Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki Isten ellensége az emberis...

Aki Isten ellensége az emberiség ellensége is. Ugye egyetértetek velem hívők?

Figyelt kérdés

2012. nov. 28. 21:36
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
18%

Isten ellensége az emberiség barátja.

Gondoljatok az ateistákra (legalábbis egy részükre), akik a vallásosság által okozott szenvedéseket akarják megszüntetni.

2012. nov. 29. 23:41
 32/55 anonim ***** válasza:
57%

"

Én olyankor szoktam akár a teista, akár ateista hittel vitába szállni, ha a véleményformáló vélt magasabbrendűsége fedezhető fel. Illetve, ha a vallásos hit egyérteműen szembe megy a tudományos tényekkel, pl ID vs. evolúció."

Amennyiben a Világot Isten teremtette, a működtetéséhez szükséges törvényeket is Ő hozta.

A Tudomány képviselője eszerint, akaratlanul is csak az Isteni törvényeket, szándékokat fürkészi.

Eredményei mindenki számára pozitívak.

Mivel a Biblia szavai régen keletkeztek, amikor a természettudományos ismeretek alacsony fokon álltak, Isten csak ehhez mérten szólhatott a híveihez, hogy megértsék Őt.

Azóta sokat fejlődött a világ.

A tudomány ismerete akkor is Istenhez állít közelebb, ha a megismerőnek nem ez a szándéka.

Mikor a vallásosak érzelmi alapon tagadják a módszeresen bizonyított elméleteket, nagy valószínűséggel éppen Isten ellen vannak, tagadva az Ő világosan látható törvényeit.

Mindezt egy réges régi könyv állításaira hivatkozva teszik, ami sok tekintetben egyszerű magyarázatokat ad, amin a világ már túllépett.

Aki a tudomány eredményeivel nincs teljes mértékben tisztában, az meglehet, éppenséggel saját Istenének törvényeit vitatja, mert a Biblia egyszerű szavaiból más következtetésre jutott.

Ez esetben éppenséggel Ő tűnik saját Istene és az emberiség ellenségének.

2012. nov. 29. 23:51
 33/55 anonim ***** válasza:
Jaja, nekem is többnyire ez az érvrendszerem. Mert így a tudományellenes szelet úgy lehet kifogni a vitorlájukból, hogy nem bocsájtkozik az ember olyan ingoványos talajra, mint isten létének tagadása.
2012. nov. 30. 00:08
 34/55 anonim ***** válasza:
100%

Jó, de mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a föld 6000 éves, az evolúciót áltudománynak tartják? Mégis hithű katolikusok.

A kérdezőhöz:

Én nem hiszek istenben, tehát sem az ellensége, sem a "barátja" (vagy hogy is fogalmazzak) nem lehetek. Ergo, nem lehetek az emberiség ellensége sem. Istennek ha van is ellensége, az csakis a sátán lehet, hiszen egy ateista nem lehet egy általa nem hitt, nemlétező lény ellensége.

2012. nov. 30. 14:37
 35/55 anonim ***** válasza:
43%

Az evolúció egy akkora kamu és hazugság, amekkora nem nagyon létezett még.

A tudományt nem vetem el, hisz kellenek a védőoltások, a gyógyítás, és minden ami az emberiséget szolgálja, de az evolúció egy szavát sem hiszem el.

A kérdésre: igen. Aki a szeretet ellen van, az az ember ellen van. Mert Isten maga a szeretet. Mint amikor az ember saját szerető szülei ellen fordul, csak mert nem tetszenek neki a szabályok.

2012. dec. 1. 07:30
 36/55 anonim ***** válasza:
67%
Eszerint én árva gyerek lennék?
2012. dec. 1. 09:20
 37/55 gregarm ***** válasza:
32%
Az evolúció 1000x hihetőbb, mint a Biblia.
2012. dec. 1. 16:42
 38/55 anonim ***** válasza:
53%

Én nem hiszek istenben!

Egyszerűen egész életemben dolgoztam, igyekeztem arra vigyázni, hogy minél kevesebb lelki és fizikai sérülést okozzak másoknak.

A kérdésedre a válaszom: NEM.

A világon több, mint 150 vallás fejti ki tevékenységét. Vannak Fő csoportok Pl.: zsidó. keresztény,muszlim stb.

akik mind azt mondják, hogy az ő istenük az igazi.

Itt a kérdés feltevő az azért jó lenne, ha megjegyezné:

Valamit, csak valamiből lehet előállítani.

Hinni valamiben/valakiben az egy más kérdés.

Pl. én hiszek, az elvégzett munkában, annak eredményességében, hogy a családom a munkám árán tanulni, gazdagodni fog, egyszerűen mindabban, ami kézzel fogható!

2012. dec. 1. 19:49
 39/55 anonim ***** válasza:
40%

1. az evolúcióra röhög a vakbelem. Ellentmondások sorozata, amit még egy iskolás is észrevesz, ha van esze.

Persze. Addig úszkált a trutymóban az egysejtű, amíg ős-hal nem lett belőle, viszont amíg ki nem nőtt a kopoltyúja, addig mindegyik megfulladt. Ja. Mondd meg nekem Istenem, hogy mi kell ahhoz, hogy ezeknek is leessen a tantusz és az agyukat gondolkodásra is használják?

2. Oké, köszönd magadnak. De ha baj lesz, akkor ne Istent vádold, hisz szerinted nem létezik, hanem önmagad.

2012. dec. 1. 21:04
 40/55 anonim ***** válasza:
79%

"mi kell ahhoz, hogy ezeknek is leessen a tantusz és az agyukat gondolkodásra is használják? "

Érdekes megfigyelni, hogy pont azok elégedettek a szellemi képességeikkel akik a leginkább nyilvánvalóan buták.

2012. dec. 2. 01:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!