Miért mondta Isten azt, hogy az asszony és a férfi lesz egy test, ha a egyneműekhez vonzókat is Ő teremtette?
Először is: A férfi és a nő azért lesz egy test, mert a házasságban nemi kapcsolatban vannak, egyesülnek, szövetségük szoros. Nyilván nem ragadnak össze és élik sziámiként az életüket. Ennyire azért nem kell szó szerint venni a Bibliát.
Másodszor: Nem minden nő és férfi házasodik és lesz egy test. Pál apostol szerint jobb a férfinek asszonyt nem illetni, sőt ő maga sem házasodott meg. Tehát ez nem törvényszerű, csak a heterók többsége ez kötelező dolognak tartja.
Harmadszor:Isten teremtette a melegeket is, genetika és környezeti tényezők együttesen határozzák meg a szexuális irányultságot, de a melegség mindig is jelene lesz, ahogy vannak homoszexuális állatok is. A pszichológia és orvostudománynak erre meg vannak a válaszai.
Negyedszer: Azon kéne gondolkodni, hogy a melegeknek tényleg tilos-e a párkapcsolat, szexuális élettel együtt, vagy pedig a megtartóztató életmódot (plátói párkapcsolatot) jelölte ki Isten a számukra.
Ötödször: a szexuális irányultság nem megváltoztatható, a Bibliában sincs rá példa és Isten ezt nem is várja el, hogy pl.:meleg ember heteró házasságba kényszerítse magát.
"vannak homoszexuális állatok"
NINCSENEK!
Csak nőstény hiányában reszelnek meg másik himet!Amelyik engedi az se melegi csak gyengébb!
Vidiripi
22. kommentelő!
1. "Pál apostol szerint jobb a férfinek asszonyt nem illetni, sőt ő maga sem házasodott meg."
A mondat első felével nincs gond. De az hogy Pál nem volt soha házas az nem biztos. Az alábbi igét olvasva ezt írja Pál.
1Korinthus 7:8 A nem házasoknak és az özvegyeknek pedig ezt mondom: jó nekik, ha úgy maradnak, mint én is.
Az írja "özvegyek" és az hogy "úgy maradnak, mint én is." Tehát Pál volt házas ,de valószínűsíthető hogy a felesége meghalt.
2. "Isten teremtette a melegeket is,..."
A 13. kommentemben már írtam.
"Isten férfinak és nőnek teremtette az embert. Az azonos neműekhez való vonzódás nem természetes.
Róma 1:27 ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban; férfiak férfiakkal fajtalankodtak, de el is veszik tévelygésük méltó jutalmát önmagukban.
Isten teremtése még tökéletességben volt.Isten így szól Ádámnak és Évának :Sokasodjatok ,töltsétek be a földet.Az egyneműekhez vonzókat, e világ teremtette ...
Vannak akiknek nehezebb "keresztet" kell hordozniuk...
(K.Gy)
1.
Mert szeretném, ha minden ember úgy volna, mint én magam is; de kinek kinek tulajdon kegyelmi ajándéka vagyon Istentől, egynek így, másnak pedig úgy. Mondom pedig a NEM HÁZASOKNAK és az özvegyasszonyoknak, hogy jó nékik, ha úgy maradhatnak, mint ÉN is.
Pál itt nem csak az özvegyekről, hanem az eredetileg nem házasokról is beszélt. Pál másik helyen kifejti még, hogy az özvegyeknek jó ha nem házasodnak újra. De ez a rész egybevág a kicsit előrébb lévő, jó a férfinak asszonyt nem illetni szöveggel. Tehát Pál nem tette kötelezővé a heteró házasságot, meleget erre rákényszeríteni meg eleve bűn.
Római levélhez: olyan már házas vagy heteró emberekről (elhagyták az asszonnyal/férfival az érintkezést) ír, akik a római korban dívó orgiákon vettek részt, ami a bálványimádáshoz köthető (ezt is kifejti az előtte lévő sorokban).
Állati homoszexualitás:
Vidiripi
26. kommentelő!
Áruld már el nekem hogy ki írta itt azt hogy egy homoszexuális beállítottságú egyént bele kell kényszeríteni egy hetero házasságba. S tedd meg hogy idézed a szövegrészt.
Ugyan is nem a házasság a téma az meg pláne nem hogy ez kötelező lenne. Nem is tudom hogy ezt miért erőlteted.
Római levélhez: olyan már házas vagy heteró emberekről (elhagyták az asszonnyal/férfival az érintkezést) ír, akik a római korban dívó orgiákon vettek részt, ami a bálványimádáshoz köthető (ezt is kifejti az előtte lévő sorokban).
Szerintem nem csak a római orgiákra gondolt Pál. Pál nem a bálvány imádásról beszél.
Ez áll az írásban: 3Mózes 18:22 Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az.
3Mózes 20:13 Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk.
Ahogy én érzékeltem annak idején -- a született meleg az genetikai hiba-- amikor az ivarsejtek nem tökéletes energetikai kisugárzással választanak-- vagy is a ivarsejtek becsapják egymást.
Ha egy nőnél csipős égető energia kisugárzást érzékeltem akkor tudtam hogy inkább férfi lélekben. Ha egy férfi hiába volt gyönyörű teste férfias izmos, de ha kisugárzása lágy volt nőies akkor tudtam hogy a férfiakhoz vonzódik-- egyébként volt is ilyen munkatársam-- s azt kell mondjam sokkal jobb, és becsületesebb volt mint a többi női kollégám-- na persze amikor kipattant hogy meleg-- azonnal elküldte az a szemétláda igazgató-főnövér
Azért írtam ezt, mert nagyon sok vallásos környezetből jövő meleg megházasodik a társadalom, a közösség nyomására. Ami valljuk be nem jó. Másrészt sokan felhozzák a "megszabadít Isten ebből" példáját és mindig olyanokkal hozakodnak elő, akik állítólag melegek voltak, de most már feleségük van. Pedig sok meleg átnevelő aktivista kér bocsánatot és vallotta be, hogy nem lehet a szexuális orientációt megváltoztatni.
A Mózesi könyvben feltűnő, hogy a nőknek nincs tiltva a meleg kapcsolat, pedig pl.: a érfertőzés mind a nőkre mind a férfikra külön is ki van mondva, hogy tilos. De ez a szövegrész is megmagyarázza, hogy az egyiptomiak és a filiszteusok cselekedtek gyalázatos módon, és ott is tudjuk hogy az orgiák és a kultikus prostitúció volt nagyon elterjedt. (Máshol még meg is említi az ó.sz. a kultikus női és férfi prostituáltakat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!