Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallasok nepszeru es eros...

A vallasok nepszeru es eros szektak. A recept 3 resze.1 A teremto Szellemet es a teremtett Anyagot ELVALASZTVA tartani kiszolgaltatva tenni istensegnek.2 A HALALFELELMET fenntartani.3 Szilard hierarchia, elit kezben a hatalom es tudas. Velemeny?

Figyelt kérdés
2012. szept. 5. 14:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Bizonyára van olyan vallás, amelyre ez igaz, de egyáltalán nem lehet ráhúzni az összesre. A vallások zöme jó szándékú, a jóra törekvő emberek közössége, akik a maguk módján mind a jobbá válásra, a fejlődésre, a tökéletesedésre törekszenek.

(Az 1. pont elég zavaros, arra inkább nem is reagálok.)

2. A vallások zöme szerintem pont a halálfélelem ellen dolgozik. Az fél a haláltól, aki szerint utána teljes megsemmisülés, vagy valami rossz dolog vár ránk. A vallások zöme ellenben épp azt tanítja, hogy halálunk után sokkal jobb lesz. Aki őszintén vallásos, az pont hogy nem fél a haláltól.

3. Bizonyára létezik olyan vallás, amelyre ez igaz.

Az elsőnek zöldet akartam nyomni, véletlenül szavaztam le. Bocsánat.

2012. szept. 6. 09:55
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

Erre mondják, hogy a vízzel együtt kiöntöd a babát is. Ezért mert léteznek olyan vallások, amelyekre rá lehet húzni az általad leírtakat, nem jelenti azt, hogy minden vallás ilyen.

Én például nem hiszek abban, hogy a test és a lélek elválasztható lenne egymástól, és a Szentírás sem tanít ilyet. A Bibliában azt olvassuk: hogy a "szeretetben nincsen félelem", aki fél abban nincsen szeretet. Harmadrészt pedig a mi felekezetünkben nincsenek bebetonozott emberek, most voltak választások, és új vezetője lett az egyházunknak, és sok új ember került valamilyen vezető pozícióba 2 évre. Minden tagnak van feladata, nincsenek "fogyasztók", és nincsenek hierarchikus különbségek, minden testvér egyenlő, csak más-más feladatokkal.

Üdv. Péter

2012. szept. 6. 10:51
 13/15 anonim ***** válasza:
lényegében igazad van
2012. szept. 11. 20:37
 14/15 A kérdező kommentje:

koszonom szepen mindenkinek a sajatos velemenyezest es annak ellenere hogy extrem kijelentesnek velheto elegge megfontolt es atgondolt valaszokat irtatok nagyreszt, masok meg elegge masfele kalandoztak, de ez igy helyes, elevegre szines a vilagunk.

Mami megjegyzeseid figyelemre meltoak es megegyszer koszonom.

2012. szept. 13. 08:46
 15/15 anonim ***** válasza:

Bocsi redsentinel, hogy most másnak a kérdésére reagálok de talán téged is érdekelhet vagy épp másokat is akik itt vannak

Antimod azt kérdezte;

Kedves mami, szerinted mi történik az ember tudatával és lelkével a fizikai halála után?

Először is az emberi tudat két részből tevődik össze egyik az agyi képi, hang, szín, illat, stb memória -- ez teljes mértékben megsemmisül a testhalállal.

A másik a lélek = érzelem feszültséggel töltött gondolatoknak fotoni hullámok által alkotott több elektro-mágneses szálaknak emberformát rajzolt, összessége.

Amint a test-energetikája elgyengül majd kialszik, ez a lélek-fazon" eltávozik belőle.

De még itt téblábolhat a valóságban, max. 5 percet ha, valakitől elszeretne köszönni, utoljára megnézni, -persze ha előre jön ez a gondolat, mert pl. ez volt a halála előtt az utolsó.De ha a halála előtt az utolsó a már eltávozott" szeretett ember volt, akkor azzal szeretne találkozni a vallások tanításához híven- s ebben reménykedve csukja le szemét. De erről majd később...

Szóval elhagyja a testet a lélek-fazon" és ha akar, ha nem tudja mi a következő lépése,mert épp olyan butácska mint az életben az ÉN-je volt, a Föld ereje lehúz minden lelket és rátereli az Utolsó-útra amit ha tettszik valakinek hanem tettszik mindenkinek meg kell tennie--

Vagy is, azok a képtelenségek amelyeket az ember örökké kitalál különböző okokból, hogy itt téblábolnak vagy még képtelenebb itt ücsörögnek, esetleg rajtunk élősködnek, szeretnek vagy épp bántalmaznak, megbetegítenek vagy épp törnek zúznak-- ezek mind mind kitalációi a szélhámosoknak és a film íróknak!

Az hogy egyesek azt mondják igen is érzik és félnek-- az nem több, mint a saját beképzelt butaságuk és hiszékenységük következménye-- hallucinációt okoz a félem képzete.

Épp így nem igaz a holtak meg-idézésének lehetséges megtörténte! Tehát ezeket a babonaságokat illetve hazugságokat még véletlenül se higgyétek el!!!

az igaz, hogy vannak emberek sajnos akik kemény bűnözök vagy közönséges pszichopaták voltak életükben-- az ilyen embereknek a lelkük is hasonló. Vagy avalakit annyira megbolondítottak a pokol létezésével hogy fél e miatt a haláltól akkor az ilyenek itt vergődhetnek, de csak addig a pár percig, amíg a halál-ereje ( a másik isteni energia meg nem szimatolja") S bizony lerántja a bolygónk belsejébe. Na az ilyenek az alatt az 5 perc alatt is árthatnak azoknak akiket gyűlölt életében. Bele avatkozhat a tudatába, belenyúlhat a testébe, rosszullétet előidézve, szóval elszórakozhat de csak ide-oda rohangálás közben pillanatokra-- különben nagyon hamar észre venné, a halál-szelleme. De ez se válhat betegséggé ha az illetőnek eszébe se jut a félelem, legfeljebb a gondolatai, a szív dobogása az egy kicsit megbolondul. Volt hasonló élményem ezért tudom.

Nagyon régen talán 1980-81 lehetett egy alkoholista már elitta a máját menthetetlen volt. A férjem a futrinkában" elszólta magát--hogy talán én segíthetek rajta. Meg is keresett az illető, mondanom se kell tök részegen. Én pedig elküldtem hogy akkor jöjjön hozzám ha józan. Átkozódva ült fel a kerékpárjára és

s elviharzott cikcakkba. Nem telt el talán 1-2- óra és átéltem a fentebb leírt zavarokat magamon. Összekeveredtek a szavak, mást mondtam, mint amit gondoltam.-- Este a férjem megtudta hogy balesete volt az illetőnek és kb. akkor halt meg, amikor én a gondolattal és a beszéddel kínlódtam. aztán elmúlt. Most vagy haragudott rám, vagy épp bocsánatot kért tőlem. nem tudom.

Tehát a lélek elindul az Utolsó-útjára ami valóban olyan mint a pokol. Tulajdonképpen ez a pokol história onnan származhat, hogy régen is megtörténhetett hogy valaki meghalt de valamiképp valaki visszahozta az életbe-talán valaki ráüthetett a mellkasára sírás közben, vagy egy okosabb antik-orvos hozta vissza

-- a lényeg hogy a lelke megpillanthatta azt az utat ami valóban félelmetes és az emberi fantáziájával kiszínesíthette amikor mesélt róla-- alvilági lények, Ördög stb aztán a vallások és a próféták is még toldtak hozzá ezt azt; Légy jó, ne lopj tőlem mert pokolra kerülsz!stb

Ha a lélek gyenge, ha a lélek túlságosan megrakott" letakart titkokkal, ki nem mondott és elé tolt gondolttal, ha élet ellenes cselekedetekkel, vagy is mind olyan cselekedettel ami ellenkezik a nagy természeti törvényekkel, és általában ezekről soha nem is dicsekszik el--pl. van egy milliárdos viszont jól tudja hogy egy ismerőse szinte kínlódva él a családjával fillérekből, mert nincs állása-- akkor az ilyen ember elkerüli azt a nyomorult ismerősét, mert még segítséget kérne tőle... De ezek az érzések mint feszültségek ott maradnak a lélekszálon a gondolattal együtt.

Ha valaki meg is botlik életében de beismeri, mert van igazságérzete van lelkiismerete (helyesebben meghallja, odafigyel a saját lelkének halk, figyelmeztetésére és nem takarja le!) és azt igyekszik kijavítani, nyilván a múlt emléke törlődik, hisz visszaemlékezett, elővette azt a hibát és ki is törölte azzal, hogy mást jegyzett" (cselekedett) fel oda!!

Miért is fontos mind ez? mert a lélek sebességének nem szabad lassúnak lenni a terhektől-meg kell közelítenie a fénysebességet, miközben áthalad a láva tömegén ami maga a pokol! Ha eléri ezt a sebességet akkor nem fog látni vagy csak egy alagútfélét vagy semmit, csak azt, amikor kiér a láva tömegéből és ott fog állni a Föld szíve, másképpen MAgMA előtt

A klinikai halálból visszarántott emberek ezt úgy szokták elmesélni, hogy valami Fehér fényt láttak az alagút vége felé. Ha valakit nem tudunk visszahozni, az vagy a volt betegsége miatt van- vagy azért mert elkéstünk már belépett a Magmába, vagy azért mert útközben már megsemmisült

2012. szept. 14. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!