Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények valóban szentek?

A keresztények valóban szentek?

Figyelt kérdés

Mert mindig a sátánistákat piszkálják.

Mert vannak papok akik szentnek monják magukat, mégis gyerekeket molesztálnak, segítséget kérő hajléktalanokat zavarnak el a templom elől.

Ismerek olyan keresztényt is, aki pocskondiázza istent. Mert a keresztények nem lopnak, csalnak, hazudnak, gyilkolnak, stb... soha. Ugye? Akkor most miről beszélünk?

2012. nov. 6. 18:42
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

mégis gyerekeket molesztálnak, segítséget kérő hajléktalanokat zavarnak el a templom elől. "

Mivel az első tagmondat nem igaz,

Nem igaz? Én pedig már hallottam a tv-ben, nem is egyről.

2012. nov. 6. 20:14
 12/30 Ozmium42 ***** válasza:

Az első tagmondat ez

"Mert vannak papok akik szentnek monják magukat"

Erre írtam, hogy nem igaz. A többi pedig nem mindenkire, de mivel egy pap sem mondja szentnek magát, ezért az egész mondatnak nincs értelme.

2012. nov. 6. 20:22
 13/30 anonim ***** válasza:

Felesleges kisregényeket írni, senki sem olvassa el őket.

Nem.

2012. nov. 6. 20:31
 14/30 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A papok is emberek és őket is a gonosz fogságban tarthatja.Nem emberekben hanem Jézusban kell bízni.Az igaz keresztények pedig azok akik betartják Jézus tanításait.E világ a gonosz rabságában erős befolyást tud tenni az emberekben és hitük megrendülésében .Nincs bennük elég kitartás.Ez pedig a gonosznak köszönhető.

Istent senki sem látta mert nem tudnánk megállni előtte bűneink miatt.Érezni érezhetjük ,mert a szeretet bennünk is megtalálható.Ha a szeretet benned van Jézusban vagy és ő tebenned.A mi kis érzékszerveink nem mindent látnak ,csak e világ dolgait.Nem megfogható ,de érezhető...

Érzelmi teremtmények vagyunk akik meg tudjuk különböztetni a gonoszságot és a szeretet.Ez Istennek köszönhető....

(K.Gy)

2012. nov. 6. 20:49
 15/30 anonim ***** válasza:

"az agyban ilyenkor rosszul áramlik az oxigén"

XD Rosszul áramlik?? Ez jó volt. Nagyon tudományosan hangzott. Az agyban áramló oxigénről írtad a disszertációdat a Semmittudás Egyetemén?

2012. nov. 6. 20:57
 16/30 mustafa33 ***** válasza:

A mormonok állítják magukról hogy szentek, nem a keresztények, sem a keresztyének ☺.

Pál apostol értelmezésében és szóhasználata szerint, igenis a keresztény gyülekezetek tagjai (nem a formális, de az aktív tagjai) szentek.

2012. nov. 6. 21:31
 17/30 anonim ***** válasza:

Általánosítasz, gőzöd sincs, miről beszélsz.

Miért lenne a keresztény jobb, vagy rosszabb, mint bárki más? Milyen jogon emelheti magát egyik ember a másik fölé? Milyen jogon emeled magad TE a keresztények vagy bárki más fölé? Milyen jogon ítéled el őket? Milyen jogon ítélsz el minket?

Mondj nekem egy felekezetet, ahol nem létezik képmutatás, korlátoltság, fanatizmus egy bizonyos szinten, ahol nem hibázik a vezetés, és ahol valóban minden annyira tökéletes, mint aminek lennie kellene! Mondj nekem egy embercsoportot, ahol nincsen lopás, csalás, hazugság!

Az emberi hülyeség sajnos egy olyan betegség, amire orvosság nem létezik.

2012. nov. 7. 00:32
 18/30 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Most akasztottál ki de teljesen: "hallottam a tv-ben" jesszusom... R U F*cking kidding me??? Állami média az egész ahogy van, Orsós szócsöve! Úgy ontják a baromságokat, ahogy nem szégyellik, úgy kiszínezve, amennyire vastag bőr van a képükön! Felfújnak mindent, bolhából csinálnak elefántot csak, hogy ne derüljenek ki Orsós dolgai, amik miatt repülhetne. Az általad említett esetek egy elenyészően kis százalékban fordulnak elő, és természetesen a magyar korlátolt birka azonnal az egy százalék után ítéli meg a milliárdot.. gratulálok...
2012. nov. 7. 00:35
 19/30 Molnár Sándorné ***** válasza:

T.Kérdező!

A keresztények nem szentek. Igaz, a Biblia buzdit minket arra: "Legyetek szentek, mert én szent vagyok". A "szent" szó jelentése: makuklálan, tiszta.

Természetesen ennek egyetlen ember sem tud maradéktalanul megfelelni. De törekedni kell rá.

Emlited a keresztényeket, hogy sokan megbotránkoztatóan viselkednek, holott templomba járnak, imádkoznak, gyónnak, áldoznak. Ne felejtsd el, nem mindenki keresztény, aki annak mondja magát. A kereszténység az egy életut. Ami azt jelenti, hogy amit tanulunk és megvallunk, azzal azonosan cselekedünk. Tehát az életünkben nagyon sok változtatást kell tenni, hogy megfeleljünk a követelményeknek, és valóban "keresztények" lehessünk.

A "kilinkai halállal" kapcsolatos irásodra reagálva. Valóban az embernek nincs különálló lelke, ami elhagyja a testet a halálunk után. Erről a Biblia beszámol nekünk részletesen. Valóban, akik ilyent átélnek, ott az agy müködésében történik valami.

Megkérdőjelezed Isten létezését? Istent nem láthatjuk, mert ha meglátnánk azt nem élnénk tul. Ő egy szellem, számunkra láthatatlan. De hogy miért hiszünk mégis a létezésében? Nézz körül az univerzumban. Egyedül a föld bolygó az, amelyik olyan helyen és körülmények között van, hogy élet lehet rajta. És ezt sok minden befolyásolja. A távolsága a naptól, a dőlésszöge, a természetes körforgások: vizkörforgás, szén- és oxigénkörforgás, nitrogén körforgás.A föld láthatatlan mágneses tere. Csak véletlen müve, hogy a bolygónkat két dinamikus védőpajzs veszi körül? És ez csak a bolygó. Nézd meg az állatvilágot. Milyen csodálatos sokrétü, szinvilágban gazdag állatok léteznek. Mindegyik rendelkezik védekezőképességgel, a madarak és emlősállatok a vándorlásuk során mindig megtalálják azt a helyet, ahová mennek. /Beépitett navigáció/. Aztán jövünk mi emberek. Az emberi agy a legcsodálatosabb a világon. A világ összes computere sem képes annyi adatot elraktározni mint az emberi agy. A megformáltatásunk. Csak nézzük a kezünket, milyen csodálatosan lett megalkotva. A hüvelykujjunk szembe áll a többi ujjal, ezáltal a legfinomabb mozdulatokra is képes.

Ha valaki mindezekre azt mondja "véletlen", akkor nincs tisztában a "véletlen" szó jelentésével. Mert a véletlen pontosan azt jelzi, hogy valami nagyon ritkán történik meg. Ha viszont - nem Isten alkotott mindent - akkor a "véletlenek milliójának kellett sorbarendeződniük", ami ugye teljesen valószniütlen. Csak egy példa: szedj szét egy egyszerü ébresztőórát darabokra. Tedd egy zacskóba, majd rázd addig, mig összeáll ujból müködőképessé. Vajjon mennyi a valószinüsége hogy sikeról? Gondolom tudsz rá válaszolni.

Tehát ha mélységében elgondolkodol a dolgokon, rá kell jönni, hogy kellett lenni egy 'értelmes tervezőnek".

Még egy gyufaszálnak is van alkotója, akkor hogy ne lenne a világmindenségnek?

Még a keresztény kérdéshez: ha valaki rendszeresen vétkezik, hiába imádkozik, gyón, áldoz, mert ahhoz hogy bocsánatot nyerjen tiszta szivből meg kell bánnia a tettét, és többé nem gyakorolni. Ekkor nyer bocsánatot.

Üdvözlettel: Judit! Ha irnál, irj privátba! Köszi!

2012. nov. 7. 13:18
 20/30 Zsizsik666 ***** válasza:
34%

Nem!

Az én tapasztalataim szerint a sátánisták jobb emberek. Mondom ezt úgy, hogy egyébkként pogány vagyok. S a keresztények engem is piszkálnak. Sátánista még nem akart égő kemencébe lökni, nem akart félholtra verni, nem akarta eltörni a kezem és vízbe folytani,összerugdosni, vagy megerőszakolni. mindezt a keresztényekről viszont nem mondhatom el, hogy nem próbálták meg :S

Szó szerint menekülnöm kellettt, mint a középkorban :( Pedig én nem ártottam nekiik semmit...és mégis legszívesebben elsöpörtek volna a Földről! Aztán meg csodálkoznak, ha nem szeretem őket, mégis mit várnak ezek után?!

Természetesen itt is tisztelet a kivételnek, a jó keresztényeknek, akik emberségesek. Őket szeretem a magam módján, és tisztelem is.

De nincs olyan, hogy szent ember. Hibátlan ember nem létezik, nem lehet valaki tökéletesen jó, vagy rossz...ezek a végletek nem léteznek :)

2012. nov. 7. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!