Jehova tanúi agresszivitása mivel magyarázható?
Természetesen, akinek nem inge ne vegye magára. Viszont tapasztalható, itt a fórumon és a való életben is, eléggé agresszívak és ellenségesek azokkal szemben, akik nem fogadják el a tanításaikat. Nem igazán értem ezt, ilyen nagy mértékben ilyeneket más felekezetknél még nem tapasztaltam. Mit tanítanak nekik a gyülekezetben?
Ateisták és más vallásúak véleményét is várom, hogy vajon a tanúk gondolkodásukat hogyan lehet magyarázni?
Köszönöm előre is a válaszokat!
"Ám sehol nem tanítják a teokratikus Iskolán, hogy ez erőszakkal kell tenni, és aki még is így teszi, az szegénységi bizonyítvány, mert nem figyelt a tanultakra."
Nagyon örülök, hogy így látod a helyzetet, és köszönöm szépen a válaszod. Egyébként érdemes lenne szerintem a véleményeket megmutatni a vezetőknek és a gyülekezeten belül megbeszélni ezeket. Amit uganis néhány tag művel az botrányos, nem csak a kívülállók számára, de azon Jehova tanúira nézve is kellemetlen akik normálisan viselkednek. Bizonyos, hogy kereszténységet ez így nem szolgálja.
Kedves 4/11-es!
Látszik, hogy nem ismered Jehova tanuit, csak a "szóbeszédre hagyatkozol". A prédikálást azért végezzük, mert Jézus és az apostolok is ezt tették, és a Biblia erre szólit fel minket. Azért, mert a vég idején élünk, és Isten még mindig lehetőséget kinál az embereknek a megmentésre. Jézus is amikor prédikált, nem vették jó néven, hanem üldözték érte. Nálunk ugyan ez a helyzet. Az emberek nagyrésze elutasitja, és ezek azok a személyek, akik a munkánkat "zaklatásnak"' veszik. Viszont vannak szép számmal olyanok, akik követni akarják Jézus utját, és elfogadják a felkinált lehetőséget.
Ebből a munkából mi semmit nem profitálunk, csak annyit, hogy Isten parancsát követjük. Időnket, anyagi javainkat áldozzuk ezért a munkáért, és ingyen végezzük.
Mi nem megyünk a mennybe. Tehát ez sem lehet ok. A Szentirásból tudjuk, hogy a mennybe csak egy meghatározott számu egyén megy. A többiek itt a földön fognak élni egy örök életet.
Mi ezért a munkáért semmi anyagi szolgáltatást nem kapunk, és nem is várjuk el. Nincs parancsba adva "emberektől" hogy ezt nekünk csinálni kéne. Ez Isten parancsa, és mi készségesen eleget teszünk ennek. Mert ahogy a Biblia mondja, az utolsó napon senki nem mondhatja majd, hogy: Uram, de hát én nem hallottam róla.
Aki elutasit, attól elköszönünk. Aki meghallgat, azt felkeressük. Tehát ez nem kényszer, mert erre senkit nem lehet kényszeriteni. Csak ennyit akartam irni. Üdvözlettel: Judit!
Kedves 12/
Az evangélium hirdetése az Apostoloknak adatott ,akiket Jézus maga választott ki erre a világra.Ti akik hirdetitek az evangéliumot ,nem vagytok felhatalmazva Isten által .Mindenkinek megadatott a szentlélek felismerése.A Szentírás megíratott és benne van mindaz ami az emberekhez szól.Saját akaratodból kell hogy szeresd a te Istenedet és nem mások adják meg rá a lelket.A mennyek országa bennünk van és mindenki eljuthat Jézus által.
"Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet neked nyilván."
Jézus pedig hall minket.Nem ti vagytok Jézus.
Jehova tanúit pedig nem üldözik csak nem értenek egyet a tanításaikkal és a módszereikkel.És ne feledkezzünk meg :
"Az elsőkből lehetnek az utolsók és az utolsókból az elsők"
(K.Gy)
Azért ilyen agresszívek, mert sok terhet raknak rájuk, a vezető testületük(ők kisujjukat sem mozdítják). Szándékosan írtam a vezető testületet kis betűvel. Mert ők magukat egyébként nagy betűvel írják, így VT. Kellemetlen leírni, de a Tanúk ennek a (8 tagú állítólag Isten szelleme által kinevezett személynek vannak alárendelve.)Bár a Tanúkat ez úgy tűnik, nem zavarja, hogy emberek irányítják, mindenben meg kell felelniük, vagy legalább is nem mutatják, mert nem mutathatják.
Minden egységes tanítás szerint folyik, s mint az előző hozzászóló írta. Náluk a szent szellemet a gyülekezettől kapják(vezető testület),
Igy hát nekik Jézus lábnyoma nem elérhető. Saját véleményük nem lehet arról amit tanítanak, mert azért kiközösítés jár.
Egyébként nem engedik az agresszivitást, de gondoljon bele valaki,hogy mit érez egy Tanú amikor nem fogadják el a tanításukat, vagy mit kell gondolnia?
Milyen rossz érzés kerítheti hatalmába, amikor azt rakták a fejébe amit már tapasztalhatott bárki itt a gyakorin is, mert nem fogadtad el a felkínált ajánlatunkat, elfogsz
pusztulni.
Kedves 13/15-ös!
Nemcsak az apostolok prédikáltak. Ahogy nőtt a gyülekeztet létszáma, mindenki részt vett ebben a munkában. És ennek ma is folynia kell. Mivel a vég idején élünk, mindenkinek hallania kell róla. Senki nem hivatkozhat majd arra, hogy "nem hallott erről". Ha elolvasod a Róma 10:13-15-ig terjedő verseket, ezt mondja: "Mert minden aki segitségül hivja az Ur nevét megtartatik. Mimnódon hivják azért segitségül azt akibe nem hisznek? Mimódon hisznek pedig abban, aki felől nem hallottak? Mimódon hallanak pedig, prédikáló nélkül? Mimódon prédikálnak pedig ha el nem küldettek? Amiképpen megvan irva: Mily szépek a békesség hirdetőknek lábai, akik jókat hirdetnek!"
A Máté 24:14 pedig ezt irja: "És az Isten országának ez az evangéliuma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek, és akkor jő el a vég."
Ha csak az apostolok lettek volna ezzel a munkával megbizva, akkor nem teljesednének az irások. Mivel csak egy "hit" van, egy ut vezet Istenhez. A Máté 7:13,14 verse ezt mondja: "Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az ut amely a veszedelemre visz, és sokan vannak akik azon járnak. Mert szoros az a kapu, és keskeny az az ut, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt." Gondolom ezzekkel a versekkel nem lehet vitatkozni.
Csak ennyit szerettem volna irni neked. Üdvözlettel: Judit!
Kedves Judit!
Bizony így van a Szentírással nem is lehet vitatkozni.
"Ha csak az apostolok lettek volna ezzel a munkával megbizva, akkor nem teljesednének az irások."
Az evangélium hirdetése nem egyezik a tévtanítással.Ha Isten igéjét hirdetnék ezzel nem lenne semmi probléma.A felismerés amely megadatott a te számodra ,úgy megadatott minden népnek.Nem vagyunk feljogosítva arra hogy elmagyarázzák miről szól a Biblia.A lélek amely Jézussal van megvilágosodik ,és így látod meg az Igazságot.Amit ti tanítotok nem egyezik az én keresztény hitemmel.Kaptam jeleket amelyeket Jézus maga helyezett elém ,hogy tudjam ő nem hagyott el engem.Ti azt mondanátok ördög teszi mindezt.De Jézus azt mondta rossz fa nem teremhet jó gyümölcsöt.Így tudtam ,hogy ő aki vezetett engem az evangélium megismerésére nem a gonosztól való.Bizonyságok sokasága figyelmeztet a pokol valódiságáról.Ti mégis ezt tanítjátok.Jézus ettől akar bennünket megóvni.Így azt mondhatom a Biblia -az Újszövetség-(Szentírás) megíratott.Ti pedig akik tanítóknak valljátok magatokat kis csoportba egyesülve ,kirekesztitek "felebarátaitokat"amelyekkel egységben és szeretetben kellene lenni.Én nem tartozom egyik gyülekezetbe sem ,és nem különülök el ,mert mindenki aki ezen a világon van ugyanúgy Isten szeretett gyermeke.Az egyház amely a kősziklára épül ,nincs egységben.Nem ítélek ,mert ez nem az én feladatom.De nem értem cselekedeteiteket.Jézus szeretete mindenkire kiárad nincs különbség egyikőnk között sem...
A ti beszédetek amelyek Jézusról szólnak nem érzem igaznak.Én nem jelentem ki magamról hogy jó vagyok,és nem is tanítok,legfeljebb figyelmeztetek. De teljes szívemből mondom, kívánom hogy mindannyian akik Jézusban vagyunk megmaradjunk általa hitben és szeretetben.Hiszen Jézus is ezt kérte...
(K.Gy)
Jézus szeretete legyen mindannyiunkkal!
Azért írtam mindezeket,mert sajnos nemcsak a Jehova Tanui ,hanem minden gyülekezet azon fáradoznak hogyan tudnának minél több gyülekezeti tagot begyűjteni.A kereszténység széthúz ,mert mindenki a maga igazát hajtja .Pedig csak annyit kellene tennünk hogy Jézusban higgyünk és tartsuk meg tanításait:a szeretet.A Szentlélek pedig úgyis munkálkodna bennünk .
Akkor lennénk igaz keresztények ha nem a Biblián vitatkoznánk...
Nem is vesszük észre mennyire bűnben vagyunk..
(K.Gy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!