Én nem vagyok vallásban jártas ember, de akkor ez hogy van?
Tűzes pokol pedig nincs! ahol Sátán tartózkodik
nagyon is a földön tevékenykedik mint írtam hogy az állításának érvényt szerezzen.
Bár sok embert eltudott fordítani a Teremtőtől, de nem mindenkit, ugyan is azt állítja, hogy mindenki szívesebben szolgál neki mint a teremtőnek.
Ján.8,42.
Monda azért nékik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.
43.
Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.
János 8,44.
Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.
Jézus két atyáról beszélt :Az Isten atyáról
és az Ördög atyáról.
Mindkettőnek van hatalma ,csak az egyik gonosz(Sátán) , a másik az Örök Igazság(Isten).
.Szent PéterI.levele: 6Alázkodjatok meg az Isten hatalmas keze alatt, hogy annak idején megdicsőítsen benneteket. 7Minden gondotokkal forduljatok hozzá, mert neki gondja van rátok. 8Józanok legyetek és vigyázzatok. Ellenségetek, a sátán, ordító oroszlán módjára ott kószál mindenütt, és keresi, kit nyeljen el. 9Erősen álljatok neki ellen a hitben, hisz tudjátok, hogy testvéreiteket is ezek a szenvedések sújtják a világban.
A Sátán a gonoszság hatalmában van ,de nem Isten.Egy Isten van és az Igaz.
(K.Gy)
Sziasztok!
Szerintem érdekes volna tisztázni először azt, hogy mit is nevezünk Istennek?
PL:
2 Korintusz 4:4
Zsoltárok 82:6
János 10: 34 -
Sőt ha jól emlékszem Károly használja sátánnal kapcsolatban ezt is: e világ istene.
És a Filippi levélben van olyanokról szó akiknek az istenük a hasuk.
Mert sok isten van és sok úr / 1 Korintsz 8:5,6
???
Valaki korábban szólt arról a bizonyos kettősségről. Az eredeti iratokban nem kettősség van, hanem viszonyítottság, ez a két dolog nem egyenlő fogalmak. Az emberi elme tévedésében lát kettősséget, holott valójában egyetlen osztatlan "valami" létezik. A kereszténységben ezt nevezik Istennek. Isten negatív aspektusa pedig az a bizonyos Sátán. A Sátán valójában egy effekt, a Sátán nem bír önálló egzisztenciával, nincsen döntési képessége, nem tud választani jó és rossz között. A sátáni megnyilvánulás azért megengedett, mert az ember csak viszonyításokból tudja valamiről hogy az, s a negatívumok híján képtelen lenne értékelni a szabadságot, a nyugalmat, a boldogságot, a szeretetet, ergo a Sátán is az emberek érdekében van, de azok első rendben tévedésükben azzal azonosulnak gondolataikban, szavaikban, cselekedeteikben, de mivel az Osztatlan Isten részéről visszahatás van gyakorolva ezen megnyilvánulásokra, ezért az ember képes tanulni hibáiból. S mivel az ember valódi lényege el nem múlik soha, a rendszer tökéletes és igazságos...
Egyébként Isten(Jó) és Sátán(Rossz) egymással halmaz-részhalmaz viszonyban áll, ahol a Jó az egyetlen létező halmaz, és azon belül egy részhalmaz a Rossz. Biztosan emlékszünk arra, amit általános iskolában tanítottak nekünk biológia órán. "Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár." vagyis "Minden rossz Jó, de nem minden Jó rossz."
üdv
27/F
LastOne.Left
Szia!
Szerintem a kérdésed jó és messze nem olyan bonyolult mint a válaszok egy része.
Isten mindenható, de ha meggátolná, hogy rosszat tegyél akkor elvenné a szabad akaratodat.
Próbál lebeszélni a rosszról a biblia által.
De döntened neked kell.
Ugyanez vonatkozott-ik sátánra is.
Ha Isten döntene helyettünk akkor nem lenne sok értelme az életnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!