Hogy képesek emberek hinni olyan ostobaságban, mint a szcientológia?
Ez azt hiszem mindent elárul... Félreértés ne essék, nem csak itt néztem utána ennek a... "vallásnak".
De nem tűnik fel a követőinek, hogy már az alapítojuk körül gondok voltak?
Nem tűnik fel senkinek, hogy lelki nyomorékokat toboroznak?
Szerintük a pszichológusok a legnagyobb ellenségei az embernek, amikor ők pusztítják az elmét a pszichológia segítségével...
Az emberek hinni akarnak, és a szcientológia felületesen nézve pont azt kínálja, amire egy elesett, lelkileg sérült, magányos embernek szüksége van.
Aztán persze már mikor sokat kell fizetni, észre sem veszik, hogy a szcientológia tönkreteszi az anyagi helyzetüket és az emberi kapcsolataikat...
Jha és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy L.Ron Hubbard egy SCI-FI ÍRÓ volt elsősorban! És híres idézet tőle a következő: "Ha sok pénzt akarsz keresni, alapíts vállalatot. Ha még több pénzt akarsz keresni, alapíts egyházat." Ez a 2 dolog mindent elmond erről az egész csinált "egyház"-ról és "vallásról", szerintem.
úgy ahogy képesek hinni az orvosoknak, akik felírják az antidepresszánsokat hogy majd ettől jobb lesz.
úgy ahogy képesek keresztények lenni, és adni adni a gazdag egyháznak.
az embereket nagyon könnyű behülyíteni.
most is ez folyik a politikában nálunk pl.
""[..] ez egy olyan rendszer, ami a legelképesztőbb világképet képes beletölteni teljesen normális emberek agyába. HOGYAN képesek egészen normális hétköznapi emberekkel elhitetni, hogy 75 millió évvel ezelőtt Xenu, a Galaktikus Föderáció császára embermilliárdokat lemészároltatott a Föld vulkánjaiban, és az ők kóbor lelkei belénkköltözve betegségeket okoznak?""
Eszem ágában sincs védeni a szcientológiát, mert szívből gyűlölöm és megvetem.
De.
Nem vagy egy kicsit elfogult? A világon annyi vallás és egyéb spirituális hitforma létezik, bizarrabbnál bizarrabbak, és míg sok ostoba hitnek érthető a kiindulási pontja, például a kereszténységnek vagy az iszlámnak, sőt, még a wicca-t, sátánizmust is meg lehet érteni valahogy, aztán ott vannak a vámpírok, furryk, antropomorphok és sorolhatnám még estig. Amit mondani akarok, hogy aki a szcientológiát kritizálja az abszurd és a pénzéhes oldaláról, az kritizálja a Föld egyéb vallásait is.
És kérdező, hogy nem tűnik fel a keresztényeknek, hogy noé bárkája kissé lehetetlen elképzelés, vagy hogy a mindenható, végtelen jóságú isten naponta milliókat enged szörnyűbbnél szörnyebb módon szenvedni, éhezni, meghalni, a legkisebb gyerekektől kezdve mindenkit.
Az a probléma, hogy a 21. században az emberek többsége egy nem létező dologtól várja az üdvözülést, a jólétet és a boldogságot meg az ilyeneket, amikor maguknak kéne tenni azért, hogy kimásszanak a sz-rból. Többek közt ezért van létjogosultsága az ilyen vallásoknak, ezért tudják kihasználni az embereket.
És az, akivel ilyet elhitetnek teljesen normális? A szó egészségesnek vett értelmében nem. Aki ilyen szektákba csatlakozik annak agyi-lelki gondjai vannak.
Utolsó Válaszoló!
Hol védtem én a keresztényeket? sehol
Én szeretem a természetfölötti dolgokat, de nem hiszem őket! Könyvnek, filmnek, stb. jók, de nem hinném, hogy léteznek.
A sátánizmus miért kevésbé hihető, mint a kereszténység? A sátánizmus inkább egy eszmerendszer.
A furry meg egy élet/művészeti stílus nem? Max a sci-fi rajongók remélik, és hiszik, hogy egyszer születnek furry-k.
"Amit mondani akarok, hogy aki a szcientológiát kritizálja az abszurd és a pénzéhes oldaláról, az kritizálja a Föld egyéb vallásait is."
A szcientológiáról és nem a Föld egyéb vallásairól írtam, azon egyszerű okból, hogy ennél a kérdésnél a téma a szcientológia, és nem a Föld egyéb vallásai.
"És az, akivel ilyet elhitetnek teljesen normális? A szó egészségesnek vett értelmében nem. Aki ilyen szektákba csatlakozik annak agyi-lelki gondjai vannak."
Igen, lehet normális. Nyilván beteg is van köztük. Pont azt fejtegettem, hogy miért tud a szci. normális, sőt, értelmes embereket megnyerni magának. Csak akkor van jogod azt állítani, hogy a szci. hívői nem normálisak, ha reprezentatív mintát vettél közülük, aztán pszichiátriai vizsgálattal a minta nagy részéről kimutattad, hogy beteg. Addig amit mondasz, az csak magánvélemény.
3, mindent a pénzért csinál.
a, pénzért ígér segítséget...
b, pénzért ígér jólétet... (megbocsátást)
A középkorban ügyanezt csinálták a katolikusok is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!