Azokkal mit lehet csinálni, akik bármilyen kérdésre csak bibliai idézettel bírnak válaszolni? Nem gondolnak bele, hogy nem mindenki jártas a Bibliában? Nincs saját véleményük? Nem tudnak beszélni?
Kedves kérdező, a (nem korrekt, hanem alapvetően egyoldalú) kérdésedre már válaszoltak itt, ezért én csak Csilla válaszára reflektálnék röviden.
Többször felszólítottalak már drága Csilla, hogy a köpködésed helyett, mutass egyetlen példát, ahol a Tanúk bibliai hitelveit valaki "megcáfolta"! Eddig tőled (sem) kaptunk választ.
"hanem a te nyelvezeten válaszolunk, akkor megkérdőjelezed a valóságtartalmát"
Én aztán nem. Egyik szent könyvnek sem lehet megkérdőjelezni a valóságtartalmát, mert nem történelemkönyvek, hanem szent könyvek, tehát más a céljuk.
Csak kérdezek valamit, és akkor a válasz valami olyan, hogy "És az Úr mondá blablablablabla..." ez így három oldalon keresztül, amit én, aki Jókai meg Mikszáth-könyveket olvasok, sem tudok értelmezni, mert nem tudom, hogyan kéne. Szó szerint vagy csak a jelképeket belőle, érted? Ez a probléma. Én a Bibliával csak irodalomórán foglalkoztam, és nem is tudok máshogy hozzáállni. Tehát idézgethetitek nekem a Példabeszédek könyvét, én akkor sem fogom érteni, hogy mire akar az illető kilyukadni. Én is idézhetek A szilmarilokból, azt meg a másik nem fogja érteni. Sokan azért teszünk fel itt kérdéseket, mert valamit nem értünk. De nem kéne bonyolítani azzal, hogy ködös nyelvezetű, Károli-féle fordítású idézetekkel válaszoltok. Legyen a tiétek akármelyik felekezet. Attól, hogy nem vagyok keresztény, és nem is akarok az lenni, kérdéseim még lehetnek, nem?
Kedves kérdező! Természetesen kérdezhetsz bármit, bármikor és szerintem bárkitől. Én magam csak akkor tűzdelem meg alaposabban a mondandómat Bibliai idézetekkel, ha a téma speciálisan bonyolult, azaz fontos az érthetőség kedvéért a szöveghűség, melyet gyakran a szövegkörnyezet és a teljes Szent Iratok fényében lehet csak jól látni. Ugyanis a Biblia egyik legnagyszerűbb erénye, hogy képes önmagát magyarázni.
Tehát éppen ezért hiba, ha alaposabb kutatás nélkül, csak úgy beleképzelünk egy verziót a tartalmába, ami nekünk tetszik. Sajnos sokan járják ezt az utat és nekik tényleg csak egy irodalmi emlék a biblia, holott részben ennek az eredménye, hogy ennyiféle zavaros elgondolás alakult ki róla!
"Többször felszólítottalak már drága Csilla, hogy a köpködésed helyett, mutass egyetlen példát, ahol a Tanúk bibliai hitelveit valaki "megcáfolta"! Eddig tőled (sem) kaptunk választ."
Kedves Őrtorony /igazán bemutatkozhatnál már/:
1. ki vagy te, hogy bármire is felszólíts?!
2. Berta Wooster gazdagon cáfolja a hazugságaidat, de te annyira bedugtad a fejed a társulat kiadványiba, hogy nem látod a fától az erdőt!
Ki ne törjön a vallásháború!
Ugyan, mit számít, mit mondott egy ember két évezrede!
Isten nincs, hiába keresitek, hiába várjátok.
Van Színes TV, Mercedes, téli eper, Jogging ruha, komputer.
Mindenki lehet hívő, hihet akár a szerelemben is.
Magam csak az emberben hiszek, abban, hogy jó, még ha a történelem nem is ezt bizonyítja.
Ha elvakultság és túlzások nélkül kinyitod a szemed, meglátod a világot, ami működik Isten, ördög nélkül, mert mindezek Mi vagyunk, emberek.
Ha ellenben Neked jobban tetszik, képzelhetsz bármit, nem tilos, senki sem szólhat meg érte.
A fő, hogy a törvényeket betartsd és javaslom, hogy a szokások tekintetében se térj el nagyon, hiszen akkor könnyen hóbortosnak gondolhatnak.
Különben, az sem probléma, keresztre aligha fognak érte feszíteni...
"Mondom Csilla, hazudozni megtanultál már, de tudsz-e igazat is mondani, bizonyítani az állításaidat???"
Wast makogsz?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!