Keresztények, megmagyaráznátok ezt?
Ugye van az az elmélet,amit a Biblia is alátámaszt,hogy az ember kezdetben növényevő volt,és az állatok sem bántották egymást.csak a bűnbeesés után,miután elromlott a világ,lettek ragadozó állatok,és az ember is ezután evett csak húst.Ha Isten növényevőnek teremtette az embert,mert ez nem járt erőszakkal,akkor később miért buzdítja az embert az ellenkezőjére? A bűnbeesés után az volt a baj,hogy minden elromlott,aztán meg még Isten tüzeli fel a bajt.Kérem,ne haragudjon rám senki,de szerintem a Bibliai Istennek nincs ki a négy kereke...
Mózes I.9:1-3
"Azután megáldá Isten Noét és az ő fiait és azt monda nékik: Szaporodjatok és sokasodjatok és töltsétek be a földet. És féljen és rettegjen tőletek a földnek minden állatja és az égnek minden madara, minden, ami nyüzsög a földön és a tengernek minden hala kezetekbe adatott. Minden mozgó állat amely él, legyen néktek eledelül, amint a zöld füvet, nektek adtam mindazokat- Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek."
Ja, hogy erről van szó...
Kérlek szépen az jogos volt. Nem majd el nézi a sok gonoszságot.És különben is mielőtt bármit is tesz figyelmezteti az embereket a szándékáról, hogy az emberek tudjanak dönteni.
az emberek akkor is a halált választották.
Csak te ezt nem vetted számításba.
Most is lesz de nem vízözön, és most is figyelmeztet, de az emberek a fülük botját sem mozdítja.
Nem tudom miért kell vádaskodni, amikor mindenki saját maga dönti el mit akar.
Ha a halált választod akkor nincs vád te döntöttél így...
Mert amit megígért az nem másítja meg.Ő betartja a saját törvényeit amit hozott ha fáj is neki.
Ő elhatározott valamit és véghez viszi a tervét.
eltervezte, hogy földet emberek fogják lakni.és ez így is lett.
Nem a csecsemőket figyelmeztette hanem a szüleit.
A gyermek Istentől jövő ajándék, és ha nem úgy bánsz vele
nem neveled Isten törvényei szerint akkor ugyan olyan lesz mint a szülő.
akkor nem érdemled meg az ajándékot.
És jól mondja az írás, hogy nem hagy gyökeret és ágat sem életben.
Mid van amit nem kaptál?
ha pedig kaptad miért érvelsz úgy mint ha nem kaptad volna?
"A négy fő tulajdonság amit kaptunk:
Szeretet, igazságosság, bölcsesség, hatalom.
ezeket egymással harmonikusan lehetett volna használni ahogyan a teremtő sem él egyikkel sem vissza."
Khmmm...nos,azt gondolom,ha valaki elolvassa az Ószövetséget,és nem elfogultan,hanem őszinte hozzáállással tekint a benne foglaltakra,akkor felismeri,hogy ez az állítás nem egészen helytálló....Isten már a bűnbeesésnél visszaél egyes tulajdonságaival.
"Mert amit megígért az nem másítja meg.Ő betartja a saját törvényeit amit hozott ha fáj is neki.
Ő elhatározott valamit és véghez viszi a tervét."
"Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket.
És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá..." (Móz.1.1)
"1Móz. 6,6.7 „Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, ... És monda az úr: Eltörlöm az embert, a kit teremtettem, a földnek színéről; ... mert bánom hogy azokat teremtettem."
Ez aztán a határozottság....
#16 Tényleg nem valami határozott. :D
Azóta biztos csinált magának egy másik hangyafarmot.
Ha jól tudom Mózes az ószövetségben volt jelen. És az ószövetségben a zsidók hisznek.
Az újszövetség Jézus óta létezik.
Tehát amit te írsz, az valójában nem keresztény bibliából való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!