Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki Isten ellensége az emberis...

Aki Isten ellensége az emberiség ellensége is. Ugye egyetértetek velem hívők?

Figyelt kérdés

2012. nov. 28. 21:36
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
78%

nem, csak azoké akik istenben hisznek, mikor hiszel valamiben, elképzelsz valamit azzal megalkotod egy másik világban ( most ilyen hülye fogalmazással) de létezni fog, isten létezik

de létezik a többi vallás istene is, mint más más országok a földön, elvannak ezek egymás mellett csak a keresztények akarnak állandóan világot hódítnai

2012. nov. 28. 22:57
 12/55 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz hívő alatt? Én hiszek az egy Istenben, de azt nem mondanám, hogy ha valaki isten ellenes, az emberiség ellen is lenne vagy ellenkezőleg. Hisz ilyen alapon az inkvizíciót, nem nevezhetnék emberiség elleni bűnnek, mivel "Istenért" tették "jó hívők."

S míg valaki azt állítja, hogy tagad meg istenedet, s állj a sarkadra az emberiség ellenes tett lenne. De ahogy a mondás tartja segíts magadon és az Isten is megsegít.

S amikor Isten vízözönnel árasztotta el a világot, akkor mondhatni kiirtotta az emberiséget és emberiség ellenes volt. Szóval én nem értek egyet.

2012. nov. 28. 23:05
 13/55 anonim ***** válasza:
100%

"Aki Isten ellensége az emberiség ellensége is. Ugye egyetértetek velem hívők?"

Nem, ezzel nem értek egyet. (agnosztikusként) Ha elfogadom a bibliai istent létezőként, akkor nem nagyon lehet definiálni az "istenellenességet", Egyszerűen azért, mert isten olyan mértékben felette áll az emberi létezésnek, hogy az emberi akarat és lehetőség nem ér el olyan szintet, hogy isten léptékével istenellenességről lehessen beszélni. Szerintem valahogy úgy kell ezt elképzelni, hogy van egy hangyafarmod, ahol él x milliárd hangya. Ha egyik van másik emberellenes, az mit jelent egészen pontosan az emberi léptékben? Semmit.

2012. nov. 28. 23:16
 14/55 anonim ***** válasza:
56%

Istennek lehet ellensége az ember, ha pl. Istennek a földi célját, akaratát gátolja, vagy akadályozza.

Isten akarata jó. Pl. azt akarja hogy minden ember megtérjen és az igazság ismeretére eljusson. Így aki Isten ellen harcolóvá válik, az sok ember életében okozhat jóval súlyosabb károkat annál, mint hogy csak minimálbéren kelljen tengődnie valakinek. De a Biblia szerint nem rosszakaró emberek ellen van tusakodásunk, hanem démonok (nem a lepontozók) ellen, fejedelemségek ellen stb, amelyek a magasságban vannak. Ők az emberiség ellenségei, és a céljaikhoz embereket használnak.

2012. nov. 28. 23:57
 15/55 anonim ***** válasza:
90%

"Istennek lehet ellensége az ember, ha pl. Istennek a földi célját, akaratát gátolja, vagy akadályozza. "

Igazából senki nem tudja, hogy mi isten VALÓDI földi terve. Annyit mondott nekünk, amennyit hallanunk kellett. Ha valóban olyan nagy és okos, akkor feltételezhetjük, hogy a valódi igazság az íráson jóval túlmutat és az írást betartók, és az írással szembeszegülők is mind ugyanannak a gépnek a fogaskerekei, előre mozdítva a nagy cél elérését.

Szerintem elég nagyképű dolog úgy csinálni, mintha tudnád, hogy mi isten földi célja... ezzel magad isteni szintre emeled, azt játszva, hogy te átlátod az isteni szándékod, és el tudod dönteni, hogy istennek mi a jó és mi a rossz. Te megkaptad a terved, a rád eső feladatot, imádkozz, gyónj, higgy. Mások másként szolgálják ugyan azt az istent hitetlenségükkel és istentagadásukkal. Ha hiszel isten végtelenségében, akkor nem lehet más magyarázat. :-D

2012. nov. 29. 00:13
 16/55 anonim ***** válasza:
44%
szerintem ez nem az a hangulat, amit az egyetemes szeretet és elfogadás hat át.
2012. nov. 29. 02:02
 17/55 anonim ***** válasza:
77%

Stimmel, döncike.

Hozzátenném, az ateista miként lehetne olyan valaminek az ellensége, ami szerinte nem is létezik?

2012. nov. 29. 02:06
 18/55 anonim ***** válasza:
100%

"Hozzátenném, az ateista miként lehetne olyan valaminek az ellensége, ami szerinte nem is létezik?"

jaja. :) Mondjuk azt el tudom kepzelni, hogy sokan úgy tekintenek istenre, mint aki (egy számítógépes vírushoz hasonlóan) saját magába vetett hitét próbálja terjeszteni, és azt tartja egyetlen céljának, hogy minél több emberi fejben legyen benne a belé vetett hit. Egy ilyen esetben valóban "ellenségnek" tekinthetők az ateisták, mert gátolják az isteni terv megvalósulását. De ez szerintem nem fér össze isten mindenhatóságába vetett hittel. Mert ezt a célt, egy valóban mindenható erő egy csettintésre el tudná érni, ha valóban ezt akarná. :-D És ez a nézőpont feltételez egy nagyon egyszerű (szerintem már-már bárgyú) isteni tervet, ami megintcsak szembe megy isten feltételezett komplexitásával, hatalmas bölcsességével és végtelen tudásával.

2012. nov. 29. 02:30
 19/55 Salx Narval ***** válasza:
73%
Ugyan már, miféle ellenség az,(mármint Lucifer) aki felett korlátlan uralma van, léte és minden cselekedete azon múlik, hogy engedi, vagy nem, ráadásul ő teremtette. Az embernek, még ekkora hatalma sincs, hogy lehetne bárki, Isten ellensége. Tökéletes meglátás az, hogy előre lejátszott játékban veszünk részt és mindenki teszi a maga előre megtervezett útját, mármint ha igaz az, hogy Isten mindenek tudója és az akaratán kívül, semmi nincs. Nyilván az sem titok előtte, hogy ki, hogyan él majd a szabad akaratával.
2012. nov. 29. 02:54
 20/55 anonim ***** válasza:
58%

Hívő vagyok és szoktam olvasni a Bibliát ami kimondja:

Jak 4:4 Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok-e, hogy a világ barátsága ellenségeskedés az Istennel? Aki azért e világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz.

Ez azért van így, mert az igazság hirdetőjében, Isten Fiában, ez a világ ellenséget látott, és kivégezte. Így ez a világ, és mindazok akik nem szeretik az igazságot, Jézus Krisztust, Isten kárhoztató ítélete alá fognak kerülni.

2012. nov. 29. 07:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!