A katolikusok miért szeretik, ha valaki szenved, ha valaki kínozza magát?
Nem tudom. Szerintem te tévedésben élsz.
Nem csak a katolikusok között vannak ilyen emberek. Nagyon sok olyan ember van, aki képmutató, de szenvedést és kínt okoz a másiknak. Ehhez még csak katolikusnak sem kell lenni.
Sőt, általában akiket ez felháborít (a kín kívánás), általában azok a másik csoportnak szintén szenvedést és kínt kívánnnak.
Általában az egó az oka ennek.
Ha arrra gondolsz, hogy miért hisznek a pokolban?
Arra csak azt tudom válaszolni, hogy én nem hiszek benne, de ha létezik az igazság, akkor a pokol is.
többször tapasztaltam, hogy a szenvedést erényként állítják be, valamint olyat, hogy ha valaki szenved akkor az másnak jó. Öncélú mártíromkodást dícsérik, gondolok többek közt szent Margitra is.
De akár a kereszthalál is ilyen, mert a Jézus szenvedéséről is azt állítják, hogy értünk tette. Az, hogy az embereket az váltotta meg, hogy megkínoztak, és megöltek egy ártatlant, Jézust.
de szerintem a gyilkosságtól nem lesznek jobbak az emberek (szerintük isten mégis megjutalmazta a gyilkosságot, hisz megváltást adott érte) , sem attól, ha magukat marcangolják, vagy kínozzák, stb...
érdekelne, hogy a katolikusok a szenvedést miért tartják erénynek, úgy beállítva, mintha az a másiknak jó lenne.
"5Az, hogy az embereket az váltotta meg, hogy megkínoztak, és megöltek egy ártatlant, Jézust. "
kérdező, az egészet nem érted, és brutálisan félreérted.
A világot az váltotta meg, hogy Isten kinyilatkoztatta önmagát: A Logosz emberré lett.
Isten emberré lett. Akit azok, akik ezt nem-, és félreértették: halálra kínoztak.
Azt is gyakran hallom, hogy azért szenvednek, hogy isten előtt jónak mutatkozzanak.
de az istennek csak akkor jó, ha valaki szenved, ha szadista, egyébként nem.
Ha fiát megöleti , amire gyakran úgy utalnak, hogy Jézus maga az isten, akkor mazochista is.
Fura nekem ez az egész szado-mazo kultúra. Érdekelne az oka.
kérdező! a te fejedben van ez a szado-mazo kulturálatlanság - és magadat pontozd le, ha már nem tudod felfogni a válaszokat idióta-provokatív kérdésedre
na pá.
Utolsó, légyszíves ne személyeskedj.
Azért kérdezem, mert nem értem az okát. Lehet más oka van, mint a szado-mazo, de én róluk tudom, hogy szeretik mások, vagy maguk szenvedését, és mivel a katolikusok szemében is erény a szenvedést, amiatt gondolom, hogy ilyen szado-mazo lehet az oka.
Ha van rá más oka, akkor szívesen meghallgatom, persze mások, vagy az én személyem sértegetése nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!