Kedves vallásos emberek! Miért van ez?
Kedves kérdező!
Részlet a Szentírásból:Pál apostol levele a kor.13,3-13
"Ha szeretet nincs bennem,
Mit sem használ nekem.
A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
A szeretet nem féltékeny,
Nem kérkedik, nem gőgösködik,
Nem tapintatlan, nem keresi a magáét,
Haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója,
Nem örül a gonoszságnak,
De együtt örül az igazsággal.
Mindent eltűr, mindent elhisz,
Mindent remél, mindent elvisel.
A szeretet soha el nem múlik.
A prófétálás megszűnik,
A nyelvek elhallgatnak,
A tudomány elenyészik.
Tudásunk csak töredékes,
Töredékes a prófétálásunk is.
Mikor azonban eljön a beteljesedés,
Ami töredékes, véget ér.
Amikor még gyermek voltam, úgy beszéltem, mint a gyermek,
Úgy gondolkodtam, mint a gyermek, úgy itéltem, mint a gyermek.
De mikor férfivá nőttem, elhagytam a gyermek szokásait.
Ma még csak tükörben, homályosan látunk,
Akkor majd színről-színre.
Most csak töredékes a tudásom,
Akkor majd úgy ismerek,
Ahogy én is ismert vagyok.
Most megmarad a hit, remény, szeretet..."
Ezért van mert ez az Igazság...
(K.Gy)
Nem szabad mások vallását mocskolni, ez hiba. Nem is teszi mindenki. Ha azt kérdezed, hogy Isten létezik-e, rossz felől közelíted a dolgot. Hogy jött létre a világ? A semmiből rendszer? Nem hinném. Sokkal logikusabb, hogy először egy bonyolult, zavaros, képlékeny dolog volt, és ő egy tökéles személy, Isten volt. Ő alkothatta meg a világot. Ez az én gondolatmenetem, ahogy le tudom írni, szerintem innen is lehet hinni Istenben egyébként meg az emberek egy része érzi Őt, egy másik része nem.
Azt csak a szekták gondolják hogy az ő vallásuk ideális, a többi úgy gondolja hogy az övék áll a legközelebb a valósághoz.
Te egyáltalán nem ismered a kereszténységet, az alapoknál kéne elkezdeni, személyesen kéne elmagyarázni. Vagy el kellene menned templomba, istentiszteletre vagy misére és megkérdezni a papot vagy a lelkészt.
Kérlek ne írj túl sok írásjelet mert olyan mintha kiabálnál velünk.
Ha a keresztényekre gondolsz, akkor igazad van, a keresztény egyház tényleg térítő egyház, mivel mi keresztények "az igazság birtokában érezzük magunkat", és jót akarunk azoknak is, akik nincsenek megtérve.
A vallásra neveltek. Valószínűleg sem lennék az, ha nem erre neveltek volna tekintélyes emberek.
És nekem így jó,bár nem tudok bizonyítékokat találni Istenre, sem ellene, elég szavahihetőnek találom most is az Egyház tanítását. Elgondolkodtat az ateisták, és sátánisták eszmefuttatása, de nem győz meg. Így lehetsz te is ezzel, csak fordítva.
Rágódj te is a dolgon bátran!
Vannak emberek, akik meggyőződtek Istenről. Pl:Mózes,apostolok, egyéb szentek.
Igen,vannak mocskolódó vallásosak.
Erre elég válasz van, tudod...
Könyveket ajánlok okos emberektől, pl. C.G. Jungtól, és a Bibliát feltétlenül.
(u.i: A hajléktalanokat pedig sokunk segíti, igaz sok más vallású is.)
Kedves Kérdező.
Jézus és az apostolok, nem tartották magánügynek a hitet, és az nem jön magától.
Ahhoz, hogy hit alakuljon ki ismeret szükséges, s ha meg van az ismeret azt tettekkel kell alátámasztani.Akkor beszélünk hitről, nem hiszékenységről.
Ha a Jézus általi megmentése mindenkinek személyre szabott lenne, akkor nem kezdett volna világméretű prédikálásba sem Ő sem a tanítványait nem traktálta volna evvel.
A hit halott cselekedetek nélkül.
A hitemet a tetteimmel tudom bizonyítani Jézusnak.
A keresztény élet kötelezettségekkel jár, és nem tarthatod meg magadnak, mert ha nem kamatoztatod nem halászol és nem keresed az elveszett báránykákat, akkor te nem is szereted az embereket, hagyod magukra a sorsukban.
Jézus azt mondta, hogy emberek halászainak kell lenniük a keresztényeknek, hogy a sok sok elveszett között megtaláljuk az igazat.
Aztán meg kell ismertetni velük Isten eredeti szándékát, hogy válasszanak akarják-e vagy sem. Ha akarja, akkor meg kell tanítani neki Jézus parancsait betartani.
Nagy felelősség nyugszik Jézus követőinek vállán, hogy mindent megtesznek-e hogy megtalálják a földön az arra méltókat.Mert számadással tartoznak felé.
S nem unalomból teszik, vagy mert "jobb" dolguk nem lenne
Az Kérdező hogy az egyik vallási csoport vicsorog a másikra az inkább az emberi aljasság, hatalom harc.De ez jelen van a nem vallásosok között is-- Ilyen ostoba az emberiség egy jó nagy része sajnos-- egy élete van de azt se képes élvezni.
Az hogy vannak vallásosok akik mindenkire ráakarják kényszeríteni a hitet az csupán személyiség miatt vagy épp a vallások lélekszámának növelése miatt van- érdekből
Az hogy Isten mint Teremtő létezik-e, tudod abban jobb nem belefolyni, nem hiszed?-- fogadj el egy jó tanácsot; INKÁBB HALLGASS...S VÁRD KI AMÍG SZEMBESÜLSZ VELE... HA OTT LESZ AZ IDEJE!!!!! MERT LÉTEZŐK csak nem személyes istenség hanem ENERGIÁK!!!
S ne-hidd hogy aki vallásos, az azt jelenti meggyőződéssel hisz benne... NEM! csak nem mer nem hinni..s bizony sokszor csak képmutatásból, majréból űl be a templomokba és hajtogatja hiszek... hiszek... majd meggyónja bűneit EGYÉBKÉNT értelmetlenül, mert ami élet ellenes volt, az mind ott marad letörölhetetlenül súlyokként, mint átélt gondolat feszültség a lélekszálain!!! Ami a lélek megsemmisülését okozhatja... úgy hogy el se jut az isteni Energiához hogy halhatatlanná válhasson!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!