Mi a véleményetek az ATV -N vasárnap leadott Vidám Vasárnapról?
Előttem iró. Igy van.
Lehet, hogy Németh Sándor innen vette az ötletet?
"Csakazértis vidám ez a vasárnap
Seress Rezső szétkapom a pofádat"
- dr. Flash
Azért a Sándorban lehetne annyi tisztesség,hogy ne a legszegényebbektől koldulja ki sokszor az utolsó fillérjüket.
Isten nem akarhatja,hogy valaki nyomorba kerüljön azért,hogy luxus módon eltartsanak egy prédikátort,aki többet politizál lassan,mint Istenről beszél.
mindig arról gagyog,ha pénzt adsz,tízszeresen ,százszorosan kapod vissza Istentől.
Hát én Hityülis éveim alatt ebből nem tapasztaltam,pedig nem egyszer az utolsó 100 forintomat adtam oda.
Jó üzlet:Sándor beszedi a pénzt,Isten helyett meg megígéri,hogy Ő ,ajd visszafizeti kamattal együtt :)
Olyan agymosáson esnek át a tagok,hogy ha nem tudnak adakozni,frusztrálva érzik magukat.
Nem követeli tőlük senki,de olyan lelki ráhatás van,hogy rossz nekik,ha nem tudnak adni(özvegyasszony utolsó fillére,vetés-aratás törvénye és a többi hülye klisé).
Egyébként jól megadtad a választ azzal,hogy Neked nem segítettek.
Nyugodj bele,másnak sem a csórók közül!
07-27 06:13 Biztosíthatlak, az örömünk Istentől van!
Ha elhiszitek nekem, amit mondtok, akkor figyeljetek ide:
a gyűjtés részben azért történik a Hit Gyülekezetében, mert nyilvánvalóan vannak költségei az egyháznak, amit fedezni kell valamiből, s mivel állami támogatást nem kapunk és nem is fogadunk el, ezért a tagok adományaiból történik ez. Másik oka a gyűjtésnek, hogy a Biblia több helyen is felszólítja a keresztényeket az adakozó életre, ami vagy a rászorulóknak való adakozást, vagy az Isten munkájára (a gyülekezet költségeire) való adakozást jelenti. Az az ígéret szerepel a II. Kor. 9. részében (6. vers) hogy "Aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat.". Emiatt van az, hogy a gyülekezet gazdagnak tűnik kívülről: mert sokan tényleg rendkívül bőven vetnek, nagy anyagi támogatást adnak a gyülekezetnek.
Az is igaz, hogy elég sokan hagyták ott a gyülekezetet amiatt, hogy nem tetszett nekik az adakozási rendszer. Véleményem szerint ők félreértették az erről szóló tanításokat, mert sosem volt arról szó, hogy bárkinek kötelező lenne bármennyit is beledobni a kosárba. Minden alkalommal buzdítanak bennünket arra, hogy adakozzunk, illetve gyakran olvassák fel az előbb idézett igerészt, ami bő adakozásra buzdít. Viszont fel szokták olvasni a 7. versszakot is ugyanonnan: "Kiki amint eltökélte szívében, nem szomorúságból, vagy kénytelenségből; mert a jókedvű adakozót szereti az Isten." De amikor körbeviszik a kosarat, senki nem nézi, hogy dobsz-e bele, és ha igen, mennyit. Tehát az egy tévhit, hogy a gyülekezet kötelezi a tagokat a tizedfizetésre (a jövedelem 10%-ának befizetésére), mert fontos az, hogy jókedvedből adj, mert ez tetszik Istennek. Sosem említenek összegeket, hogy mennyit adj, csak azt mondják Isten Igéje alapján, hogy ha bőven vetsz, bőven is fogsz aratni, ami nekem bevált. Aki hittel ad és jókedvűen, annak Isten megfizeti, a hitünk szerint.
Ellenben az igaz, hogy a Törvény alapján az ószövetségi zsidóknak kötelező volt a tizedfizetés, amit egyes teológusok úgy értelmeznek, hogy a keresztényeknek is irányadó mérték arra nézve, hogy mennyivel támogassák az egyház munkáját.
Remélem, sikerült legalább valamennyire eloszlatnom néhány tévhitet.
Üdvözlettel: egy "hitgyülis"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!