Aki Isten ellensége az emberiség ellensége is. Ugye egyetértetek velem hívők?
Isten ellensége az emberiség barátja.
Gondoljatok az ateistákra (legalábbis egy részükre), akik a vallásosság által okozott szenvedéseket akarják megszüntetni.
"
Én olyankor szoktam akár a teista, akár ateista hittel vitába szállni, ha a véleményformáló vélt magasabbrendűsége fedezhető fel. Illetve, ha a vallásos hit egyérteműen szembe megy a tudományos tényekkel, pl ID vs. evolúció."
Amennyiben a Világot Isten teremtette, a működtetéséhez szükséges törvényeket is Ő hozta.
A Tudomány képviselője eszerint, akaratlanul is csak az Isteni törvényeket, szándékokat fürkészi.
Eredményei mindenki számára pozitívak.
Mivel a Biblia szavai régen keletkeztek, amikor a természettudományos ismeretek alacsony fokon álltak, Isten csak ehhez mérten szólhatott a híveihez, hogy megértsék Őt.
Azóta sokat fejlődött a világ.
A tudomány ismerete akkor is Istenhez állít közelebb, ha a megismerőnek nem ez a szándéka.
Mikor a vallásosak érzelmi alapon tagadják a módszeresen bizonyított elméleteket, nagy valószínűséggel éppen Isten ellen vannak, tagadva az Ő világosan látható törvényeit.
Mindezt egy réges régi könyv állításaira hivatkozva teszik, ami sok tekintetben egyszerű magyarázatokat ad, amin a világ már túllépett.
Aki a tudomány eredményeivel nincs teljes mértékben tisztában, az meglehet, éppenséggel saját Istenének törvényeit vitatja, mert a Biblia egyszerű szavaiból más következtetésre jutott.
Ez esetben éppenséggel Ő tűnik saját Istene és az emberiség ellenségének.
Jó, de mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a föld 6000 éves, az evolúciót áltudománynak tartják? Mégis hithű katolikusok.
A kérdezőhöz:
Én nem hiszek istenben, tehát sem az ellensége, sem a "barátja" (vagy hogy is fogalmazzak) nem lehetek. Ergo, nem lehetek az emberiség ellensége sem. Istennek ha van is ellensége, az csakis a sátán lehet, hiszen egy ateista nem lehet egy általa nem hitt, nemlétező lény ellensége.
Az evolúció egy akkora kamu és hazugság, amekkora nem nagyon létezett még.
A tudományt nem vetem el, hisz kellenek a védőoltások, a gyógyítás, és minden ami az emberiséget szolgálja, de az evolúció egy szavát sem hiszem el.
A kérdésre: igen. Aki a szeretet ellen van, az az ember ellen van. Mert Isten maga a szeretet. Mint amikor az ember saját szerető szülei ellen fordul, csak mert nem tetszenek neki a szabályok.
Én nem hiszek istenben!
Egyszerűen egész életemben dolgoztam, igyekeztem arra vigyázni, hogy minél kevesebb lelki és fizikai sérülést okozzak másoknak.
A kérdésedre a válaszom: NEM.
A világon több, mint 150 vallás fejti ki tevékenységét. Vannak Fő csoportok Pl.: zsidó. keresztény,muszlim stb.
akik mind azt mondják, hogy az ő istenük az igazi.
Itt a kérdés feltevő az azért jó lenne, ha megjegyezné:
Valamit, csak valamiből lehet előállítani.
Hinni valamiben/valakiben az egy más kérdés.
Pl. én hiszek, az elvégzett munkában, annak eredményességében, hogy a családom a munkám árán tanulni, gazdagodni fog, egyszerűen mindabban, ami kézzel fogható!
1. az evolúcióra röhög a vakbelem. Ellentmondások sorozata, amit még egy iskolás is észrevesz, ha van esze.
Persze. Addig úszkált a trutymóban az egysejtű, amíg ős-hal nem lett belőle, viszont amíg ki nem nőtt a kopoltyúja, addig mindegyik megfulladt. Ja. Mondd meg nekem Istenem, hogy mi kell ahhoz, hogy ezeknek is leessen a tantusz és az agyukat gondolkodásra is használják?
2. Oké, köszönd magadnak. De ha baj lesz, akkor ne Istent vádold, hisz szerinted nem létezik, hanem önmagad.
"mi kell ahhoz, hogy ezeknek is leessen a tantusz és az agyukat gondolkodásra is használják? "
Érdekes megfigyelni, hogy pont azok elégedettek a szellemi képességeikkel akik a leginkább nyilvánvalóan buták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!