Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Azokkal mit lehet csinálni,...

Azokkal mit lehet csinálni, akik bármilyen kérdésre csak bibliai idézettel bírnak válaszolni? Nem gondolnak bele, hogy nem mindenki jártas a Bibliában? Nincs saját véleményük? Nem tudnak beszélni?

Figyelt kérdés
2012. dec. 13. 10:47
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
8%

Kedves kérdező, a (nem korrekt, hanem alapvetően egyoldalú) kérdésedre már válaszoltak itt, ezért én csak Csilla válaszára reflektálnék röviden.

Többször felszólítottalak már drága Csilla, hogy a köpködésed helyett, mutass egyetlen példát, ahol a Tanúk bibliai hitelveit valaki "megcáfolta"! Eddig tőled (sem) kaptunk választ.

2012. dec. 13. 18:43
 12/24 A kérdező kommentje:

"hanem a te nyelvezeten válaszolunk, akkor megkérdőjelezed a valóságtartalmát"

Én aztán nem. Egyik szent könyvnek sem lehet megkérdőjelezni a valóságtartalmát, mert nem történelemkönyvek, hanem szent könyvek, tehát más a céljuk.

Csak kérdezek valamit, és akkor a válasz valami olyan, hogy "És az Úr mondá blablablablabla..." ez így három oldalon keresztül, amit én, aki Jókai meg Mikszáth-könyveket olvasok, sem tudok értelmezni, mert nem tudom, hogyan kéne. Szó szerint vagy csak a jelképeket belőle, érted? Ez a probléma. Én a Bibliával csak irodalomórán foglalkoztam, és nem is tudok máshogy hozzáállni. Tehát idézgethetitek nekem a Példabeszédek könyvét, én akkor sem fogom érteni, hogy mire akar az illető kilyukadni. Én is idézhetek A szilmarilokból, azt meg a másik nem fogja érteni. Sokan azért teszünk fel itt kérdéseket, mert valamit nem értünk. De nem kéne bonyolítani azzal, hogy ködös nyelvezetű, Károli-féle fordítású idézetekkel válaszoltok. Legyen a tiétek akármelyik felekezet. Attól, hogy nem vagyok keresztény, és nem is akarok az lenni, kérdéseim még lehetnek, nem?

2012. dec. 14. 10:06
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez ugyan nem Bibliai viszonylat, de elég kevés ember akad, akinek tényleg saját véleménye van... 100 emberből 99 csak más, neki tetsző véleményét adja tovább.
2012. dec. 14. 13:49
 14/24 anonim ***** válasza:
75%

Kedves kérdező! Természetesen kérdezhetsz bármit, bármikor és szerintem bárkitől. Én magam csak akkor tűzdelem meg alaposabban a mondandómat Bibliai idézetekkel, ha a téma speciálisan bonyolult, azaz fontos az érthetőség kedvéért a szöveghűség, melyet gyakran a szövegkörnyezet és a teljes Szent Iratok fényében lehet csak jól látni. Ugyanis a Biblia egyik legnagyszerűbb erénye, hogy képes önmagát magyarázni.

Tehát éppen ezért hiba, ha alaposabb kutatás nélkül, csak úgy beleképzelünk egy verziót a tartalmába, ami nekünk tetszik. Sajnos sokan járják ezt az utat és nekik tényleg csak egy irodalmi emlék a biblia, holott részben ennek az eredménye, hogy ennyiféle zavaros elgondolás alakult ki róla!

2012. dec. 14. 15:58
 15/24 anonim ***** válasza:
66%

"Többször felszólítottalak már drága Csilla, hogy a köpködésed helyett, mutass egyetlen példát, ahol a Tanúk bibliai hitelveit valaki "megcáfolta"! Eddig tőled (sem) kaptunk választ."

Kedves Őrtorony /igazán bemutatkozhatnál már/:

1. ki vagy te, hogy bármire is felszólíts?!

2. Berta Wooster gazdagon cáfolja a hazugságaidat, de te annyira bedugtad a fejed a társulat kiadványiba, hogy nem látod a fától az erdőt!

2012. dec. 14. 17:43
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Mondom Csilla, hazudozni megtanultál már, de tudsz-e igazat is mondani, bizonyítani az állításaidat???
2012. dec. 15. 09:39
 17/24 anonim ***** válasza:
23%

Ki ne törjön a vallásháború!

Ugyan, mit számít, mit mondott egy ember két évezrede!

Isten nincs, hiába keresitek, hiába várjátok.

Van Színes TV, Mercedes, téli eper, Jogging ruha, komputer.

Mindenki lehet hívő, hihet akár a szerelemben is.

Magam csak az emberben hiszek, abban, hogy jó, még ha a történelem nem is ezt bizonyítja.

Ha elvakultság és túlzások nélkül kinyitod a szemed, meglátod a világot, ami működik Isten, ördög nélkül, mert mindezek Mi vagyunk, emberek.

Ha ellenben Neked jobban tetszik, képzelhetsz bármit, nem tilos, senki sem szólhat meg érte.

A fő, hogy a törvényeket betartsd és javaslom, hogy a szokások tekintetében se térj el nagyon, hiszen akkor könnyen hóbortosnak gondolhatnak.

Különben, az sem probléma, keresztre aligha fognak érte feszíteni...

2012. dec. 15. 14:55
 18/24 anonim ***** válasza:
75%

"Mondom Csilla, hazudozni megtanultál már, de tudsz-e igazat is mondani, bizonyítani az állításaidat???"

Wast makogsz?!

2012. dec. 15. 17:50
 19/24 anonim ***** válasza:
84%
kezeld őket trollként.
2012. dec. 16. 04:03
 20/24 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem akkor idéznek onnan, ha egyéni gondolataik megegyeznek a Bibliában leírtakkal, mint ahogy minden kereszténynek. El lehet mondani ugyanazt a saját szavaiddal és Isten szavaival is.
2012. dec. 19. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!