ágyban feküdt. Amikor Jézus látta a hitüket, így szólt a bénához: Bízzál fiam, megbocsáttattak a bűneid. Ekkor néhány írástudó így szólt magában: Ez Istent káromolja. Jézus pedig, mivel ismerte gondolataikat, ezt mondta: Miért gondoltok gonoszt szívetekben? Ugyan mi könnyebb, ezt mondani: Megbocsáttattak bűneid! - vagy ezt mondani: kelj fel, és járj? Hogy pedig megtudjátok, hogy van hatalma az Emberfiának megbocsátani a bűnöket a földön: Kelj fel - így szólt ekkor a bénához -, vedd az ágyadat és menj haza! Az pedig felkelt, és hazament."

2. Jézus egyértelműen kijelentette, hogy őt az Atya küldte, és ez az ateistáknak nagyon zavaró.

Engem ez a kijelentése zavart leginkább, lépten-nyomon beleakadtam az evangéliumok olvasása közben, és nem tudtam összeegyeztetni Jézus nyilvánvaló bölcsességével és morális tisztaságával ezt a kijelentést.

3. Jézus felszólít arra, hogy béküljünk meg istennel, tekintsük őt Atyánknak, és tartsuk be a parancsolatait. Az Isten nélküli életet a bűn állapotának nevezi, mivel ilyenkor az ember a teremtéskor megfogalmazott eredeti isteni célt elvéti. Az ember alapvető bűne, hogy elszakadva Istentől maga akarja meghatározni azt, hogy mi a jó és mi a rossz (erről szól a bűnbeesés története is, nem almaevésről).

Ez egyenesen irritáló az ateista embereknek.

Mindezek miatt én nem csodálom, ha Jézus létezését sokan megkérdőjelezik, főleg a csodák miatt. Azt kellene szerintem elfogadni (a hívőknek is), hogy materialista-ateista világnézetből kiindulva SOHA nem lesz elfogadható Jézus személye, tettei és mondanivalója. Egyszerűen túl nagy az ellentmondás a materialista axiómákból kiindulva.

2009. aug. 24. 19:17
 25/46 anonim ***** válasza:
31%
ott a biblia.am nem tudom hogy miért van az hogy egyesEk elhiszik h ez meg az van a kémiában meg a fizikában de azt,hogy isten meg jézus azt már nem...:S
2009. aug. 25. 09:58
 26/46 anonim válasza:
48%
18:34-es hozzászóló:Az Addendum-ot láttam én is először (a kezdetekben még csak szakmai szempontokból érdekelt),aztán néztem meg a Zeitgeist1-et, ebben a vallást már nem csak felületesen érintik.
2009. aug. 25. 12:46
 27/46 anonim ***** válasza:
68%
kereken 0,000000 bizonyíték van rá.Ez nagyon érdekes téma.Például "Jézust" a kereszténységet egyesítő zsinaton nyilvánították istenné.Az előtt közönséges ember "volt".Jézus valóban létezhetett de semmi isteni eredete vagy képessége nem volt.Egyszerű tanító volt.A bibli nagy valószínűséggel egy korai törvénykönyv volt amit megspékeltek isteni halandzsákal, hogy az emberek betartsák azt.
2009. aug. 25. 18:02
 28/46 anonim válasza:
51%

makaróniszörny??

én azt mondom, ha elolvasod a bibliát, tanulmányozod Jézus életét, mondanivlaóját, üzenetét, hinni fogsz benne.

Mert nem beszélt hülyeségeket...

2009. aug. 25. 22:37
 29/46 anonim ***** válasza:
29%
Jézus? Az meg ki? Földönkívüliek léteznek, ők irányítanak. Olyan ronda zöldesek tényleg. Voltam az űrhajón....Nem raboltak el, magamtól mentem. A házunk fölött lebegett. Nemrég tértem vissza..
2009. aug. 26. 06:35
 30/46 anonim ***** válasza:
55%

Az előző / 6.35 / vagyok....

Biztos vagyok benne, hogy jobban elhiszitek, mint Jézus létezését.

Jézus él. Élt emberként köztünk, meghalt értünk, érted is! Miféle bizonyítékot akartok még??? Csöndesedjetek el, kérjétek, és találkoztok Vele. Dicsőség az Úrnak!!

2009. aug. 26. 06:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!