Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem fordul föl ettől a gyomrotok?

Nem fordul föl ettől a gyomrotok?

Figyelt kérdés

Mitt Romney ateista apósát - aki egyébként tudós - halála után megkeresztelte.

[link]

[link]

Magyarul ezen kívül nincs cikk róla, csak angolul:

[link]

Egyszerűen ezt undorítónak tartom, és elfogadhatatlannak, hogy a 21. században az ún. fejlett nyugaton ilyen előfordul. Mit szóltok hozzá?

2012. aug. 8. 12:32
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
ebből látszik mennyire gátlástalanok az emberek, ha a hitükről van szó
2012. aug. 9. 10:40
 22/31 anonim ***** válasza:

Szia :)

Protestáns hívő keresztény vagyok. Amennyi "őrülettel" én már találkoztam életemben, elég edzetté váltam, hogy ne forduljon fel a gyomrom csak úgy. :D

Épp csak megnyitottam a linkeket, nem olvastam végig a cikkeket. Méghozzá azért nem, mert ez már néhány héttel ezelőtt megtörtént, ugyanis időnként olvasok ateista honlapokat is. :P

Nem szeretném kommentálni a történetet, inkább egy nagyon lényeges pontra hívnám fel a figyelmet: a mormonok NEM keresztények, tehát miattuk nem kellene a keresztényeket elítélni. Sejtem, hogy sok ateistának ez szinte teljesen mindegy; de nekünk nem. :)

A "hivatalos besorolás" szerint a mormon vallás - a Jehova Tanúival együtt - NEM keresztény, hanem keresztény jellegű felekezet.

Sőt, e két csoport is szerepel egy szektákkal foglalkozó segítő oldal listáján; ha érdekel, itt többszáz cikk közül válogathatsz:

[link]

Remélem, tudtam segíteni, még ha nem is pont olyan választ adtam, amilyet vártál volna. :D

2012. aug. 9. 19:06
 23/31 Xmes ***** válasza:
0%

"De nem kellene úgy csinálni, hogy mindenki ilyen, aki nem ateista."

Igaz.

De ahogy Dawkins prof is írta a The god delusionban: "a fanatikusok is "mérsékelt" vallásosként kezdték" (nem szó szerint idéztem).

Sajnos sosem lehet tudni mikor kattan be egy amúgy "normális" mese mániás.

2012. aug. 9. 19:58
 24/31 anonim ***** válasza:

"a fanatikusok is "mérsékelt" vallásosként kezdték"

Azért ez nem úgy működik, hogy egyszer csak bekattan egy teljesen normális ember. Aki fanatikus, abban mindig is meg volt a hajlam, csak ő a vallásban találta meg azt, amiért szerinte érdemes fanatikusnak lenni. Ugyanígy válhatott volna fanatikus kommunistává, környezetvédővé, állatbaráttá, antiszemita stb. És hidd el, hogy míg pl. az állatok szeretete nagyon szép és nemes dolog, ha valaki fanatikussá válik benne, az éppen olyan rossz, mintha vallási fanatikus lenne.

A kérdésre válaszolva: szerintem is tiszteletlenség az apjával szemben. Ez nem arról szól, hogy az apját halála után zavarja-e vagy neki már mindegy, mert meghalt. Ez arról szól, hogy nem érdekelte, hogyan döntött az apja, nem tartotta tiszteletben azt.

2012. aug. 10. 11:39
 25/31 Antimod ***** válasza:

"a 21. században az ún. fejlett nyugaton"

A nyugat soha nem volt spirituálisan fejlett. Technikailag nagyon is, de az más. Azért fordulnak elő ma is ilyen hülyeségek.

Egyébként hadd tegyem még hozzá - mivel a valláskritika rovatba került - , hogy egy vallást sosem a követői magatartása minősít. Arról a vallás lényege nem tehet.

2012. aug. 10. 11:49
 26/31 anonim ***** válasza:

:):):):):):):):):):):):):):):):):)

Na jó oké tényleg szar hogy ilyesmi történik!

2012. aug. 10. 17:30
 27/31 mustafa33 ***** válasza:

Én fordított estről is tudok.

Egyik volt szlovák államfő (nem írok nevet saját érdekemben) aki kommunista fejes volt annó, édesanyját vörös lepedővel temette komunista szónokkal pap nélkül, pedig anyja halálos ágyán kimondott kérése volt a katolikus temetés. Államfő korában pedig háromszor is volt Vatikánban és a pápa gyűrűjét csókolgatta.

2012. aug. 10. 23:34
 28/31 anonim ***** válasza:
nem arról van szó, hogy nem fogadja el a hitét, hanem hogy félti az apósát a pokoltól, és ez az egyetlen módszer hogy megmentse.
2012. nov. 28. 19:47
 29/31 mustafa33 ***** válasza:
A parókia mellet lakotta rabbi. Mind a két pap autója kin parkolt az utcán. A katolikus pap slaggal lemosta a magáét és közben úgy gondolta, lemossa a szomszédét is és meglesz az aznapi jó cselekedet. Az ablakból csendben nézte a locsolást a rabbi. Másnap reggel a pap kinéz az ablakon és látja, a rabbi egy vasfűrészel dolgozik az ő autójának kipufogóján. Kimegy hozzá és éppen akkor vágta le a rabbi a kipufogó végét. Kérdezi miért tette. A rabbi azt válaszolja: - láttam tegnap amint a megkeresztelted a kocsimat. Gondoltam, viszonzom a gesztust és megmetélem a te kocsidat. ☻
2012. nov. 29. 20:47
 30/31 anonim ***** válasza:

Sajnos a cikk írója ugyanolyan tudatlan a témában, mint az eddig válaszolók. A halottakért való keresztelkedés által a mormonoknál a megkeresztelt NEM VÁLIK AZ EGYHÁZ TAGJÁVÁ, nem lesz mormon. Ez a keresztelés csak egy lehetőség a halottnak, nem kell elfogadnia, a túlvilágon, ahová a lelke kerül joga van figyelmen kívül hagynia a keresztelőt.

Ez nem azonos azzal a csecsemő kereszteléssel, amit a katolikusok a gyerek akarata ellenére, megkérdezése nélkül alkalmaznak, hiszen ott katolikus lesz, ha akarja, ha nem.

2013. jan. 2. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!