Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit veszítenek a keresztények?

HudsonHawk kérdése:

Mit veszítenek a keresztények?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok mivel kevesebb a vallásosak élete a többiekéhez képest. Érdekelne hogyan látják a kívülállók a keresztényeket!

2012. aug. 27. 18:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Semmit nem veszitenek!
2012. aug. 28. 10:05
 12/20 anonim ***** válasza:

Szerintem sem veszítenek semmit :)

- könnyebben veszik fel az életet mivel ez számukra nem az "igazi"

- öngyilkosságon nem törik a fejüket, mert mindig, minden helyzetben megsegíti őket Isten

- olyan érzéseket élnek át, melyeket más ember nem. Ezek a szerelmi érzéssel társított, pici szomorúságos, szeretetteljes, örömmel átitatott a távolság okozta Istenhez való tartozás állapota. Melyet ha egyszer átél az ember, újra és újra át akarja élni, többet és többet akar Istentől.

2012. aug. 28. 11:06
 13/20 anonim ***** válasza:
A vallás mindenképp korlátoz,mondjuk veszíteni szerintem leginkább azok veszítenek,akik fanatikusabbak,,mivel más emberek táplálják beléjük(itt már szinte extrém módon),hogy mit csináljanak az életben,mire,hogyan reagáljanak,mitől féljenek,mitől nem stb...és közben lehet,hogy a fele nem igaz.Az biztos,hogy aki más életét éli,az nem lehet igazán szabad.Szerintem sok keresztény érzi azt legbelül,hogy a vallása nem igazán ad neki szabadságot,csak saját maga előtt sem meri felvállalni ezt.Sok mindent szívesen megtennének,de nem teszik a vallás miatt,vagy éppen megteszik,mert érzik azt,hogy természetes dolog,de aztán bűntudatuk van,meggyónják,de újra megteszik,mert mivel a vallás eltérítette őket igazi,szabad önvalójuktól,ezért kettős harcot vívnak önmagukban,és így alakul ki a képmutatás,amivel egyes nem hívők gyakran vádolják őket,de igazából nem is ők tehetnek róla,hanem azok,akik ilyenné nevelték őket.
2012. aug. 28. 16:46
 14/20 mustafa33 ***** válasza:
0%
Az ateizmus hívei nem vesztenek semmit? mert azok is hívők. Sőt sokszor fanatikusabbak mint egyes vallásosak. Bizony van fundamentalista ateizmus is. Harcos ateizmus. Azok akik kényszert éreznek az Isten nemlétezésében való hitük állandó bizonyságtételében, és ebbeni hitük mások általi megerősítésére van szükségük. Ezek az ateisták veszítenek valójában. Azt veszítik, ami a keresztényekben és más hívőkben is megvan. A belső nyugalmat, a hitben való megelégedést, a sorsukba belenyugvást, a lelki békét. Mert ez csak a Isten hit, a valamiben való hit adja, nem a valami tagadásában való hit, a valami (alaki) nemlétében való hit. Mert aki nem hisz valamiben annak az nem is adhat megnyugvást. Annak állandóan keresni kell a tagadás okának megerősítését. A hívőnek nem kell bizonyíték. A hit a lényege az, hogy nincsen bizonyíték. ha lenne, az már tapasztalat, az tudás nem hit. Kálvin Jánosnál is ebből fakadt a szembenállása az entuziasztikus csoportokkal (Luther "szektásoknak" nevezi őket és a "tévelygő" megnevezése is magáért beszél) akik a személyes lelki megtapasztalásra alapoztak mint az anabaptisták, és ő a gyülekezet Isten által kiválasztott erre alkalmas egyén - pap vezetését tartotta csak elfogadhatónak, aki interpretálja a Bibliát és a hitt tanításait.
2012. aug. 31. 03:53
 15/20 Hitchens ***** válasza:

Szerintem a legrosszabb, hogy tudatosan kiépítik bennük a bűntudatot. Nem, tévedtem a legrosszabb, hogy a gyerekeken már nagyon korán elkezdik az agymosást, pokollal fenyegetik és állandó bűntudatra nevelik. Nem adják meg neki a lehetőséget, hogy maga döntsön.

Igen tudom, hogy mindenki szabadon dönthet elvben, és biztos vannak példák, hogy valaki egyszercsak letért/áttért/megtért. Viszont az esetek nagyon nagy százalékában a szülői tanításon múlik, és mivel már fiatal korban elkezdik ezt az érzelmi zsarolást, ezért nagy a valószínűsége, hogy egy életre megfertőzik és nem hagyják hogy maga dönthesse el a pokollal való fenyegetés nélkül, hogy miben higgyen.

A másik pedig hogy a kereszténység igenis tudatlanságra tanít. Nem azt mondja, hogy nézz körbe a csodás világban, ismerd meg hogy működik a világ, hanem azt mondja hogy higgy! Azt tanítja, hogy a kételkedés nélküli hit erény. Tehát valamit elhinni a megismerése nélkül az jó dolog.

2012. szept. 2. 21:17
 16/20 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó Válaszoló!

Ha látnák a keresztények azt amiben hisznek, akkor az már tudás lenne, nem pedig hit.

2012. szept. 4. 18:59
 17/20 mustafa33 ***** válasza:
kedves utolsó előtti, én átéltem azt amiről te írsz, csak épen a másik oldalról. Amikor is nem hogy kanálal adagolták nekünk reggelente az ateizmust, hanem vödörrel zúdították a fejünkre nap mint nap. Nem volt választás. Az iskolában kötelező volt egy jobb tanulónak "ideológiai szakkörbe" járni, ami ateista nevelés volt val´jában. A szülőket perzekuálták, ha a gyereket hittanra járatták, a templomok előtt jegyzeteltek az odaállított besúgók (általában tanítók), hogy kinek a gyereke és esetleg melyik párttag vetemült arra, hogy templomba megy. Aztán a pártbizottság megkapta a neveket és szankcionált. Ez hatalmilag támogatott, vagy inkább előírt ateizmus volt. Ezen ma, mondom ma, nem tesznek túl az egyházak és szekták.
2012. szept. 5. 22:21
 18/20 A kérdező kommentje:

Pál azt írja Isten megismerhető a világ értelmes vizsgálata (tudomány) által. Ezt több híres tudós is állítja.

Ezenfelül rengeteg tudományos tény áll a Biblia mellett. Rég nem tart ott az egyház hogy nincs semmi tudományos a kezében...

2012. szept. 10. 15:33
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha van Isten, és jó keresztények, akkor semmit sem veszítenek, mert övéké az örök élet.

Ha van Isten, de rossz keresztények, akkor mindent, mert ebben az életben lemondtak bizonyos dolgokról, de nem azt csinálják mindig, amire az ösztöneik szerint cselekednének, azonban az örök élettől mégis el lesznek zárva.

Ha nincs Isten, és jó keresztények, akkor sem veszítenek sok mindent. Egy olyan erkölcsi rendszer, belső tartás, reménykedés és hit jellemzi őket, amely sokakat megsegített már szorult helyzetükben. Végső sorsuk nem jobb, mint bárki másé, hiszen a feltételünk, hogy nincs Isten. Azonban olyan rendszer mellett élik életüket, amely valóban emberré teszi az embert. A "veszteség" ehhez képest meg sem említhető!

Ha nincs Isten, és rossz keresztények, akkor az embernek kinyílik ezek ellen a bicska, mert a képmutatás undorító tulajdonsága tapadt rájuk, és ha nincs Isten nem kéri őket soha senki számon. Ez bántja az igazságérzetet!

2012. szept. 10. 16:44
 20/20 anonim ***** válasza:
...a vallás valóban korlátozhat, de az ÉLŐ KRISZTUS szabaddá tesz...mert Ő az IGAZSÁG...ja bocs, én nem vallásos vagyok, de hívő, aki az ÉLŐ ISTENBEN hisz, és nem a vallásokban...de Isten tervében a vallásoknak is megvan a maguk fontos szerepe, akkor is ha a vallásokat emberek csinálják...a pápa is ember,higgyen bármit is magáról...
2012. okt. 9. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!