A Biblia emberek által írt értelmezéseit (beleértve a nyelvi fordításokat) milyen alapon lehet elfogadni Isten kinyilatkoztatott szavaként?
Az talán ostobaság, hogy Te azért nem vagy mohamedán, mert keresztény vagy?
Hm, racionális...
Ki ezért, ki azért nem hiszi.
Nem bíráltam, csak tényt mondtam.
Ezekre nem hat.
Szóval, prófécia...
Választanod kell, prófécia, vagy szabad akarat.
Együtt nem értelmes.
Történelem?
Szinte semmiről sem ír.
Amiről ír, sem valószínű.
Sőt, gyakran hihetetlen.
Időnként tudománytalan.
Erkölcsi tanításai között akad szép gondolat.
De gyűlöletet is szít.
Ugyan miben különbözik az, amikor a zsidók irtották a népeket,- a holokauszttól?
Csak Te képzeled, hogy van különbség.
Utolsó ítélet, mi?
Tűzbe hajingálás?
Csak ne nagyon hangoztasd, még a végén bezárnak emberek fenyegetése, megfélemlítése, pánikkeltés miatt.
Szerencséd, hogy nem vesznek komolyan...
Nagyon bosszúsnak látszol, de ami igaz az igaz.
A világvégét nem is soroltad
Kedves tzolko, vigyázz nehogy agyérgörcsöt kapj. Nem vagyok keresztény, hiába erőlködsz, csak megjegyeztem, hogy amit állítasz, az nem igaz. Te vagy itt a legnagyobb kocsmafilozófus a kategóriában. Igazából sem a tudományt, sem az emberi gondolkodás alapvető szabályait nem ismered, de állandóan fellengzős elméleteid vannak mindenről.
A próféciák és a szabad akarat összeegyeztethető, sőt a tovább megyek, ha a fizikai világ determinált, akkor is lehetséges a szabad akarat, ennek a filozófiában egy külön irányzata van, úgy hívják kompatibilizmus.
Az a baj, hogy azt hiszed otthon egy pohár sör mellett megfejted a világot. De elméletgyártásba akkor kezdjen az ember, ha megszerezte hozzá a megfelelő tárgyi tudást.
De persze ezen az oldalon a sok ostoba vallásossal és műveletlen ateistával jól megleszel.
Köszi 13-as
Zöldet kaptál tőlem, mert teljesen egyetértek veled.
újabban már értékelni is tudok, király.
Amnesztia.
Igaz, nem vagyunk túlságosan műveltek, de azért aki őszinte, az igazságot keresi.
Tanulhatunk is a fecsegésből.
Vagy csak én gondolom?
Kocsmafilozófus!
Nem is rossz, 1 el jobb a tölteléknél.
Magam is belátom, nagyon elpimaszodtam.
Ne aggódj, hamarosan kikopok,
Mert nem lesz időm és magam is sokallom...
Olyan alapon:
1. Isten az embernek értelmet adott, tehát amit Isten képekben jelenít meg, azt az ember képes értelmezni, méghozzá helyesen is!
2. A Biblia sugalmazott írás, tehát a Bibliába egy vessző sem kerülhetett bele, ami tévedés lett volna. Ez igaz a fordításokra is, amikben itt-ott lehetnek eltérések, de ez a lényeget, az eszmeiségét, törzsét nem érinti.
3. Mind a fordításokat, mind a magyarázatokat tudósok rakták össze. Nem kell őket lebecsülni, csak azért, mert régebben éltek. Méghozzá 2-3000 év alatt ugyanígy tudósok tanulmányozták a részeket (pl. a Vulgatat is), s nem akadt 2000 év alatt egy sem, aki nagoyn komoly hibát talált volna.
Ezért tartom irracionálisnak azt, hogy komoly, szakvatott teológusok mondjuk 1700 évig foglakoznak a Bibliával és nem találnak benne hibát, erre jön egy dan brown vagy akárki, és felfedezi a spanyolviaszt, rájön hogy ez meg az hibás, persze mindenféle végzettség nélkül....és ilyen dan brown-okból is van már egy tucat.....nagyon kilóg a lóláb....
"teológusok mondjuk 1700 évig foglakoznak a Bibliával és nem találnak benne hibát"
Mi számít "hibának" a Bibliában, amit nem találtak benne?
"Mi számít "hibának" a Bibliában, amit nem találtak benne?"
Olyan szintű ostobaságokra gondoltam itt, mint pl. h Jézusnak volt felesége/gyereke (tehát hogy a dan brown-os példánál maradjak, mint ami abban a könyvben van)....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!