A Paradicsomban az oroszlán vega volt?
Péter ezt írta: "A Biblia szerint egy ember vétke nyomán jelent meg a halál a Földön, és Jézus ebből váltja meg az embert. A ma divatos evolúciós elmélet szerint a halál jóval megelőzte az első emberpár megjelenését a Földön, vagyis nem Ádám vétkének következménye volt."
Tehát az oroszlán is növényevő volt mert nem evett húst mivel az öléssel járt volna.
Esetleg Isten külön teremtett az oroszlánnak a semmiből különböző húsokat?
Hát igen, az akkori ember annyit látott az állatvilágból, hogy a hasznos, ház kürül élő (jó) állatok füvet majszolnak, a veszélyesek, gonoszak (rosszak) meg vérengző húsevők. Ebből logikusan következett, hogy ha minden állat békés, akkor mind legelészik, és eszébe sem jut megenni a másikat. :)
Valahol meg tudom őket érteni. Én csak a mai emberen csodálkozom, hogy ezt képes még mindig szó szerint értelmezni. Nem látja benne a szimbolikát és az üzenetet.
"Valahol meg tudom őket érteni. Én csak a mai emberen csodálkozom, hogy ezt képes még mindig szó szerint értelmezni. Nem látja benne a szimbolikát és az üzenetet."
A hívők szerint a Biblia Isten útmutatása és nem kitalálós könyv.
Ebből az következik, hogy szó szerint kell értelmezni.
A Szólásokat és közmondásokat szimbolikusan kell érteni.
A Biblia viszont azzal a szándékkal íródott, hogy egyfajta szabálygyűjteményként álljon az emberek rendelkezésére.
Az oroszlán volt a sátán. Így már érthető?
Ő vette rá a kígyót, mert megkívánta a húst.
Egyébként meg a Bibliának a tanítását kell figyelni.
Amellett, hogy tanít egy tükör is.
A Biblia támadása nem fogja bizonyítani az evolúció helyességét. Az evolúció pedig a Biblia nélkül sem életképes.
Én egyébként úgy tudom, hogy egyik állat sem volt ragadozó. De nem is érdekel, mert nem ezen van a lényeg, hogy akkor mi volt és milyen volt.
A halál az ember halálára vonatkozik.
Az evolúcióelmélet meg az ősrobbanás elmélet sem áll ellentétben a Bibliával, a teremtéstörténet azt írja le hogy mindent Isten teremtett.
Tehát az oroszlán nem volt vega.
Menyus
A növény evőknek mi az őse?
Kezdjük azzal, hogy mikor alakult ki, hogy valami növényt vagy húst zabál?
Szia!
Tekintettel arra, hogy az én kommentemre hivatkozva tette fel a kérdést a kérdező, gondolom kíváncsi arra, mit válaszolok erre.
Hála Istennek nincs szükség találgatásokra, tekintettel arra, hogy a Biblia egyértelműen fogalmaz:
"És mondta Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon. Teremtette tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremtette őt: férfiúvá és asszonnyá teremtette őket. És megáldotta Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon. És mondta Isten: Íme néktek adok minden maghozó füvet az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül. A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, a melyekben élő lélek van, a zöld füveket adom eledelül. És úgy lett. És látta Isten, hogy minden amit teremtett, íme igen jó. És lett este és lett reggel, hatodik nap." (I.Móz 1:26-31)
Ezen túlmenően az újjáteremtett Földről ezt olvassuk:
"A farkas és bárány együtt legelnek, az oroszlán, mint az ökör, szalmát eszik, és a kígyónak por lesz az ő kenyere. Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szentségemnek hegyén; így szól az Úr." (Ésa. 65:25)
Más kérdés?
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!