Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szűz Mária nem is szűz? :o

Szűz Mária nem is szűz? :o

Figyelt kérdés

Elkezdtem "behatóbban" tanulmányozni a Bibliát, és találtam benne egy érdekes részt:

Mt 13.55

Nem az ácsnak a fia(-> Jézus)? Nem Mária az anyja, nem Jakab, József, Simon és Júdás a testvérei?

Mt 13.56

S nővérei nem mind itt élnek köztünk? Honnét vette hát mindezeket?"

Vagyis az ige szakaszból kivehető, hogy Máriának több gyermeke is volt Jézuson kívül. Erre csak két magyarázat lehet: 1. Mária több gyermeket is szült( és gondolom nem mindegyik a Szentlélektől fogant)

2. Józsefnek több felesége volt(amiről én nem tudok).

De hát mi katolikusok elsősorban nem pont azért tiszteljük Máriát, mert szűz volt? Persze ha nem is így lett volna, akkor is kismillió dolog miatt kiérdemelhetné a tiszteletünket, de akkor is...

Miért kell a tényeket elhallgatni, vagy elferdíteni?:O

2009. aug. 15. 13:05
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
63%

Mi a válasz (amit megtaláltál)?

Megosztanád, légy szíves.

2009. aug. 15. 13:40
 12/37 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak: Nem az egyházban hiszek, hanem Istenben. Fejtsd meg.
2009. aug. 15. 13:40
 13/37 A kérdező kommentje:

Vagyis már nem utolsóxd

Persze, megosztom.

[link]

Ez foglalja össze a legjobban szerintem.

2009. aug. 15. 13:42
 14/37 anonim ***** válasza:
56%

Én is ISTENben hiszek, és távol tartom magam minden szervezett közösségtől. Nem kívánok embereknek behódolni. :)

Az egyházak (dogái) változnak a korral, de ISTEN mindig ugyanaz. :)

2009. aug. 15. 13:44
 15/37 anonim ***** válasza:
39%
Köszönöm a linket! Elolvasom!
2009. aug. 15. 13:45
 16/37 anonim ***** válasza:
39%
Én is köszönöm, hogy megosztottad! Olvasom... :)
2009. aug. 15. 13:47
 17/37 anonim ***** válasza:
48%

Még annyit tennék hozzá: pontosan lehet tudni, hogy Jézus "testvérei", akiről több izben is beszél a Biblia, valóban a biológiai testvérei voltak, nem csak a szellemi testvérei, mint egyesek állítják.

A Máté 13:55, 56-ban használt görög a·del·phoi′, illetve a·del·phai′ szavakkal kapcsolatban: „az evangélista korának görögül beszélő világában a vér szerinti fivérek és nővérek megjelölésére használták, és a görög olvasók ezt természetesen így is értették."

Márk 3:31–35, Kat.: „ Amikor anyja és rokonai odaértek, kint maradtak, beküldtek érte és hívatták. Sokan ültek körülötte, szóltak neki: »Anyád és testvéreid kint vannak, és keresnek.« Így válaszolt: »Ki az én anyám és kik az én testvéreim?« Aztán végighordozta tekintetét a körülötte ülőkön, s csak ennyit mondott: »Ezek az én anyám és testvéreim! Aki teljesíti az Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám.«”

Itt már igazán világos lesz a különbség Jézus vér szerinti testvérei és szellemi testvérei, vagyis a tanítványai között. Senki sem mondhatja, hogy a Jézus anyjára való hivatkozást nem úgy kell felfogni, ahogy azt Jézus mondta. Akkor vajon következetes lenne úgy érvelni, hogy itt nem vér szerinti testvérekről, hanem esetleg unokatestvérekről volt szó? Azon rokonok megjelölésére, akik nem testvérek, mint például a Lukács 21:16-ban, más görög kifejezést [szün·genón′] használtak.

Tisztelte-e különös módon Máriát az I. századi keresztény gyülekezet?

Péter apostol egyetlenegyszer sem említi meg őt ihletett leveleiben. Pál apostol nem használja a nevét ihletett leveleiben, hanem csak mint ’asszonyról’ beszél róla (Gal 4:4).

2009. aug. 15. 14:23
 18/37 anonim ***** válasza:
52%

"Ha tisztelnéd, nem ezen filóznál. És úgy látom, az Egyház kinyilatkoztató hatalmát nagy ívben leszarod."

Milyen bűbájos, keresztényi kifejezés! Gratula érte!

Remélem nem volt nehéz szülés ezt így megfogalmazni?

Az "egyház kinyilatkoztató hatalma" nem veszi zokon, hogy a Biblia mást tanít Máriáról?!

2009. aug. 15. 15:12
 19/37 anonim ***** válasza:
68%

O.o

Máriát nem azért hívjuk Szűz Máriának, mert élete végéig szűz volt. Mária azért Szűz Mária, mert a Biblia szerint szűzként hozta világra Jézust - "szeplőtelenül fogantatott".

2009. aug. 15. 20:41
 20/37 anonim ***** válasza:
52%

Első válaszolónak pedig üzenem, hogy igenis lehet valaki szűz létére terhes. Csak el kell olvasni a szex, szerelem témájában azt a tömérdek hozzászólást, melyet rengeteg tudatlan 12-13 éves kis csitri írt.

Tudományos módszerként pedig ott a mesterséges megtermékenyítés.

2009. aug. 15. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!