Honnan tudjuk, hogy a Biblia az igaz és nem például a Bhagavad-gíta?
Talán még annyit, hogy sok mindent megvizsgálok, tehát nyitok, de feltétlenül összevetem a teremtő gondolkodás módjával.
Mert nem szeretném ha más is vezetne, nem lehet két urat szolgálni.
Zsömle/lány
Minden Szentirat IGAZ. Azért tudott szentirattá válni. A szociológusok ismerik azt a törvényszerűséget: kevesen hamisat elhisznek sokáig, sokan hamisat elhisznek rövid ideig, de sokan hamisat hosszú ideig nem. Az emberek ugyanis nem hülyék. (a hívőknek mondva: Isten irgalmával sem lenne ez összeegyeztethető)
Semmi ellentmondás nincs az igazságot tekintve bennük. A kifejezésmód, a példák, a szimbólumok, a nyelvek, a történelmi-szociológiai-kulturális háttér, a formai jegyek természetesen különbözőek.
De lényegi vonásuk: az IGAZSÁGOT keresik, Istentől ihletetten, az igazságot kereső ember olvasása közben pedig, ha ihletetten olvassa, (ez fontos feltétel, sajnos egyébként nem nyílik előtte ki a szépsége, igazsága) - közelebb jut általa az égiekhez, Istenhez. Tehát hittel kell olvasni, nyitottan, engedékenyen, akkor megnyílik az ég kapuja az olvasó előtt. Minden világvallásnak vannak szentiratai - és ezek mind Isten felé mutatnak, és szolidárisak egymással. Ajánlom a nagyon mély könyvet: Frithjof Schuon: A vallások transzcendens egysége. Érdemes, sok mindent megérthető belőle.
(Egyébként Krisna - Krisztus NÉV etimológiailag is összefügg: a kr ősgyök (szanszkrt) - a teremtés szógyöke.
(Kronosz, creatio, kreatív, stb)
"Már engedtessék meg neki, hogy ne akarja hogy mi megismerjük a rosszat.
Én egyáltalán nem akarom a rosszat ismerni, tökéletesen bízom a teremtőben, hogy csak a rosszat titkolja el előlem és nem foszt meg semmi jótól. ".
Ez rendben is van, ebben en is bizom. Am ne felejtsuk el, hogy az inelligencia egyik alapveto tunete a kivancsisag. Engem biztos nem hagyott volna nyugodni, hogy mi az a jo meg rossz, szerintem oket se hagyta nyugodni, nem lehet azt mondani, hogy csak es kizarolag buszkesegbol es hatalomvagybol szegtek meg a parancsot.
Satan nagyon jol tudta, hogy ez a dolog szöget ütött a fejükbe, Ök joszerivel azt se tudtak, hogy nekik konkretan jo volt ott (enyhe kifejezes), csak mi tudjuk mar utolag. A rosszat pedig azert ne makarod ismerni, mert mar megtapasztaltad. Oket pedig eltiltottak tole, aztan Satan ezt az adut kijatszotta Isten ellen azzal, hogy azt allitotta, hogy az Atya csak hatalomfeltesbol tiltotta meg. Egyebkent en se ertem, hogy miert ne ismerhetne valaki a rosszat, attol neki nem kell rossza valni vagy szenvedni. Ezt csak Isten dntötte el igy. Ha ezt nem titkolja el, hanem törvenyeket hoz arra, hogy mit szabad az Edenkerten belül es mit nem (különben szamuzetes lesz, akkor senki nem lett volna olyan hülye, hogy ne tartsa be öket. Kiveve persze azt az egy esetet, amikor felkeltette a kivancsisagukat, aztan meg megtiltotta nekik, hogy kielegitsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!