Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor vált az angol-amerikai...

Mikor vált az angol-amerikai hatalom a bibliában lábfejjé?

Figyelt kérdés
Dániel 2:31-45

2012. aug. 13. 21:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%
Amikor a Biblia íródott, még sem angol,sem amerikai hatalom nem létezett. Sőt,ezek az országok sem.
2012. aug. 13. 21:36
 2/14 A kérdező kommentje:

Azt tudom, .

Ám valahol azt írták, hogy valami hatalmak jelennek meg szobor alakban, és az utolsó a lábfej.ami most van.

2012. aug. 13. 21:42
 3/14 anonim ***** válasza:
30%
humbukk
2012. aug. 13. 21:51
 4/14 A kérdező kommentje:
akkor Dániel nem mond igazat?
2012. aug. 13. 22:10
 5/14 anonim ***** válasza:
20%
Mivel az Ószövetség tartalmazza,így semmi jelentősége!
2012. aug. 14. 05:55
 6/14 A kérdező kommentje:

Nincs?

Hát akkor János apostol a Jelenések könyvében minek idézget Dániel könyvéből?

Meg sok egyéb más kéziratokból?

Ott is vadállatról beszél, mint Dániel.úgy tudom a vadállatok az uralkodókat, jelzik mert hát állatok vannak a nemzetek jelképeiben.

Mint Francia= kakas,

Oroszország=medve, stb

2012. aug. 14. 11:08
 7/14 A kérdező kommentje:

Senki nem tudja?

Nem baj.

2012. aug. 14. 14:05
 8/14 anonim ***** válasza:

Én azt hallottam, hogy a lábfej, Nagy Sándor birodalmát jelképezik, ahogy a cserép és a vas nem tud egybeolvadni, úgy a görög, és a perzsa kultúra sem. Ezen logika mentén haladva lehet, hogy angol-amerikai hatalmat jelképezi, de ez nem nagyon érintette Nabukadnecar hatalmát, ezért ésszerűbbnek tűnik az, hogy Hellenizmust jelképezi.

(Persze lehet, hogy az "összeolvadhatatlan birodalom" nem csak Nabukadnecart, hanem minden embert érint, és akkor, nem csak ez a két nagyhatalom válhat lábfejjé, hanem példának okáért itt van az Európai Unió, vagy a Szovjet Unió, akár a hitleri Németország, de lehet még sorolni ezeket.)

ui.: A zárójeles csak az én következtetésem.

2012. aug. 14. 18:58
 9/14 A kérdező kommentje:

Hát ez kezd érdekes lenni.

De a Nagy Sándor az Görög volt nem?

Arról azt mondja, hogy a hasa, meg a combja.

2012. aug. 14. 19:51
 10/14 anonim ***** válasza:
Más könyvet olvastunk. Szerintem tippelgetni lehet, de biztosan csak a halál után tudjuk meg.
2012. aug. 14. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!