Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Gyakoriak-e az ilyen modern...

Izidorkata kérdése:

Gyakoriak-e az ilyen modern Kaifások?

Figyelt kérdés

Egy bibla tudós professzor pap előadását halgattam, aki egyben valami magasrangú lelkész vagy címzetes pap vagy ilyesmi is, és elégé elszomorodtam: azt elemezte hogy Jézus csodái: a vízenjárás, Kánai mennyegző, kenyérszaporítás, színeváltozás szerinte csak legendák, utólagos beletoldások az eredeti szöveggyüjteményekhez. Mondjuk rá ez eddig a legbrutálisabb dolog ami egy keresztény embertől halottam, ez melett eltörpül az olyan vita hogy pédául most Jézus Jehowa Fia, vagy az első teremtménye. Szerintem ha valaki az evangéliumot egy kiszínezett, öszefércelt hatás vadász irománynak nevezi akkor becsületesebb ha ateistaként definiálja magát, mert hogy ez azt hiszem hogy közeljár az abszolút hitetlenséghez.

Akármilyen magas végzetségű is a profeszor úr, ilyen találgatásokhoz, magasröptű eszmefuttatásokhoz, a legmegértőbb közönséget a kocsmák kiábrándult krónikus törzsvendégeinél talál.

Szerintem nem igazán áll közel Jézushoz az aki a legközelebbi barátjait, az apostolokat olyan embereknek festi le akik kiszínezett mesékkel etetik a népet.

2012. okt. 13. 13:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ugyan már... Tudod hány vallásos ember mondott már hasonlót, aki kereszténynek vallotta magát... Ilyen a katolikusok álláspontja is, akik metafórának veszik a teremtést a vízözönt a büntetést stb.

Mivel nem nevezed meg, hogy ki volt, így csak üres frázis a vádaskodásod. Mivel nem nevezed meg, így általánosan vádolsz...

2012. okt. 14. 10:11
 12/19 anonim ***** válasza:
* büntetés = bűnbeesés
2012. okt. 14. 10:13
 13/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Isten megíratta a Bibliát, hogy ebben a Sátántól átitatott világban legyen lehetőségük közeledni hozzá azoknak az embereknek, akik komolyan keresik Őt és az igazságot róla. Mi értelme lenne, ha aztán hagyja, hogy átírják és ezáltal a valóságtól elrugaszkodott dolgokat mondjanak és higgyenek róla? Semmi. Nem mellékesen a Holt-tengeri tekercsek sem erről árulkodnak.

Üdv: Imre

2012. okt. 17. 19:58
 14/19 A kérdező kommentje:
én is így gondolom, ezek szent szövegek, amelyek szent eseményeket beszélnek el. és itt nincs helye a legendáknak, vélekedéseknek, kiszínezésnek. Ha Jézus vízen járt, ezzel felfügeswztette a természeti törvények egy részét, amit mi ismerünk, pl. a gravitáció törvényét. Erre lehetősége volt, mert mint Isten a mindenség ura. Ezt úgy magyarázni mint ha csupán egy jámbor hagyomány lenne hitetlenségre utal. A hitetlenségre persze joga van mindenkinek, de akkor ne tetszelegjen keresztény teológus szerepkörben. Az ó-szövetségben szerintem is vannak tanító jellegű történetek, de az egy egész más korban íródott, és akkor mindenki értette a mítoszok nyelvezetét. Az evangélium már nem a bronz korban íródott.
2012. okt. 19. 19:04
 15/19 anonim ***** válasza:
Ha valaki képes járni a vizen, az a legnagyobb viharban sem süllyed el, főleg nem mélyre.
2012. okt. 19. 19:08
 16/19 A kérdező kommentje:
A kereszthalálhoz hasonlóan a vízben is veszthette volna életét Jézus, mert ,, mindenbe hozzánk hasonló emberré lett, a bűnt kivéve." A csodák ritka események voltak, és Jézus nem használta ki őket privát célokra.
2012. okt. 21. 07:48
 17/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, tökéletesen jól látod a helyzetet!

Ne feledd, hogy nem minden pap az, aminek látszik. 1962, a legutóbbi zsinat óta rengeteg szabadkőművest küldtek az egyházba, hogy belülről bomlasszák fel azt!

De az igaz kereszténység még ennek ellenére sem fog eltűnni!

Olvasd, keresd az igazságot, és erősödj meg a hitedben:

[link]

2012. okt. 24. 14:17
 18/19 A kérdező kommentje:

Ha jól értem a katolikus egyházon belül van egy mozgalom, amely kritizálja a kirakat-modernizálást.

Amely szerint a modernizálás látszatatát keltve az alapvető hitbeli értékeket "leselejtezik".

2012. nov. 16. 14:09
 19/19 anonim ***** válasza:

A FSSPX nem a kirakat-modernizálást veti el, hanem eleve a modernizálást.

Krisztust nem modernizálhatod, mert akkor az már nem Krisztus.

2012. nov. 17. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!