Kell-e bűnhődnünk szüleink bűneiért?
2 Móz. 20,5 "... mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen" (Megismételve: 5Móz 5,9)
2 Móz. 34,6-7 "Az Úr, az Úr, irgalmas és kegyelmes Isten ... de nem hagyja a bűnöst büntetlenül, megbünteti az atyák álnokságát a fiakban, és a fiak fiaiban harmad és negyedíziglen."
1 Kor. 15,22 "Mert a miképen ádámban mindnyájan meghalnak..."
ezzel szemben
Ezék. 18,20 "a fiú ne viselje az apa vétkét"
5 Móz. 24,16 "Meg ne ölettessenek az atyák a fiakért, se a fiak meg ne ölettessenek az atyákért; kiki az ő bűnéért haljon meg."
Úgyis úgy forgatod, ahogy neked tetszik, akkor meg nem mindegy? :)
Itt van a válasz, csak direkt nem érted, mert provokálsz, mint állat és most tökre elégedett vagy magaddal.
Légy boldog ezzel, ha már más nem jutott.
Jehova azért, hogy megértesse az útjait Mózessel, érthetően elmondta, hogy bár nem helyesli a bűnt, lassú a haragra. Időt ad az embereknek, hogy megismerjék a követelményeit, és igazodjanak azokhoz. Ha valaki megbánást tanúsít, Jehova megbocsátja bűnét, de nem menti fel a súlyos helytelenségekért járó büntetés alól. Figyelmeztette Mózest, hogy az izraeliták tettei hatással lesznek a jövő nemzedékeire, vagy jó, vagy rossz hatással. Jehova útjainak a megértése és értékelése megóvhatja a népét attól, hogy őt okolják az olyan helyzetekért, amelyeket ők maguk idéztek elő, és attól, hogy lassúnak tartsák Istent.
ezért ez a versek nem azt jelentik amiket írsz, csak akkor ha a nemzedékek megmaradtak az Ősatyák tetteiben illetve e fiak sem tértek el attól a rossztól amit az apjuk is tett hanem tovább gyakorolták a gyermekek is...
Habár provokálsz, mégis leírom a választ.
Isten a te saját bűneidért büntet meg, de a mások bűne miatt te is szenvedsz ártatlanul, és ez téged is bűnre vihet (azért leszel gyilkos mert apád vert stb.), de ezen bűneid alól nem mentenek fel a körülmények.
1. és 2. idézet folytatása, hogy ezeríziglen megjutalmazza Isten az utódokat, magyarul áldásai messze túlsúlyban vannak.
A 3. idézet az áteredő bűnről szól, nem a bűnhődésről.
A bünökkel az a baj,hogy átkot hoznak,és ezt át lehet vinni a leszármazottakra.
Ha valaki elfogadja Jézus Krisztus keresztáldozatát,feltámadását,akkor imával megtörhető ez az átok.
Isten nem akar senkit büntetni más vétke miatt.
Minden apánktól és anyánktól örökölt hiábavalóságot,örökletességet le kell imádkozni!
El kell vágni minden szálat a szellemvilágban is ami nem Istentől származik.
Az a legjobb ha elmész egy gyülekezetbe olyan szolgáló testvérhez aki tud és szivesen segít is ebben.
Heló!
Régi poszt, de gondoltam ideírom a dolgokat, hátha még érdekel valakit.
Amikor összegyűjtöttem egy jó pár igeverset (2Móz 20,5; 2Móz 34,6; 4Móz 14,18; 5Móz 5,9, 5Móz24,16; Ez 18,20; Jer 31,29; Jer 32,18; 2Kir 14,6; 2Krón 25,4), amik mind ezekről szólnak, nyugtalan voltam és feszült, hogy hogy lehet ennyire... rosszul megfogalmazni a kijelentéseket, s most akkor ki is akar átverni kit. Viszont, kicsit kellene csak utánakeresni, elhinni, imádkozni, s nem provokáló stílusban piszkálódni, mert akkor sosem fogod tudni megérteni.
Elsősorban tiszteletem azoknak a hozzászólóknak, akik emberi módon válaszoltak!
A téma.
Itt egy link, ami felpattintja a szemeteket:
Ehhez még hozzátenném, hogy TÉNYLEG DOKUMENTÁLÓDJATOK! -> "papad" (ige) => nem büntetést jelent, hanem figyelmeztetést, utánajárást, meglátogatást, szemmel követést, törődést valamivel. (Angol fordításban láthatod is 2Móz 20,5-öt: "Thou shalt not bow down thyself to them, nor serve them: for I the Lord thy God am a jealous God, visiting the iniquity of the fathers upon the children unto the third and fourth generation of them that hate me;"
Exodus 20:5 KJV)
Igen,kell!
Ha nem térünk meg Istenhez!
Ha megtérünk hozzá akkor már a múlt bünei és következményei ha imádkozol érte akkor eltörlődnek!
Mert ime ujjá lett minden :)
De sajnos vannak harcok!
A fiaim miatt is harcolok egyfolytában egyenlőre....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!