Miért nem juthat az ember a bibliai információkkal VALÓS ISMERETekhez? Miért van az, hogy senkiből, aki a papok által kinyilatkoztatott vallások talaján áll, nem lehet TELJES ÉS EGÉSZ, HIÁNYTALAN ember?
Talán arra szolgál az összes papok által kinyilatkoztatott vallás, hogy az emberek ne integrálódhassanak magasabb egységekbe?
Magasabb egységek alatt mindíg a pozitív értelemben vett integrálódást értem, ami az integrációban résztvevő összes tagnak valami magasabbat ad pl. energetikailag, ismeretekben, örömben, tapasztalásban, tudásban stb.
„A bibliát csak a teremtő Isten szent szelleme segítségével lehet pontosan megismerni, teljes ismeretet szerezni.
A szellem gyümölcséhez tartozik még az öröm, a hit, a szeretet, és stb“
-na és „sátán atyánk“, aki folyton szívat :-) nehogy már véletlenül (egyszer is) integrált, viszonylag egységes és valamennyire teljes lények legyünk :-)
azt hiszem, öreg motoros vagyok bibliai téren, ahogyan az összes többi vallást is jól ismerem
egy infó:
elvi szinten, a lényeget tekintve szerintem a (régi) Buddha-tanban vannak a magasan legkomolyabb nézetek;
a későbbi buddhizmusok már eléggé pongyolák, bár a tantrikus buddhizmus RENEGÁT alakjainál találhatók komoly értékek
(gondolok Saraha-ra és Tilopa-ra)
Nagarjuna az lufi :-) , bár sokan hasraesnek előtte (helyesen Naga-Arjuna, mivel Nágák (=a kígyónép) tanította állítólag / saját elmondása szerint)
„Nem olvastad a Bhagavad-gítát!“
- na ja :-) ne legyél ebben annyira biztos :-)
elvi szinten tartalmaz fontos igazságokat a Bhagavad-Gítá (pl. a halhatatlan lélekről), bár a BG Krisnájáért sosem voltam oda (testvérgyilkosságra biztat és csaló, jellemtelen, alantas)
az én emberem Karna, a Naptól született, isteni rasszból való, akit becsületes harcban senki sem tudott legyőzni, kizárólag csalással hazugsággal
egy infó:
amikor a Nap-Szívű Karna meghalt, a Káli-Júga akkor, abban a pillanatban kezdődött el...
vége lett a szoláris hősök utolsó korának és megkezdődött a kispályás csalók, politikai és gazdasági ügyeskedők kora (a jelen kor, ami az összeomlás felé megy, becsület és erény híján)
A Biblia nem ad mindenre választ.Azon kívül többféle képen lehet értelmezni,több fordítása létezik,és egyes Bibliai személyek félreértése is jelen van benne.A papoknak pedig általában nem az az érdeke,hogy az ember igazán megismerje magát,mert az önálló embereket nehéz/nem lehet irányítani.(lásd Jézus Vs.Vallás konfliktus)
Péter
"Ismeretekben, örömben, tapasztalatokban és tudásban teljes ember vagyok, és az ehhez szükséges valós ismereteimet a Szentírásból nyertem."
Ne haragudj,de ezt a kijelentésedet túlzásnak tartom.Állítottál már olyat,hogy "Isten csak a bűnt ítéli meg,a bűnöst nem" Ha a Szent írásból nyerted ismereteidet,a tudásod teljességét,akkor,hogy állíthatsz olyat,ami ellent mond az Ószövetségnek?
Kedves ma 8:43-kor hozzászóló!
Gondolom a 2Móz 34,7-re gondolsz, az Ószövetségből, ahol ezt olvassuk a Károli fordítású Szentírásban: "Aki irgalmas marad ezeríziglen; megbocsát hamisságot, vétket és bűnt: de nem hagyja a bűnöst büntetlenül, megbünteti az atyák álnokságát a fiakban, és a fiak fiaiban harmad és negyedíziglen."
Nos sajnos Károli toldotta be a "bűnös" szót, melyet a nyomtatott verziók dőlt betűvel jelölnek, mint fordítói betoldást, az eredeti héber szövegben azonban nem szerepel ez a kifejezés, tehát helyesen: "Aki irgalmas marad ezeríziglen; megbocsát hamisságot, vétket és bűnt: de nem hagyja büntetlenül..." Isten a bűnt ítéli meg nem a bűnöst!
Üdv. Péter
Péter
Nem erre gondoltam,hanem azokra a büntetésekre,kivégzésekre,amelyeket Isten rendelt el azok ellen,akik megszegték parancsait.Ha pl.halállal sújt valakit valamely vétkéért,akkor egyértelmű,hogy nem csak a bűn ítéli el,hanem a bűnöst is.
"Isten a bűnt ítéli meg nem a bűnöst!"
"Isten a halhatatlan lelket, mely tőle származik és véle egylényegű:NEM ÍTÉLI MEG !!!!!!!!!!!
nem lesz semmilyen ítélet !!!!
ez egy fantom, amit népnevelési-, idomítási célból találtak ki
Kedves Kérdező!
Még csak a Szentírásban van a fontos információ.Csak sajnos nem sokan hiszik hogy abban van az Igazság megírva:Jézus.
Teljes egész pedig az ember úgy lehet ha szívéből vallja és hiszi hogy Jézus a Krisztus.
Jézus nélkül pedig már el vagyunk ítélve ,mert a bűn által van a halál,a halál pedig megkéri a fizetséget:A pokol (gyehenna)tűzében.Ezért jobb annak aki még itt a földön fogadja be Jézust (megtér) mert ha a halál elragadja és nem kap megváltást,odaát már késő lesz.
Nem hiába volt Jézus (a szabadító)eljövetele...
(K.Gy)
én itt feltettem egy (talán) mindannyiunkat érintő komoly kérdést
és a végére mi lett belőle?
ostoba vita és érvelgetés a Bibliáról és Jézusról
értelmes gondolatokat várok, nem közhelyes frázisokat, én rátok vagyok kíváncsi, nem a kívülről, mások által belétek helyezett inputokra !!!
ezeket az információkat, amikben kedves magatokat vallásosaknak és istent ismerőknek tartók - hisztek,
akár egy számotokra ismeretlen mesterséges intelligencia is belétek tehette,
akinek valójában az az első számú feladata,
hogy ezen a bányászbolygón a kitermelés folytonosságát és zavartalanságát biztosítsa,
lehet, hogy tőle kapjátok az összes "világmegváltó" ideológiátokat, isteneiteket és vallásaitokat,
melyeknek
lényege ennyi:
a bennszülött primitívek ne zavarják meg a kitermelési folyamatot!
ne veszélyeztessék a bányászati műveletet!
:-)
-a bolygó erőforrásai eltűnnek, cserébe viszont a bennszülött primitívek kapnak mindenféle üveggyöngyöt, csecsebecsét, gagyi, értéktelen dolgot:
lufi ideológiákat, vallásokat, hiteket stb.
melyek közös nevezője az általam fentebb leírt...
semmivel nem valószínűbb a tömegesen elfogadott verzió,
attól, amit pl. most leírtam
egyszerűen:
bármit sokszor elismételnek nektek, a társadalmatok 80%-a egyből elhiszi és azonosul vele
és az életét, gondolkodását, hitét stb. eköré rendezi
ilyen egyszerű ez!
Az oke hogy nem lesznek teljesek, de ok azt hiszik....innentol kezdve meg hogy gyozod meg oket???
Azt nem veszik eszre , h nem boldogok?
Az ad nekik oromet ha a vallas altal belejuk nevelt erezd magad mindennert bunosnek elv miatt a kialakult buntudatukat lekuzdik probalkoznak, persze nem megy soha tokeletesen.Nem csoda.
Ami miatt meg igazan buntudatuk kellne hogy legyen eszre sem veszik.Azt ugyanis nem lehet konyvben leirni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!