Hogy lehet az, hogy manapság még vannak FELNŐTT emberek akik elhiszik az ilyesmit? Sőt ráerőltetik a fiatalokra?
Nem vetem meg mivel alapvetően nem egy rossz dolog. Mármint tényleg azt tanítja hogy béke ne bánts másokat segíts stb. Tehát ami igazából "jó" azt miért vetném el? Nem vagyok én hülye.
DE ezen a részén kívül nem igazán értek egyet semmivel. És nekem az egész biblia dolog alapból olyan fura volt már kiskoromba is hogy NEM TUDNI kik és mikor írták. Tehát akárki lehetett értitek. Meg én így ahogy leírják ezt nem hiszem el. Ennyi az egész igazából. Már korábban le írtam hogy nem akarok én senkit megsérteni. Ha teszem azt valami nagyon rossz dolog történt vagy olyan helyzet volt mint mindenki én is "imádkoztam" már istenhez ez alap emberi ösztön ,szerintem a vallások is hasonló okok miatt jöttek létre ,hogy az embereket megnyugtassák. Csak igazából nem úgy képzelem ezt el mint ahogy leírják. És fura nekem hogy van aki ezt teljesen elhiszi...
A rá erőltetés meg ezek szerint nem egy általános jelenség , úgy tűnik csak én fogtam ki ilyen helyzeteket. a 19:53 is nagyrészt egyet értek.
Ne haragudj, nem olvastam el az egészet, de az biztos, hogy nem ismered a kereszténység lényegét. Amit te megvetsz, valószínűleg Jézus ugyanúgy megveti. Ő biztosan nem akarta a boszorkányüldözéseket. A körülötte lévők követ ragadtak, és azt mondták, Mester, ha hű vagy az íráshoz, azt kell mondanod, kövezzük meg ezt a nőt, aki paráználkodott. Tőrbe akarták csalni, mert tudták, hogy az Írásnak nem mondhat ellent, de a szeretetet hirdeti. Jézus azt felelte: az vesse rá az első követ, aki bűntelen. Nem mondta, hogy az Írás rossz, de mondott valamit, amitől kiesett az emberek kezéből a kő.
Azt is mondta, ha valaki arcul üt téged jobb felől, tartsd oda a bal orcádat is. Én sokáig kritizáltam, mert ezzel nagyon nem értettem egyet. Igen rossz néven venném, ha valaki megütne és a párom nekiállna tö...ketlenkedni és nem védene meg, sőt bénán nézné hogy üssenek, nemhogy még oda is tartsam a másik arcomat. De végülis jobban elgondolkodva rájöttem, Jézus egy nagy fegyvert adott a kezünkbe, amivel ha mindannyian élnénk, lehullna minden ránk emelt kard. Ő a békesség Istene, és minden tanítás, jöjjön bármilyen szájból, hazug tanítás.
A kereszténység lényege Jézus.
Wilhelm Busch: Jézus a mi sorsunk című könyvében tökéletesen van megfogalmazva, mi a kereszténység, ha teheted, olvasd el.
Szia!
A Bibliát emberek írták. Ne haragudj, de valószínű, hogy nem olvastad el a Bibliát, mert akkor nem fogalmaznál meg ilyen vádakat. Valamiért negatív hozzáállásod alakult ki a Szentírással szemben, amit őszintén sajnálok. Tudnod kell azonban, hogy sok minden amit itt leírtál, hogy tanítanak neked, nincs benne a Bibliában. Példaképpen felhozom az első kommenteidben leírtakat, miszerint: "a pokol egy tüzes verem ahol büntetik a bűnösöket." Ez nem igaz. A Biblia szerint ugyanis a pokol (héber seol, görög hádész) egyszerűen a halottak tartózkodási helyét jelöli, ide kerül minden ember a halála után, és innen lesz a feltámadás: akik igazak voltak azok számára egy örök életre, akik pedig gonoszul cselekedtek azok számára az ítéletre. Senki nem fog örökké szenvedni - legalábbis a Szentírás szerint.
Én sem értek egyet a kötelező hittanoktatással, ahogy sok minden mással sem amit megfogalmaztál. A kereszténység ugyanis Krisztus követését jelenti, ezt pedig önkéntes választáson alupuló felnőtt korban meghozott döntéssel lehet megtenni, hasonlóan például a házassághoz. Arra kérlek azonban, hogy ne öntsd ki a gyermeket a fürdővizzel együtt. Sajnálom, hogy rossz tapasztalataid voltak, de ne légy ezek miatt bezárkózó a Bibliával szemben. A Biblia ugyanis kincseket rejt, amit nyitott szívvel könnyen meglelhetsz. Kívánom neked, hogy rátalálj ezekre.
Üdv. Péter
A húsfogyasztás szenvedésből áll! Meg kell ölnöd egy állatot ahhoz, hogy kielégítsed a nyelvedet! Jézus sok mindent csinált, de te a keresztrefeszítését is követnéd? Nem érted meg, hogy húshoz csak ölés által lehet jutni!
Te nem egy igaz rendszert szeretnél? Ha te megölsz egy állatot, akkor nem érdemled meg ugyanazt az átélést? Vagy az igazság csak addig tart, amíg nem vonatkozik rád?
Kedves ma 10:32!
Miért eszed meg az élőlényeket a növényeket. Nagyjából idéznélek téged.
A növény fogyasztás szenvedésből áll!
Meg kell ölnöd például a búzát ahhoz,
hogy kielégítsed a nyelvedet!
Jézus sok mindent csinált, de te a
keresztrefeszítését is követnéd?
Nem érted meg, hogy növényhez
leginkább ölés által lehet jutni!
Te nem egy igaz rendszert
szeretnél? Ha te megölsz egy
növényt, mely lélegzik növekszik, akkor nem érdemled meg
ugyanazt az átélést? Vagy az
igazság csak addig tart, amíg nem
vonatkozik rád?
Sziasztok!
Nem szeretnék értelmetlen vitákba keveredni, de úgy gondolom létezik az a pont ahol érdemes közbeszólni. Igen Jézus Krisztus evett húst, csakhogy nem azért ölték meg azt az állatot, hogy az éhségüket csillapítsák vele, hanem azért, mert az az un. páskabárány volt, melyet áldozati céllal öltek le a bűnrendezés miatt, mely Jézus Krisztus áldozati halálát jelképezte. Ezen túlmenően nem olvashatunk arról, hogy Jézus húst evett volna.
A Teremtéskor az embernek adott táplálék a gabonafélékből és gyümölcsőkből állt a Biblia szerint. Ez egészült ki a bűnbeesés után a zöldségekkel, majd a vízözönkor az un. tiszta állatok fogyasztásával. Ezek azonban céllal adattak arra nézve, ha bármikor lehetőség adódik rá az ember visszatérhessen az eredeti táplálékhoz. Attól, hogy gyümölcsöt fogyasztasz még nem ölöd meg a fát, mint ahogyan a gabonanövény sem hal meg az aratástól. A növényi étrendhez nincs szükség arra, hogy elpusztítsd a növényt, csupán a termését fogyasztod el. Én úgy gondolom, ma minden lehetőség adott arra, hogy ezt az étrendet kövessük, jómagam több mint 20 éve élek ezzel.
Üdv. Péter
"A Bibliát emberek írták"
BBBBaaa*zzzmeg nemááár azthittem afrikai szárnyashangyák...
A hús témát meg hagyjuk mert szerintem b*szott lényegtelen. Honnan tudjátok mit csinált jézus? mert valaki azt írta? :D nemrég olvastam a neten ,hogy most kiderült ,hogy mégis nős volt...
De tényleg hagyjuk ezt a húsos dolgot mert ettől a " nehogy kielégítsd nyelved vágyait" típusú idiótaságoktól a falra mászok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!