Hogy lehet az, hogy manapság még vannak FELNŐTT emberek akik elhiszik az ilyesmit? Sőt ráerőltetik a fiatalokra?
Péter barátom!
Ezt írod: "Ezen túlmenően nem
olvashatunk arról, hogy Jézus
húst evett volna."
"Oda méne azért Jézus, és vevé a
kenyeret és adá nékik, és
hasonlóképen a halat is."
Még ilyet! Feltámadása után halat adni a tanítványoknak...
Kit is vallotok, hogy Ábrahámmal együtt volt?
Hány ezer embert laktatott jól kétszer is hússal?
Baklövés lett volna a részéről?
Figyelmedbe ajánlom egyik adventista barátunk írását!
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Az utolsó hozzászólást ajánlom figyelmedbe a 8-ast.
Idéznék belőle:
" Felettébb bátor és merész
dolognak tartom, hogy az a
világokat teremtő Isten, aki
legyen szavára teremtett, mannát
hullatott az égből 40 éven át,
5000 embert jóllakatott, stb...
erről a Mindenhatóról
föltételezni, hogy özönvíz után
kénytelen volt az embereknek
húst adni enni, mert nem volt
más megoldás. Sőt, évezredeken
át az áldozati állatok
elfogyasztására is utasította az
embereket, ami állítólag nem jó.
Sőt, Illésnél is tévedett volna?
Nem banánt vitetett a hollóval,
vajon miért? És Jézus többször
fogyasztott húst. Egyesek
okosabbnak tartják magukat
Istennél, mert amit Isten
cselekedett, azt ők nem, sőt
rossznak tartják."
Folyjál csak bele Péter, ez annyiszor felröppent téma, és mikor bizonyságot nyer, hogy nem biblikus a tanitásotok ezzel együtt a prófétanőtők tanítása sem, mély, mondvacsinált bölcsességgel hallgatsz.
Mi a véleményed az adventista barátunk válaszáról?
Meg most olvasom az utolsót... TEREMTÉSKOR ezt ettek meg azt? Jajj nemáááár. Látjátok erről beszélek.
". Ez egészült ki a bűnbeesés után a zöldségekkel, majd a vízözönkor az un. tiszta állatok fogyasztásával. "
Már ne is haragudj de MAXIMUM a fáról lemászás után egészült ki zöldségekkel és a pattintott kőeszközök feltalálását követően a "tiszta" állatokkal :)
De olyan vicces ,hogy valaki aki felnőtt ember ezt az egészet megeszi. Ez már a mese része.
Abban viszont egyet értek ,hogy az embernek vegán életmódra kellene berendezkednie.
"Isten, aki
legyen szavára teremtett, mannát
hullatott az égből 40 éven át,
5000 embert jóllakatott
...kénytelen volt az embereknek
húst adni enni, mert nem volt
más megoldás."
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Nem volt más megoldás ? Miért nem volt kéznél még több MANNA ?:D Pedig igazán dobhatott volna még az égből.
De akkor is Pítörnek van igaza. Az emberi szervezet nem húsevésre van berendezkedve. Itt is tanulnunk kéne emberszabású barátainktól :D
Helytelen volt ennél a kérdésnél vitát kezdeményeznem a húsevésről :( Bocsi.
Végezetül annyit: aki eszi, az Úrért egye, aki nem eszi, az Úrért ne egye :)
Én nem olvastam sehol tiltást a Bibliában a húsevésről, egyedül a disznó húsát tiltották az ószövetségben.
Amúgy meg nekem szimpatikus, ha valaki nem öl állatot, csak gyáva vagyok elkezdeni ezt az életmódot, mert így is rettentő sovány vagyok.
De minden tiszteletem azoké, akik nem esznek húst, és néha elgondolkodom, annyira szeretem az állatokat, és annyit szenvednek miattunk. Láttam egyszer hajnalban egy hatalmas teherautót megrakva birkákkal, száguldott az autópályán, szegény barik több sorban egymásra rakott ketrecekben bámultak kifelé a rácsokon és olyan sivár és olyan kegyetlen volt ez a hajnali látvány, hogy sírhatnékom támadt, hová száguld ez az otromba járgány azokkal a kis szőrmókokkal...
És mégis, arra gondolok, ha én nem is ennék többé húst, az imádott kutyáimat úgyis hússal etetném továbbra is, mert az lenne állatkínzás, ha vegetarianizmusra fognám őket, szóval olyan hiábavalóság érzés fog el, hogy mit érnék el az egésszel, max. fogynék 15 kilót és meghalnék idő előtt, a kutyáim meg mennének a menhelyre...
De azért sokszor szomorkodom, mert az állatok is megeszik egymást, és olyan kegyetlen az egész élet és ebben egyáltalán nem látom Isten szeretetét.
Először is ezzel a beírással ha jól emlékszem 7/ teljesen egyetértek --ime;
"Tanuljon mindenki hittant a szabadidejében, etikát meg a szüleitől! Akkor koncentrálhatnánk a lényeges problémákra az oktatásban."
Egyébként igazad van kérdező ez az oldal valláskritika. De tudod a vallás-térítők, a bibliájukat állandóan kéznél tartják.
Amit írtál, hogy a középiskolában is van hittan óra vagy is beviszik a bibliát-- azt abszolút nem tartom helyesnek.
Az iskolában az életre kell felkészíteni szellemileg a hit az pedig az egyházakra tartozik-- az a templomba vagy parókiára tartozna. S ha valaki tanulni akarja akkor oda menjen. De ott tartani bibliai órát ahol más gondolkodású család gyermekei járnak az enyhén szólva is erőszakos térítő szándéktól vezérelt.
Én hiszek az isteni teremtőben hiszek a lélekben és annak halhatatlanság elérésének lehetőségében is-- még is, ha az iskolába bevezetnék a köztelező órák közé, akkor egy jól megmondanám a magamét akár a püspökig fel írnék aztán pedig nagy cirkusszal kivenném az unokáimat abból az iskolából.
Csak annyit meséltem az unokáimnak erről a témáról ami feltétlenül szükséges ahhoz hogy a karácsonyi szeretet ünnepeket megtarthassuk--- de nálunk nem jönnek a mennyből az angyalok a fa alatt, -- mivel nem létezik se menny se angyal-- mi vagyunk és a szeretetünk, sok boldogságot kívánva egymásnak.
Ha majd felnőtté érnek akkor az már az ő dolguk, hogy MIBE AKARNAK HINNI, ez minden embernek joga. d
De az nem, hogy másra is, de főleg éretlen gyermeki személyiségre és tudatra ráerőltesse.
De az sem tarom jónak ha a hindu vallás felé tekingetsz,mert az még hajazza is
a kereszténység dogmáit a társalmukat is az határozta meg régen és ma is.
A Senki embert mint tisztátalant, a bádogvárosok lakóit ami jelenleg is 10 millió lelket számol és a sokszoros dollár milliárdos vagyonosok társadalma ahol azt vallják a gazdagok, hogy; azért halj inkább éhen, hogy Te is gazdagnak reinkarnálódhassál, ne pedig patkányként, vagy Senki emberként... undorító!
ha valamilyen filozófia élet közelibb az a kínai tao
igen utolsó egyet értek. bár az utolsó bekezdést nem nagyon értettem. és nem tekintgetek a hinduizmus fele ezt nem tudom honnan vetted.
A buddhizmus és a taoizmusról beszéltem ( a konfuciusz cucc az inkább etika mint vallás). És azokkal sem azonosulok csak a filozófiáját bölcsebbnek tartom a kereszténységnél. De nem mondtam ,hogy hinnék sziddhártában vagy a reinkarnációban. Nálam ez is a mese része
Akkor megnyugodtam. -- a hinduizmust csak véletlenül írtam, de a buddhizmust se tartom igaznak különösen nem a meditációs marhaságaikat- a kolostori homokozást" végképp megvetem-- nem szeretem az álszent hazug dolgokat
A kínai tao a természetet vette be a filozófiájába igaz kissé gyermeteg módon, de legalább nem misztifikál életszerűbb de a testmozgás gyakorlatokat jónak és egészségesnek tartom.
tudod kérdező sok igazságot tartalmaznak együtt véve mindegyik valamit csak össze kellene logikailag rakosgatni, és kihagyni belőle a képtelenségeket-- hisz ma már eleget tudna az ember ahhoz, hogy belássa pl. hogy nem igaz a reinkarnáció vagy a feltámadás vagy a mennyek-orsz. alvilág vagy pokol vagy sátán és angyalok meséje.
De mindegyik vallás úgy ragaszkodik az antik meséihez mint cigány asszony a jóskártyájához-- pedig csak annyira igaz a meséjük, mint a cigány asszonyé!
De azért ne vess el mindent, mert igaza lélek fogalom és igaz a Teremtő Erők létezése is- hisz csak úgy minden hatás nélkül semmi nem keletkezik spontán és még inkább nem képes differenciáltabbá válni.
CSak persze ezek a teremtő ERŐK nem misztikumok hanem a Földünk két hatalmas Energiája a mágneses és a gravitáció.
"tiltó, félelmet keltő , fejlődést hátráltató"
Ezt hogy érted? Miben keltene félelmet, vagy hátráltatná a fejlődést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!