Szűz Mária nem is szűz? :o
Elkezdtem "behatóbban" tanulmányozni a Bibliát, és találtam benne egy érdekes részt:
Mt 13.55
Nem az ácsnak a fia(-> Jézus)? Nem Mária az anyja, nem Jakab, József, Simon és Júdás a testvérei?
Mt 13.56
S nővérei nem mind itt élnek köztünk? Honnét vette hát mindezeket?"
Vagyis az ige szakaszból kivehető, hogy Máriának több gyermeke is volt Jézuson kívül. Erre csak két magyarázat lehet: 1. Mária több gyermeket is szült( és gondolom nem mindegyik a Szentlélektől fogant)
2. Józsefnek több felesége volt(amiről én nem tudok).
De hát mi katolikusok elsősorban nem pont azért tiszteljük Máriát, mert szűz volt? Persze ha nem is így lett volna, akkor is kismillió dolog miatt kiérdemelhetné a tiszteletünket, de akkor is...
Miért kell a tényeket elhallgatni, vagy elferdíteni?:O
A Talmud k.urvának írja le.
Sanhedrin 106a.: "Ö, aki hercegektől és kormányzóktól származott, ácsok k.urvája volt. A soncino kiadás Shabbath 104b lábjegyzete azt állítja, hogy a Talmud cenzúrázatlan szövegében az áll írva, hogy Jézus édesanyja "Mirjam a fodrász"-nak sok férfival volt viszonya.
Tudományosan, hülyeség, mert egy nő nem lehet szűz ha már terhes,
Vallási szempontból: Az Istennek van olyan halatom a kezében hogy úgy tudta megtermékenyíteni Máriát hogy szűz maradt.
Attól függ hogy melyik szempontból nézed.
mennyi buta ember :D
de nem ez a baj, hanem hogy alacsony a kerítés XD
Nem azért tiszteli a kereszténység, mert szűz volt és úgy is halt meg, hanem mert szűzen szülte Jézust, és úgy is fogant meg.
De ez biztos nem így volt, valszeg nem akarták, hogy a jónép megtudja, hogy házasságon kívül esett teherbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!