Melyik a legellenszenvesebb vallás számodra, és miért?
Ahogy azt tanultam és tapasztaltam ez itt,ahol/amiben élünk A SZABAD AKARAT VILÁGA.
Lehetünk jobb emberek, de lehetünk csalók,tolvajok gyilkosok,sőt öngyilkosok is.
Ezért bátorkodtam ráirányítani nagybecsű figyelmeteket a választásra.
A VALLÁS szó a religió latin szó magyar megfelelője,igei alakja (religó-are)valaminek a gondos és lelkiismeretes átgondolását és figyelemben tartását jelenti.
Én itt most kijelentem a fentiek alapján,hogy
HISZEM ÉS VALLOM,HOGY AZ EMBEREK NAGY TÖBBSÉGE LELKÉBEN HAJLAMOS A JÓRA!!!
Embertársaim,ateisták!
Ha mi magunk sem hiszünk abban,hogy mi, magunk meg tudjuk változtatni hanyatló világunkat,akkor mi lesz velünk,ki fog segíteni rajtunk???
Embertársaim,FELSŐBB HATALOMBAN hívők!
Ha elengedjük a fülünk mellett a Szentírás szavát és felhívását,hogy:
"És ne szabjátok magatokat e világhoz,hanem változzatok el
a ti elmétek megújulása által,hogy megvizsgáljátok ,mi az Istennek jó,kedves és tökéletes akarata."
akkor nem vagyunk igazi hívők.
Ezért kérlek Titeket,hogy:"Örüljetek az örülőkkel és sírjatok a sírókkal"
"A tisztességre gondotok legyen minden ember előtt!"
(Pál apostol a Rómabeliekhez 12.)
"És megtértek és meglátjátok,hogy különbség van az igaz és a gonosz között az Isten szolgája között és a között aki nem szolgálja őt" (Malakiás 3:18.)
Nem kell a szolgálat szótól sem félni.Két mondatban összefoglalható:
1. Szeresd az Urat a te Istenedet.
2. Szeresd a te felebarátodat,mint saját magadat.
Ha nem hiszel az elsőben,gyakorold a másodikat,mert meg van írva,hogy:
"Sok gondolat van az ember elméjében,de csak az Istennek tanácsa áll meg." (Példabeszédek 19:21.)
Az összes! Mindegyik olyan dologban való hitre próbál rávenni ami kézzel nem fogható, nincs fizikai valósága, így alapja sem. Valaki kitalálta valamikor, és sikerült jó sok embert becsapnia...
Az emberiség következő fejlődési lépcsője az lesz majd mikor rájönnek, hogy az ember irányítja a saját életét, és merik felvállalni a felelősséget a döntéseik következményeiért, nem pedig valami felsőbbrendű hatalom közreműködésére próbálják kenni az életük alakulását. Ennek következtében pedig elhagyják a vallást és kialakul egy békés civilizáció a Földön. Tehát a következő egyedfejlődéséi lépcsőnek agyban kell lejátszódnia, és az új faj neve lehetne pl Homo Értelmus, vagy Homo Non Vallasus, vagy valami ilyesmi, de a fejlődés már nagyon időszerű lenne végre, mert lassan fel kellene nőni az embereknek a dajkamesékből.Ilyen apró lépésekkel, mint pl. ha valakit megmentenek egy balesetben, nem az istenének hálálkodik, hanem annak a mentősnek aki nélkül bennrohadt volna a kocsijában az istenével együtt, és ilyenek.
A "toleranciabajnok" két típusa: az 54-es az erősen komcsi (tudományos materialista) szövegével; és az 57-es Jehova Tanúja a "mi vagyunk az egyetlen igaz vallás, az összes többi hamis, a sátántól való" alapállással.
Bocs, de felfordult a gyomrom így kora reggel; még szerencse, hogy nem vagyok egy hányós fajta...
Gyuszi, megbízható források szerint a Föld lakosságának ~ 32 %-a keresztény, nem a fele. Jézus pedig soha nem beszélt "igaz gyülekezetről". Arról viszont igen, hogy a tanítványait az Ő NEVÉÉRT fogják üldözni. Nem a "Jehova" műszó és a saját h.lyeségük miatt (agresszív, nyomulós stílus); és nem is az Őrtorony Társulat hamis tanításaiért, beleértve a Biblia elferdítését is.
az Orbán-hívők.
Azt még valahol el tudom fogadni, hogy ha a halál utáni megváltással meg paradicsommal lehet emberekre hatni, és ennek mentén egy részük akár fanatikus is lesz, mert az egy olyan dolog, hogy az életben nem derül ki, hogy igaz-e vagy sem. Akik meg már tudják, azok nem jönnek vissza elmondani.
De amikor ennek ugyanilyen fanatikus vallásos áhítattal és fanatikus agresszióval rajonganak olyanért, amit a saját szemükkel érezhetően nagyon nem úgy megy, ahogy az ígérve volt, csak ki kéne húzni a fejüket a szent hátsóból, akkor az tényleg frusztráló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!