Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért csak a római katolikusok...

Miért csak a római katolikusoknál van a papi nőtlenség?

Figyelt kérdés
Mire jó ez,és miért nem törlik már el? A pap is csak férfi,és nem tökéletes!
2009. aug. 6. 15:37
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
46%

"azért mert valaki Istennek szenteli az életét, ennie még kell,..."

Jó, semmi gond, nem akarok én bajt magamnak, csak eszembe jutott, hogy 2000 évvel ezelőtt miért nem volt fizetett papság? "Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!" - mondja a Szentírás.

Nem pénzért prédikáltak! Ma meg, akárhogy szépítjük is a dolgot, "bérből és fizetésből" él némely egyház papsága.

2009. aug. 6. 18:20
 12/29 A kérdező kommentje:
És mi van a sok törvénytelen gyermekkel? Úgy csinálnak mintha nem is léteznének? Én is róm kat vagyok,és a mi papunknak 2gyereke is van.
2009. aug. 6. 18:20
 13/29 anonim ***** válasza:
84%

ingyen mehetsz be a templomba, ingyen hallgatod a prédikációt, ingyen is keresztelnek stb.

akkoriban meg szabad idejében elment prédikálni, közben pedig űzte a saját mesterségét, ill. már az Újszövetségebn is olvashatni, hogy a gyülekezet tartotta el őket

2009. aug. 6. 19:43
 14/29 anonim ***** válasza:

"ingyen is keresztelnek stb."?

Lehetne sorolni, mi mindenért kérnek pénzt, pl. temetés, stb-stb. Miért, ma nem lenne szabad ideje annak, aki ezzel foglalkozik, na ne mond már, hogy akkor könnyebb volt az élet? A legtöbben dolgoztak mellette, am is van ilyen, vígan elvannak, éhen nem halnak. Nem olyan lehetetlen ez!

Már a kialakulásuk óta (nem az első sz.) a pénz körül forog az élet az egyházban is. Vajon miért ruházták át egy fizetett papi osztálynak az ige terjesztését a későbbi századokban? Mivel lehetett ezt indokólni? Szegény hívek nem értek rá? Mert az első párszáz évben még ráértek?

Egészen biztos, hogy ugyanazt vitték volna az emberekhez a pár száz évvel későbbi "tanítványok", mint őseik??

Értem én! Nemsokára eljött az idő, amikor a jó cselekedetekkel sem lehetett már érvelni, így aztán senki nek nem volt már "kedve" prédikálni menni, mert mit mondtak volna? Talán ezt?

"Ez a Krisztusi út, látjátok? Itt van leírva! De most éppen egy nagy vargabetűt csinál az egyházam"?

2009. aug. 6. 23:30
 15/29 anonim ***** válasza:
56%

Kezdetben sem ment el minden megkerezstelt prédikálni, csak akiket Jézus megbízott, az apostolok, és akiknek ők továbbadták ezt a feladatot - vagyis a papság.

Nyilván, amíg nem alakult ki az egyház szervezete, sőt üldözték a keresztényeket, amíg nem volt olyan sokrétű feladatuk, mint a középkorban, saját kétkezi munkájukkal is fenn tudták tartani magukat.

2009. aug. 6. 23:38
 16/29 anonim ***** válasza:

Az, hogy egy pap Istennek ajánlja fel magát, neki szenteli az életét, ez mind nagyon szép, de ezt ÖNKÉNT tegye és ne azért, mert így KELL tennie... Én nem értek egyet a papi cölibátussal, szerintem teljesen felesleges. Aki akarja, úgyis megszegi - akár gyermekáldás kíséretében - aki meg nem, az ritka, mint a fehér holló:)

Én is katolikus vallású vagyok, ez egy örökös vitapont a sógorommal...:)

2009. aug. 13. 13:00
 17/29 anonim ***** válasza:

"Aki akarja, úgyis megszegi - akár gyermekáldás kíséretében - aki meg nem, az ritka, mint a fehér holló:"

Akkor én rengeteg fehér hollót ismerek.

2009. aug. 13. 13:21
 18/29 anonim ***** válasza:
Én megyeszékhelyen lakom, itt sajna a fehér hollók eltávoznak és csak a fekete marad...
2009. aug. 14. 11:50
 19/29 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: tegnap 13:21

nem fogja az orrodra kötni, ha szexuális kapcsolatot teremt mással.

2009. aug. 14. 13:24
 20/29 anonim ***** válasza:

"nem fogja az orrodra kötni, ha szexuális kapcsolatot teremt mással."

Nem értem, ha ismerek olyan papokat (többet is), akik nem ilyenek, az hazugság? Csak az lehet igaz egy papról, hogy szexel jobbra-balra?

Így könnyű fehér hollózni.

2009. aug. 14. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!