Melyik a legellenszenvesebb vallás számodra, és miért?
"pogány kultuszokra visszavezethető valamik, amiket én nem is nagyon vallásnak nevezném"
Akkor minek írod ide?
Attól még,hogy keserűségre emlékeztet,attól még nem ez a keserű fű(mert ez keserű gyökér),de ez is van meg más egyéb dolgok is,más keserű is.
Amúgy a széder este nem mindenki eszik bárányt,mert pl. a szegényebbek ehetnek csirke nyakat vagy lábat(ugyanis ez is csak jelképes,azt jelképezi ahogy Isten keze lenyúlt,hogy segítsen kivezetni a Zsidókat).
De közben ahogy itt olvastam a válaszokat rájöttem,hogy valóban a szcientológia rosszabb(csak ezt kifelejtettem,hogy vallásnak számít nem pedig szekta).
számomra a zsidó kútfőből származó papok által kinyilatkoztatott vallások a legellenszenvesebbek
mivel az Ember ellen alkották meg őket
valójában ez a szellem képviseli azt, amit "Gonosznak" hívunk
Első helyen az "üzlet szekta" van. Ezek olyan szekták, amik nem vallási alapon szerveződtek vagy eltértek attól, és csak a beszervezett híveik fanatizálására és pénzére hajtanak. Ilyen a scientológia, higyüli, jt és ezekhez hasonlók. Nem érdekli őket az ember, családokat szakítanak szét.
A második helyen az igazi vallásnak tekinthető irányzatok, amelyek szélsősége fundamentalista, középkorba illő nézeteket vallanak. Ilyen az adventizmus, mormon, pünkösdi karizmatikus irányzatok, ezek nem keresztény megfelelői. Ezeknek semmi keresnivalója a mai világban, a terjedésük szellemi rombolás az adott országban.
A történelmi egyházak. Tekintsünk el attól hogy itthon sajnos az egyik első kategóriabeli szektát is ezek közé emelték, ez csak azt mutatja, hogy magas körökben vannak haszonélvezői. A történelmi egyházak többnyire már számtalanszor megújultak, rugalmasabbak, hajlamosabbak újra felülvizsgálni nézeteiket és igaz lassan, de legalább részben lekövetik a körülöttük lévő világ változásait. Mivel mint hatalmi tényezők vannak jelen a világban, nem dobhatják félre nyilvánvalóan téves hittételeiket, mert a hívek adják az erejüket, így sokszor még így is szembe kell szegülniük a józan ésszel.
A keresztények!
A legtöbb álszent közöttük van! Nem a nézetüket hiszem hibásnak, hanem a megvalósításukat!
Azért a keresztényeknél vanna durvábbak is. Ilyenek példáúl a mormonok. Nem csak többnejűség van nálluk, hanem 6-7-8-9 éves kislányokat is "feleségül" vesznek, és meg is rontják őket az idióták. Szerencsére ma már tiltják az USA-ban is, sőt üldözik és büntetik is őket. Ez a leg undorítóbb vallás szerintem, ha egyáltalán annak lehet nevezni.
Persze a keresztényégnek is volt és van sok sötét oldala. Ebbe viszont nem merülök bele, hiszen egész köjnyvet lehetne írni róla... Buddhisták még mindig jobbak, az biztos.
AZ, AMELYIK AZT TANÍTJA, HOGY :
ISTEN ÉS AZ IGAZSÁG KÍVÜL VAN
azért, mert hazudik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!