Milyen bizonyítékok vannak arra, hogy Jézus valóban létezett?
előzőnek (23:11)
1. az általad hivatkozott könyv címe helyesen "a zsidók története"...
2. valóban szó van benne jézusról, de olyan kontextusban, hogy flavius keres de NEM talál bizonyítékot...
a többi stimmel :D
semmi ami ér is valamit
inkább olyan dolgok szoktak előfordulni amikről kiderült hogy kamu, pedig azzal próbálták bizonyítani
Na de istent magyarázzuk tudománnyal?
mindenki eldöntheti miben hisz
Az Evangéliumokon kivül
- 1.Tacitus egy római történész volt, aki két jelentősebb könyvet írt az első századról ("Krónikák" és a "Történetek"), mindkettő említést tesz Jézusról és a kereszténységről. A "Krónikákban" azt írja körülbelül Kr. u. 115-ben:
"Egy keresztényeknek nevezet csoport össze nem egyeztethető magatartásuk végett általánosságban gyülölték őket, nevük Krisztustől ered. Ő Tibérius uralkodása alatt halál bűntetést szenvedett, a helytartó Poncius Pilátus keze által. "
-2) Suetonius, egy másik római történész Klaudiusz császár uralmáról (Kr. u. 41-54) ezt írja: " Mivel a zsidók Rómában, a keresztények végett állandó zavargásokat okoztak Klaudiusz kitiltotta őket a városból ". Itt említhetjük az ApCsel.18:2-es verset, amely arról számol be, hogy egy Aquilla és Priscilla nevű zsidó házaspárnak el kellett hagynia Rómát a zsidók üldözése miatt. Suetonius később a Néró idejében történt keresztény üldözésekről ír: " Róma leégése után....A keresztényeket is megtorlással sújtották, egy felekezet mely egy új és ártalmas (kártevő) vallási hitet vall ". Az utalás egy "Krisztusiak" nevű csoport létezésére az első században, feltételezi, hogy egy Krisztus nevű személy létezett valamivel korábban ugyanebben a században.
- 3. Josephus Flavius
"Ebben az időben volt egy bölcs ember, Jézus ...Ő volt az aki csodálatos dolgokat cselekedett ...Ő Krisztus volt ...a harmadik napon megjelent nekik élve, amint a próféták ezt és ezer más csodálatos dolgot őróla előre megmondtak
-4. A Talmud, amely egy zsidó szent könyv, a Szanhedrin 43a-ban Jézus halálára utal. Elismert tény, hogy a Talmudnak ez a része e könyv összeállításának kezdeti időszakából származik, (azaz Kr.u.70-200):
Utolsó!
A hit azért hit, mert hiszed és nem tudod. A hit nem bizonyíték semmire. Én hihetek mától a makaróniszörnyben, attól nem fog létezni :) Pedig csakis annyira lenne komolyan vehető, mint a kereszténység dolgai.
Jézus létezésére több bizonyíték van, mint a legtöbb történelmi személy létezésére. Csakhogy mivel ő Isten fiának vallotta magát, meg csodákat tett, az Istenben hinni nem akarók ezeket a bizonyítékokat szükségszerűen nem megbízhatónak minősítik. Nincs ezen mit csodálkozni.
Egyébként én nem értek egyet azzal, hogy ami hit, annak nincs köze a tudáshoz meg a tudományhoz, meg nem is kell alátámasztható legyen, mivel hit. Én nem szeretnék olyasvalamiben hinni, ami csak úgy lóg a levegőben. Én az egész életemet Jézusra alapoztam és az ő szavára, ez befolyásolja az összes fontos döntésemet, meghatározza az értékrendemet, tehát nekem egyáltalán nem mindegy, hogy van-e valóságalapja vagy nincs. A spagettiszörnyben való hit ugyancsak ingatag alap lenne !
Aki az ateizmusban akar hinni, az szükségszerűen az evolúcióban kell higgyen, továbbá el kell utasítson minden bizonyítékot arra nézve, hogy Jézust valóban az Atya küldte. Ennek része a bibliai beszámolók hiteltelenné nyilvánítása is. Magam részéről nem háborodok fel ezen, értem a másik tábort, mert én is ateistaként kezdtem.
Jézus létezése történelmileg bizonyitott, egy zsidó szekta vezetője volt, akinek nézeteit nem fogadták el
a szektán kivüliek.Életéről a bibliai történeteken túlmenően keveset lehet tudni.A Bibliát a történelem során sokszor átirták, az ott leirtak mögött is vannak történelmi tények,az özönviz, például egy földrengés következménye, egy cunami lehetett. A csodákat a keresztény hitben élőknek kötelező elfogadni, kételkedni tilos. A Bibliának is sok értelmezése volt, aki az uralkodó katolikus nézeteket nem fogadta el, azokat megégették.Ma is vannak a katolikustól eltérő bibliamagyarázaton alapuló világvallások, református, pravoszlav stb egyházak és szekták, de a középkor elmultával már nem küldhetik máglyára a képviselőiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!