Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Laár András nem hiteltelen...

Laár András nem hiteltelen buddhista papnak?

Figyelt kérdés
2012. okt. 17. 20:55
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
43%

A buddhizmus a legtürelmesebb vallás, semmit nem tilt, vagy parancsol. Kedves kérdező, te buddhista vagy? Nekem úgy tűnik, hogy nem, és még felületesen sem ismered ezt a vallást.Milyen jogon ítélkezel egy vallás tagja felett?

Elég bosszantó, hogy kívülálló emberek próbálnak meg magatartási szabályokat előírni másoknak, az aberrált elképzeléseik alapján. Ha Laár Andrást pappá választották abban az egyházban, az az egyház vezetésének a dolga.

Ha hiteltelennek érzed az adód 1%-át semmiképpen ne ajánld fel nekik, és ne is támogasd őket nagyobb pénzösszeggel.

Ennyi amit megtehetsz.

2012. okt. 23. 08:37
 22/29 Nbri92 válasza:
Sziasztok :) A válasz,hogy nem,sőt! Mind felhoztátok a szerepléseit,de megfigyltétek bennük a fejlődést,vagy eljutott hozzátok hogy miről beszél? A legalapvetőbb buddhista tanokat adja át tisztán.És ő saját maga úgy nyilatkozott,hogy azért nevetteti az embereket,mert a nevetés pillanatában az emberek egy olyan állapotot éllnek meg,ami a legközelebb áll a megvilágosodáshoz.
2012. okt. 24. 14:04
 23/29 anonim ***** válasza:

@ 18:

< "Száll egy pofon a szélben"

Micsoda,hogy teljesen ártalmatlanok???

Az erőszak nem tiltott,de a szexszel még viccelődniük sem szabad?:-) >

Nem fogod elhinni, de tényleg vacilláltam, hogy ezt a dalt is belinkeljem-e; valahogy éreztem, hogy ebbe valaki bele fog kötni. :P

Azt nem tudom, mennyire tiltott az erőszak a buddhistáknál; elvileg a szelídségükről híresek, de láttam én már karón varjút...

Szerintem te is láttál, mert itt, a GYK-n írogatott egy időben egy szokatlanul militáns buddhista. Nekem volt néhány összetűzésem vele, és többen is igencsak sérelmeztük a stílusát. Azt hozzá kell tennem, hogy egy másik kategóriában kiírt kérdéséből valahol meg tudom érteni, miért volt olyan, amilyen; de ezt már csak a kitiltása után olvastam, úgyhogy eső után köpönyeg.

A buddhisták teljes szexmentességéről itt írt egy lány:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

Nekem pedig sokkal inkább belefér egy dal egy pofonról, mint a szexről való durva viccelődés.

Üdv. :)

-------

@ Titus Pullo:

Jó-jó, nem írtad, hogy az egy vicces videó, de én azt hittem, hogy annak gondolod. :D

Örülök, hogy nem. :)

Üdv. :)

2012. okt. 28. 22:36
 24/29 anonim ***** válasza:
Ha mindenki csak fele annyira lenne hiteles mint András,az volna a jó.
2012. dec. 1. 10:02
 25/29 mustafa33 ***** válasza:
Azt a szexet a budhizmusban inkább ne firtassuk. Ahány irányzat annyi nézet. Ha csak a Kálačakra 4 felső beavatási rituáléjára gondolunk a Ganačakrára? (Nem írom meg mi az, aki tudja tudja, aki nem annak nem is muszáj tudni. Nem akarok sem provokálni, sem indulatokat szítani.)
2012. dec. 3. 21:15
 26/29 mustafa33 ***** válasza:

"a legtürelmesebb vallás"

Na azért ezt se vegyük szentírásnak ☺

Mert a véget ez is ugyanúgy írja mint a többi. Mit is ígérnek a végére? A harcot, a kereszténység - armagedont, az iszlám - dzsihádot, a budhizmus -Sambhalát. És a végén míndegyik a saját győzelmét. A budhizmus budhokráciát az élén a Csakravartinnal.

2012. dec. 3. 21:24
 27/29 anonim ***** válasza:
32%

Abszolúte hiteles buddhistának, akár papnak is!Mindig mindenről nyíltan, őszintén beszél, (mondjuk a helyes beszéd része is a Nyolc Nemes Ösvénynek)és amit mond, egybecseng azzal, ahogy él.

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=yLttyXAyr-o

2013. febr. 10. 13:23
 28/29 anonim ***** válasza:
30%
Így van.
2013. febr. 10. 14:36
 29/29 anonim ***** válasza:
2014. márc. 4. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!