Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem juthat az ember a...

Miért nem juthat az ember a bibliai információkkal VALÓS ISMERETekhez? Miért van az, hogy senkiből, aki a papok által kinyilatkoztatott vallások talaján áll, nem lehet TELJES ÉS EGÉSZ, HIÁNYTALAN ember?

Figyelt kérdés

Talán arra szolgál az összes papok által kinyilatkoztatott vallás, hogy az emberek ne integrálódhassanak magasabb egységekbe?

Magasabb egységek alatt mindíg a pozitív értelemben vett integrálódást értem, ami az integrációban résztvevő összes tagnak valami magasabbat ad pl. energetikailag, ismeretekben, örömben, tapasztalásban, tudásban stb.

2012. okt. 3. 10:47
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Én nem másoktól hanem magamtól mondom.És saját megtapasztalásomból.Ha hiszed hanem ....

Mindenki megtapasztalhatja aki igazán akarja.

(K.Gy)

2012. okt. 8. 17:35
 22/24 anonim válasza:
keresd fel Jehova Tanúit és minden kérdésedre a Biblia alapján válaszolnak, elmagyaráznak mindent. ( Isten neve Jehova , zsoltárok 83:19)
2012. okt. 30. 21:50
 23/24 anonim ***** válasza:

Nah témánál vagyunk :D Figyelj egy tipp: bárkit felkereshetsz csak a Jehova Tanútit ne(Megy a Hitgyülit). Egyébként sosem értettem miért puffog egyfolytában mindenki a biblia ellen. Nézd a Biblia egy nagyon magasrendű kinyilatkoztatás amelyet nem elég olvasni. Sokan olvassák a bibliát és nem is értik. Hadd ajánljak neked egy könyvet, ha elolvasod akkor GARANTÁLOM, hogy meg fog változni a bibliáról alkotott képed.

F. Varillon: A Hit öröme, az Élet öröme

Zseniális mű! Egyébként a kérdésben némi Nietschze-i gondolatiságot véltem felfedezni és ezért is írom ezt a könyvet mert erre is választ ad. Én személy szerint kötelezővé tenném még az ateisták számára is és ha ezután sem hisznek legalább egy felső s mozgató erőben akkor áldásom rá. De mivel a legtöbb nem foglalkozik ilyen témájú könyvekkel, beéri azzal, hogy a vallásosságot elavultnak tekinti és a követőit meg birkáknak(még ha sokszor igaz is az állítás). Remélem segíthettem :) Ha nem tudod megvenni akkor töltsd le valahonnan.

Üdv, Bandi a hegyről! :)

2012. nov. 3. 11:01
 24/24 anonim válasza:

Van egy kis egyetértésem. Természetesen senkit az ég világon nem akarok elítélni, de a Biblia egy nagyon jó erkölcsi értéket ad az embereknek. Úgy mond egy közös nemzetközi törvény mindazoknak akik követik ezt.

Az viszont szerintem is hülyeség, hogy visszafognák őket. Ma már nagyon sok leágaztatása és rengeteg egyház van.

Viszont az, hogy sokan akik ennek a vallásnak a követői miért nem tudják megvédeni és csak bután tátani a szájukat, hogy ha valaki a vallásukról formál véleményt és megy szembe azzal, viszont érthetetlen számomra. Szerintem igenis minden ember tudjon kiállni azért amiben hisz. Ha megkérdeznek valami ellent mondást és komolyan úgy gondolja akkor tudjon rá választ adni, ami őt megnyugtatja még ha engem kérdezőt nem is.

2013. aug. 19. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!