Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a baj a karácsonnyal?...

Mi a baj a karácsonnyal? Miért kell ellenségesen viszonyulni hozzá?

Figyelt kérdés
2012. dec. 13. 08:20
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Semmi. Mi is megünnepeljük. Nem díszítjük fel a házat világítós füzérekkel, hogy jól az egekbe szökjön az áramszámlánk, és nem költünk tízezreket ajándékra. Feldíszítjük a fenyőfát a kertben, ez egy költségkímélő megoldás, mert nem kell évente újat venni. Olcsó, egyszerű, mégis szép ajándékokat adunk egymásnak. De ami sokkal fontosabb ennél: bár az év többi napján is szoktunk, most még inkább megemlékezünk a Megváltónkról, Jézus Krisztusról. Bár máskor is szoktunk, eléneklünk pár dalt, amely emlékeztet minket arra, hogy Ő milyen hatalmas áldozatot tett értünk. Bár máskor is igyekszünk jó család lenni és harmóniában élni, nem veszekedni, most igyekszünk még jobbak lenni. Minden napnak karácsonynak kéne lennie.
2012. dec. 14. 09:49
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

Ha úgy lenne, ahogy mondod, hogy minden nap karácsony lenne, elvesztené a jelentőségét e két nap!

Ha úgy lenne, ahogy mondod, még nem lenne béke a földön, a karácsonyt ünneplő, magukat kereszténynek tartók körében sem! Mert ugyanis ahhoz több kell, sokkal több kell, mint ennek a két napnak a szelleme - Krisztus szelleme kellene hozzá, de akkor meg nem kéne karácsony, mert anélkül is boldogan együtt tudnánk élni egymással szeretetben nemzetek feletti szeretben, mint Jehova Tanúi!!!

2012. dec. 15. 09:23
 23/26 anonim ***** válasza:
Szamomra a karacsony azt jelenti,hogy Isten emberre lett es gyermekkent megszuletett erre a bunos foldre,es igenis en ezt unneplem es ezert adok halat es ha valakinek ez nem tetszik hat az engem egyaltalan nem zavar,Jezus Krisztus nem csupan Betlehemben szuletett meg hanem megszuletehet barkinek a sziveben,es akkor a karacsony valoban karacsony lessz,es akkor van ertelme a karacsonynak,en bisztos vagyok benne,hogy Istennek tetszik ha valaki igy unnepli a karacsonyt,mert ez a lenyege a karacsonynak.
2012. dec. 15. 22:50
 24/26 anonim ***** válasza:
0%

"en bisztos vagyok benne,hogy Istennek tetszik ha valaki igy unnepli a karacsonyt,"

Miért vagy biztos benne? Mert szerinted Isten szereti azt, hogy az állítólagos hívei keverik a pogány szokásokat a tiszta imádattal? Csak egy bibliai idézet kell, mely ellentmond annak, hogy Isten gyűlöli(!!) ezt a fajta keverését és felhígítását az imádatának!!

2012. dec. 17. 01:11
 25/26 anonim ***** válasza:
En Jezus Krisztust unneplem nem egy pogany szokast,engem nem erdekel,hogy kik mit unnepeltek regen ezen a napon." 14. Tudom és meg vagyok győződve az Úr Jézusban, hogy semmi sem tisztátalan önmagában: hanem bármi annak tisztátalan, a ki tisztátalannak tartja."Szoval nekem a karacsonyrol nem egy pogany unneo jut eszembe,es az nem is erdekel hanem Jezus Krisztus,de mindenki legyen meggyozodve a sajat hiterol,ez nem udvosseg kerdese,en sem itelem el azt aki nem tartja,ezek ilyen gerenda keresesek a masik ember szemebe.
2012. dec. 17. 22:06
 26/26 anonim ***** válasza:

Nekem is mindegy, hogy ki, mit csinál, én sem ítélek el senkit, ez nem az én dolgom. De azt megfigyeltem, hogy nem a kérdésemre válaszoltál, hanem a TE szemszöged és érzéseid alapján nyilatkoztál arról, hogy csak az számít, hogy TE mit gondolsz erről.

Szerintem az sokkal többet számít, hogy Isten mit gondol erről...!

2012. dec. 17. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!