Jehova Tanúi nem unják már, hogy még egy világvége közeledik, vagy ebben ők nem hisznek csak a sajátjaikban?
Szerintem semmivel se vagy tájékozottabb, mint amilyennek engem hiszel, és igen is, hogy Jehova Tanúi közül gyakrabban kaptak szárnyra jóslatok. Ezt nem én mondom vannak források is. Az másik dolog, hogy Nostradamus, vagy pl Newtoon is jósolt különböző világvége időpontot, de őket nem nevezhetjük kereszténynek, mivel jelentős mértékben okkultisták voltak. Igen gondolom a Jelenésekre gondolsz, amik szerves részét képzik a Bibliának, és sokak szemében lehetséges, hogy a mostani világviszonyoknak megfelelőek a történések. Ettől függetlenül én úgy tudom, hogy a tanúk bocsátkoznak főleg abba, hogy időpontokra tegyék ezen dolgokat, amik már pedig a számmisztika fogalomkörébe tartoznak, ami messzemenően nem keresztényi.
Tisztában vagyok a piramisokkal, valamint azzal is hogy mennyire elterjedtek ne aggódj. keletkezésükről, valamint arról, hogy mi célt szolgáltak ne menjünk bele, mert rengeteg féle elképzelés van, de tény hogy egy jelentős szimbóluma a háttérhatalomnak..Ha ezzel nem vagy tisztában az már téged minősít, míg a kedves tanúkat ennyire vehemensen véded...
Kedves tanútól viszont kérdezném, hogy ő mit tud illetve tart arról hogy Russel miért kezdte el tanulmányozni a piramisokat??
A 3-s szám alatt válaszolónak szeretnék néhány szót mondani bocs az offért.
Nos nem lesz világ vége, hanem a rendszernek lesz vége.
Armageddon az összes létező nem kívánatos elemet eltünteti a föld színéről, ami azt jelenti, hogy lesznek túl élők. Hogy kik lesznek azok azokat nem határozhatja meg senki, mi is reménykedünk benne, hogy igyekeztünk mindent megtenni...
Mi lesz utána?
Azok akik ilyen kiváltságos helyzetbe lesznek, azokra nagy munka vár.
A földet olyan kerthez hasonló állapotba kell rendbe tenni, amilyen annak idején Ádám idejében kinézett, az az egy csodálatos "paradicsomi" földdé kell tenni.
azért, hogy a feltámadókat ilyen állapotba tudják fogadni.
Ott nem lesznek beton kolosszusok és nem fognak egymás hegyén hátán lakni az emberek.mindenki ahogy a Biblia írja saját kis földje lesz és ültetni fog, mindenki megtermi magának az élelmet, úgy hogy nem fog senki unatkozni.Lesz munka bőven.Ahogy olvashatjuk:
Házakat építenek, de nem úgy hogy más lakjon benne, szőlőket ültetnek de nem úgy, hogy más eszi a gyümölcsöt.
De utána nézhetsz a saját bibliádban a könny és fájdalom nélküli ígéretnek.:
(Ézsaiás 65:21-25) 21 Házakat építenek majd, és bennük laknak, szőlőskerteket ültetnek, és eszik azok gyümölcsét. 22 Nem úgy építenek, hogy más lakjon ott, nem úgy ültetnek, hogy más egye azt. Mert mint a fának napjai, olyanok lesznek népem napjai, és kezük munkáját teljesen javukra fordítják választottaim. 23 Nem fáradnak hiába, nem veszedelemre szülnek, mert Jehovától megáldott utódok ők, leszármazottaikkal együtt. 24 És úgy lesz, hogy még mielőtt kiáltanának, én már válaszolok, még beszélnek, és én már meghallgattam. 25 A farkas és a bárány együtt fog legelni, az oroszlán szalmát eszik, mint a bika, a kígyónak pedig por lesz az eledele. Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen” — így szól Jehova.
(Ezékiel 28:26) 26 Biztonságban fogják lakni azt, házakat építenek és szőlőskerteket ültetnek, és biztonságban laknak majd, amikor ítéleteket hajtok végre mindazokon, akik lenézően bánnak velük mindenhol körülöttük; és megtudják, hogy én vagyok Jehova, az Istenük.’«”
(Jelenések 21:4) 4 És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.”
vagy is a mostani események nem lesznek ami miatt most még sírunk...
Ez az 1000 éves millenium időszaka a béke az öröm és a tökéletesség felé haladás időszaka, az emberek eldobálják a szemüvegeiket, botjaikat, kerekes székeiket, halló készülékeiket, mer nem lesz rá szükség.
És az ezer év végén egy végső utolsó próba....Sátánt egy igen rövid időre elengedik, hogy akik ott vannak lássák, hogy igen is egy tökéletes embert eltudott téríteni Sátán. Mert most sem hiszik hanem azt állítják, hogy a teremtő nem teremtett tökéletest, mert elbukott...
ekkor mindenki mindenre megkapja erre is a választ aki ott lesz, csak úgy mint most a közel jövőben, hogy mit kellett volna csinálni, és hogyan kellett volna az embereknek élni.
Kedves kérdező!
"és igen is, hogy Jehova Tanúi közül gyakrabban kaptak szárnyra jóslatok."
A tájékozatlanság NEM ERÉNY! Most te éppen azt teszed, mint amit bennünk bírálsz, tévedsz. Jehova Tanúi kezdettől fogva (tehát Russelltől számítva) kijelentették, hogy semmiféle ihletést nem kapnak, semmilyen különleges természetfeletti kinyilatkoztatásban nem részesülnek, ennélfogva nem tévedhetetlenek a Bibliaértelmezéseikben, nem állították magukról, hogy karizmatikusok lennének. Téged és minden megvezetett embert alapvetően félretájékoztattak az egyoldalú informátoraid (ahonnan az "ismeretedet" szerzed), mivel ezeket az alapigazságokat már nem tárják elétek. Csak hülyítenek benneteket! Így járnak azok, akik nem autentikus forrásból szerzik be az információikat, hanem szemétdombokon kotorásznak.
Ezek sok helyen le vannak írva Jehova Tanúi irodalmaiban, ez alapvető igazság minden komoly érdeklődő számára.
Ilyenformán KIZÁRT, hogy "jósoljanak", "hamis próféták" legyenek - nem tudom érthető-e, vagy magyarázzam el úgy is, hogy a gyengébb képességűek is megértsék?! Lehet idézgetni mindenféle kiragadott szövegeket, de éppen a minap világosítottam fel egy ilyen kérdezőt, hogy ezek a mondatok NEM tartoznak ezen, bibliailag is elítélt kategóriákba.
Jehova Tanúi Jézus második eljövetelének buzgó várásában olyan dátumokat említettek, amelyek végül téveseknek bizonyultak. Ezért némelyek hamis prófétáknak nevezték őket. Ám ők egyik esetben sem 'Jehova nevében' tették bejelentéseiket azt feltételezve, hogy azok egyenesen Tőle származnak. Soha nem mondták: 'Ezek Jehova szavai.' Az Őrtorony, Jehova Tanúi hivatalos folyóirata kijelentette: "Mi nem rendelkezünk a prófétálás adományával" (1883. január, 425. oldal [angolban]). "Nem tartjuk vagy tekintjük úgy írásainkat sem, mintha azok tévedhetetlenek lennének" (1896. december 15., 306. oldal [angolban]). Az Őrtorony kinyilvánította azt is, hogy bár némelyek rendelkeznek Jehova szellemével, ez "nem jelenti azt, hogy akik Jehova tanúiként szolgálnak, azok ihletettek lennének. Nem jelenti azt, hogy Az Őrtorony-ban megjelent írások ihletettek, tévedhetetlenek és mentesek a hibáktól" (1947. május 15., 157. oldal [angolban]). "Az Őrtorony nem tartja magát ihletettnek sem kifejezéseiben, sem tanításában" (1950. augusztus 15., 263. oldal). "A testvérek, akik ezeket a kiadványokat készítik, nem tévedhetetlenek. Írásaik nem ihletettek abban az értelemben, ahogy Pálé és más bibliaíróké azok voltak (2Tim 3:16). Ezért aztán a növekvő ismeretek fényében szükségessé válhat egyes nézetek kiigazítása (Péld 4:18)" (1981. február 15., 19. oldal [angolban]).
"a tanúk bocsátkoznak főleg abba, hogy időpontokra tegyék ezen dolgokat, amik már pedig a számmisztika fogalomkörébe tartoznak"
Ennek semmi köze semmilyen okkult dologhoz! Ez nem igaz. A bibliából tudvalévő, hogy kiszámolhatóak bizonyos dátumok - a Messiás megjelenését is tudhatták a hűséges zsidók. Az 1914-s és az 1975-s dátum is kiszámolható volt, ezek létező időpontok a bibliai kronológia alapján. Az más kérdés, hogy egyesek hamis várakozással voltak irányukban. Sokan itt élnek közöttünk azok közül, akik az 1975-s évet megélték, ma is hűségesen szolgálják Jehovát, mert nem csak egy dátumig adták át életüket neki!!!
Kedves Tanú! 12:05 22:39
29%
Ha nem vagyok tévedhetetlenek, akkor megbocsáss, de vak vezet világtalant?
Ne higgyétek el a 29%-os hazudozásait.Hamis prófétálások tömkelege,és zéró bizonyíték a tanu blöffjeire.Itt alaposan elvérzett:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!