Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy képesek emberek hinni...

Hogy képesek emberek hinni olyan ostobaságban, mint a szcientológia?

Figyelt kérdés

[link]

Ez azt hiszem mindent elárul... Félreértés ne essék, nem csak itt néztem utána ennek a... "vallásnak".

De nem tűnik fel a követőinek, hogy már az alapítojuk körül gondok voltak?

Nem tűnik fel senkinek, hogy lelki nyomorékokat toboroznak?

Szerintük a pszichológusok a legnagyobb ellenségei az embernek, amikor ők pusztítják az elmét a pszichológia segítségével...

2009. júl. 15. 11:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
84%

Az emberek hinni akarnak, és a szcientológia felületesen nézve pont azt kínálja, amire egy elesett, lelkileg sérült, magányos embernek szüksége van.

Aztán persze már mikor sokat kell fizetni, észre sem veszik, hogy a szcientológia tönkreteszi az anyagi helyzetüket és az emberi kapcsolataikat...

Jha és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy L.Ron Hubbard egy SCI-FI ÍRÓ volt elsősorban! És híres idézet tőle a következő: "Ha sok pénzt akarsz keresni, alapíts vállalatot. Ha még több pénzt akarsz keresni, alapíts egyházat." Ez a 2 dolog mindent elmond erről az egész csinált "egyház"-ról és "vallásról", szerintem.

2009. júl. 16. 21:28
 12/21 anonim ***** válasza:
71%

úgy ahogy képesek hinni az orvosoknak, akik felírják az antidepresszánsokat hogy majd ettől jobb lesz.

úgy ahogy képesek keresztények lenni, és adni adni a gazdag egyháznak.

az embereket nagyon könnyű behülyíteni.

most is ez folyik a politikában nálunk pl.

2009. júl. 18. 13:10
 13/21 anonim ***** válasza:
75%

""[..] ez egy olyan rendszer, ami a legelképesztőbb világképet képes beletölteni teljesen normális emberek agyába. HOGYAN képesek egészen normális hétköznapi emberekkel elhitetni, hogy 75 millió évvel ezelőtt Xenu, a Galaktikus Föderáció császára embermilliárdokat lemészároltatott a Föld vulkánjaiban, és az ők kóbor lelkei belénkköltözve betegségeket okoznak?""

Eszem ágában sincs védeni a szcientológiát, mert szívből gyűlölöm és megvetem.

De.

Nem vagy egy kicsit elfogult? A világon annyi vallás és egyéb spirituális hitforma létezik, bizarrabbnál bizarrabbak, és míg sok ostoba hitnek érthető a kiindulási pontja, például a kereszténységnek vagy az iszlámnak, sőt, még a wicca-t, sátánizmust is meg lehet érteni valahogy, aztán ott vannak a vámpírok, furryk, antropomorphok és sorolhatnám még estig. Amit mondani akarok, hogy aki a szcientológiát kritizálja az abszurd és a pénzéhes oldaláról, az kritizálja a Föld egyéb vallásait is.

És kérdező, hogy nem tűnik fel a keresztényeknek, hogy noé bárkája kissé lehetetlen elképzelés, vagy hogy a mindenható, végtelen jóságú isten naponta milliókat enged szörnyűbbnél szörnyebb módon szenvedni, éhezni, meghalni, a legkisebb gyerekektől kezdve mindenkit.

Az a probléma, hogy a 21. században az emberek többsége egy nem létező dologtól várja az üdvözülést, a jólétet és a boldogságot meg az ilyeneket, amikor maguknak kéne tenni azért, hogy kimásszanak a sz-rból. Többek közt ezért van létjogosultsága az ilyen vallásoknak, ezért tudják kihasználni az embereket.

És az, akivel ilyet elhitetnek teljesen normális? A szó egészségesnek vett értelmében nem. Aki ilyen szektákba csatlakozik annak agyi-lelki gondjai vannak.

2009. júl. 18. 15:15
 14/21 A kérdező kommentje:

Utolsó Válaszoló!

Hol védtem én a keresztényeket? sehol

Én szeretem a természetfölötti dolgokat, de nem hiszem őket! Könyvnek, filmnek, stb. jók, de nem hinném, hogy léteznek.

A sátánizmus miért kevésbé hihető, mint a kereszténység? A sátánizmus inkább egy eszmerendszer.

A furry meg egy élet/művészeti stílus nem? Max a sci-fi rajongók remélik, és hiszik, hogy egyszer születnek furry-k.

2009. júl. 18. 15:21
 15/21 anonim ***** válasza:
53%
na azért a keresztény egyházakat ne keverjük a tetves szcientológiával.....keresztényeknél pl. nincsneke tnafolyamok százezrekért, és a keresztelőért is nemtom talán pár ezret ha kérnek bár nemvagyokb enne biztos....aról meg nem is beszélve h Jézust pl. elfogadja létezőnek az iszlám vallás is, de még az ateisták zöme is, tehát a csodáit nem, de azt nem is tagadják túl sokan h egyáltalán létezett volna....ezzel szemben meg lehet nézni xenut :)..........jóval több a különbség azért a nagy egyházak (és itt az összesre gondolok, nem csak a kereszténységre, hanem izslám, buddhista, zsidó, stb.) és az ilyen szekták között! a nagy egyházak nem népbutításra épülnek, mert ha vkinek az népbutítás h pl. az antik görög és római szerzők műveit a nyugati egyház mentette meg az utókornak akkor grat a szellemi színvonalhoz.......a nagy egyházak csak lelki pluszt adnak az embereknek, igen ritkán és igen kevés pénzért (ha egyáltalán pénzért, mert pl. a buddhisták nem hiszem h egyáltalán kérnének is, bár lehet tévedek).....úgyhogy nagyon felületes dolog csak úgy összemosni a szci eszméket a többi vallással, egy kézlegyintéssel elintézve h "népbutítás ez is, meg az is".....a szci valóban az, de még annál százszor roszabb, aki olvasta a kérdező által belinkelt cikket nem lehet épelméjű ha még védi a szci-kat...mert azt kijelenteni h "mindenki aki nem ateista az népbutítók áldozata mint a szci" helytelen, mert ennyi erővel én mint keresztény meg kijelenthetném h "mindenki aki ateista az meg bolsevik komcsi, mert azok voltak még ateisták".....na ezért mondom h ne mossuk már egybe a fogalmakat...remélem nem sértettem meg senkit, csak nem bírom az általánosítást (amúgy azon is el lehetne gondolkozni h a szcientológia sci-fi-re épülő mesevilkága jóval közelebb áll az ateisták tudomnyközpontú materialista szemléletéhez mint akármelyik más nagy egyházhoz)
2009. júl. 18. 16:35
 16/21 anonim ***** válasza:
89%
A szcientológia azért ősellensége a pszichiátriának, mert alapítója, L. Ron Hubbard sokáig pszichiátriai kezelés alatt állt... :) Amúgy fel nem foghatom, hogy hogy képesek olyan baromságokban hinni, mint pl. Xenu herceg be akarta hajítani az embereket valami vulkánba (tudom, nem pontosan így van, homályos emlékeimből táplálkozom :)). A legmegdöbbentőbb, hogy működik a rendszer, ráadásul ijesztően erősek világszerte. Ez az agymosás felsőfoka, és olyan ismert követői vannak, mint John Travolta, Tom Cruise, itthon meg Beleznay Endre.
2009. júl. 18. 21:38
 17/21 anonim ***** válasza:
93%

"Amit mondani akarok, hogy aki a szcientológiát kritizálja az abszurd és a pénzéhes oldaláról, az kritizálja a Föld egyéb vallásait is."

A szcientológiáról és nem a Föld egyéb vallásairól írtam, azon egyszerű okból, hogy ennél a kérdésnél a téma a szcientológia, és nem a Föld egyéb vallásai.

"És az, akivel ilyet elhitetnek teljesen normális? A szó egészségesnek vett értelmében nem. Aki ilyen szektákba csatlakozik annak agyi-lelki gondjai vannak."

Igen, lehet normális. Nyilván beteg is van köztük. Pont azt fejtegettem, hogy miért tud a szci. normális, sőt, értelmes embereket megnyerni magának. Csak akkor van jogod azt állítani, hogy a szci. hívői nem normálisak, ha reprezentatív mintát vettél közülük, aztán pszichiátriai vizsgálattal a minta nagy részéről kimutattad, hogy beteg. Addig amit mondasz, az csak magánvélemény.

2009. júl. 20. 11:57
 18/21 anonim ***** válasza:
28%
Vicces,hogy sok ember röhög ezeken az elméleteken,amik a bibliánál sem jobbak semmivel,csak ott kevésbé van sci-fi szaga a sztoriknak..:-) Félreértés ne essék,nem vagyok vallásos,nem tartozom semmilyen szektához
2009. júl. 20. 23:07
 19/21 anonim ***** válasza:
52%

3, mindent a pénzért csinál.

a, pénzért ígér segítséget...

b, pénzért ígér jólétet... (megbocsátást)

A középkorban ügyanezt csinálták a katolikusok is!

2009. júl. 22. 09:08
 20/21 anonim ***** válasza:
Tom Cruise meg is érdemli hogy szcientológus (vagymi)
2010. ápr. 7. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!