Létezik olyan vallás amihez nem tapad vér?
Kedves 10/20-as!
Csak reagálni szeretnék az általad leirtakhoz.
Jézust igen is a zsidó nép adta a rómaiak kezére. Pilátusnak hatalmában állt "egy valakinek megkegyelmezni". Mikor megkérdezte, hogy kit engedjen szabadon, Jézust vagy a vele egy időben elfogott gonosztevőt, a zsidó nép egyöntetüen kiabálta, hogy a gonosztevőt engedje el. Tehát nem "egypár" elvakult ember akarta Jézust megöletni, hanem a sokaság, akik ott voltak, köztük az akkori farizeusok, papi vezetők.
Másrészt ha megnézed az Ó Szövetséget, bizony a zsidók rengeteget hadakoztak a körülöttük élő bálványimádó pogány népekkel. Hiszen mikor Isten az igéret földjét nekik adta, utasitást kaptak arra, hogy az ott élő népeket irtsák ki. Természetesen Istennek ezzel szándéka volt. Ezek a népek ahogy irtam bálványimádók voltak, sok volt köztük az olyan akik Baált imádták, és még a gyermekeiket is feláldozták az Istenüknek. Tehát a zsidók bizony sok háborut vivtak, és sok embert öltek meg.
Ezt nem azért irom, hogy "elitélem" a tettüket. Én Jehova tanuja vagyok. Az egész Szentirást elfogadjuk, és tudjuk, hogy ha Isten ilyent parancsolt, akkor annak oka volt. Csak azért irom ezt a választ, hogy kiigazitsalak. Üdvözlettel: Judit!
A kérdés azt feltételezi, hogy ha egy valláshoz vér tapad, az már nem lehet igaz vallás.
Az igazi mérce az, hogy melyik vallás jeleníti megtorzítás nélkül Isten akaratát és jellemét?
Ha találunk is olyan vallást, amelyhez nem tapad vér, az nem jelenti a vallás helyes vagy igaz voltát.
A keresztény vallásban sem egyértelmű a válasz, mert némely csoport kezéhez tapad vér, némelyekéhez viszont nem. Lollardok, valdensek, metodisták esetén ők voltak, akiket üldöztek és/vagy megöltek. (Csak néhány vallási csoportot soroltam fel a teljesség igénye nélkül.)
Ha csak a kezdeteket nézzük, Mózesnek parancsolta az Úr amikor az lejött a kőtáblákal a hegyről és látta a bálványimádást, hogy öljék le azokat. 3000-et.
A kánaánitákat szintén megölette a zsidókal mikor azok elfoglalták az ígéret földjét. Még a kutyájokat és macskáikat is.
És a továbiaskban még sokszor előfordult efféle parancsa az Úrnak.
Tehát minden vallás amely az Ószövetséget alapul veszi, véres multú. A judaizmus minden változata, a kereszténység minden formája, az iszlám minden ágazata.
És ez független attól, hogy valamelyik felekezet ezt helyesnek tartja e vagy nem. Ez egyszerűen tény.
Ezt lehetne inkább eredendő bűnnek tartani mint azt amikor Ádám ketyintett Évával. Ez a vérontás eredendően végigvonul minden bibliai valláson.
A zsidók még egymást is irtották, Júda és Izrael harcakor.
A vallási fanatizmus a kisebb szektáknál is megjelenne, ha elterjednének.
Szerencsére politikai hatalmuk már nincs, így nyugodtan élhetünk.
-Létezik olyan vallás amihez nem tapad vér?
-talán egyedül a mandeus vallás ilyen
őket a júdaiak űzték el a Jordán élő vize mellől
Irakba mentek, ott telepedtek le
később onnan is tovább űzték őket
szívemnek kedves ez a vallás
...
Jézust is csúnyán átalakították, a mandeus kultuszokat cáfoltatják vele
...
"ki megy át a HETEK, a gonoszok között? ki az, aki HEJJÁt, az istenanyát ismeri?"
ki az, akinek ÉLŐ VÍZ a hite? ( hozza, nem csak ígéri )
ÉA ő, tőle árad az Életnek Vize!
álmodik a Spirits of Eridu blogjának írója ( a mások álmait álmodja, germán okkultisták álmait álmodja )
emlegeti ÉÁ-t, de nem ismeri!
nőttön nő a sivatag és a sivatagból fenevad jő elő...
a tisztátalan lélek (mindig) Víz nélkül való helyeken jár
(nyugalmat keres, de nem talál)
ÉA! Isten-Anya! én vagyok az egyetlen, aki tanúságot teszek melletted!
üzenetedet szívekbe írom, nem halott papírra!
....
Z. Sitchin benézte... nem tudta helyesen értelmezni a dolgokat...
(pontosabban a tőle várható módon értelmezte)
ki az, akinek ÉLŐ VÍZ a hite? ( hozza, nem csak ígéri )
nem hogy hozza : Ő maga az Élő Víz?
hogyan lehetne hímnemű létező élő víz?
csak az anyából áradnak az életnek forrásai
mindíg mindent fordítva tanítanak... mindíg MINDENT KIFORDÍTVA, visszályára fordítva tanítanak
életnek vizéről beszélnek és sivatagot hoznak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!