Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Neked is eleged van az katolik...

Neked is eleged van az katolikus egyház álszentségéből?

Figyelt kérdés
Nem gondolod, hogy az egyház már tényleg csak a pénzről szól?
2012. júl. 19. 17:08
1 2 3 4
 21/33 anonim válasza:

Az egyik piaristás pap Facebookon kérdezett egy 13 éves fiút, hogy szokta-e méregetni a farkát. Ezt saját maga a gyerek mutatta nekem, a szavam is elállt. Így elhiszem azokat a cifrább dolgokat is, amiket hallottam róla, de nem írom le, mert szerintem még engem is lecsuknának.

Ezek után hogy bízzak én bármelyik papban??? Örökre elásta magát az egyház előttem!

2012. szept. 1. 23:08
 22/33 Ozmium42 ***** válasza:
52%
Utolsó, ha azt mondom, hogy perverz nem csak egy pap lehet, akkor az egész világegyetemből kiábrándulsz?
2012. szept. 2. 00:42
 23/33 anonim válasza:
Nem, de egy paptól azért elvárná az ember hogy bízzhasson benne, mert a szava szent. Felesküdött a papságra. Ezek után semmibe se veszem amiket mond, és nagy ívben elkerülöm.
2012. szept. 2. 01:12
 24/33 Ozmium42 ***** válasza:

Nem szent a szava, ugyanannyit ér, mint bárkié, csak talán jobban ért hozzá, mert ezt tanulta. A felesküdése nem erre vonatkozott.

Másrészt: nem erről a papról beszéltél, hanem az összesről.

Harmadrészt: nem csak az összes papról beszéltél, hanem az egész egyházról, amibe a hívek teljes közössége beletartozik. Pl. én is.

2012. szept. 2. 01:31
 25/33 anonim ***** válasza:
Tehát nem kerülnéd el, és nem ítélnéd el abban az esetben, ha mondjuk egy asztalos lett volna, mivel nem esküdött fel semmire, és egy asztalossal nincsenek olyan magas erkölcsi elvárásaid.... értem.
2012. szept. 2. 01:33
 26/33 anonim válasza:
Ez így van Döncike, ahogy mondod!
2012. szept. 2. 11:11
 27/33 mustafa33 ***** válasza:

És te elhiszed azt amit bárki felír magáról a faszbúkra?

Ha én azt teszem fel, hogy Gábriel arkangyal vagyok és megkérdezem ugyanazt, akkor az arkangyalokra fogsz haragudni? ☻

2012. szept. 2. 21:20
 28/33 anonim ***** válasza:
45%
Hát a kérdés amúgy nem rossz :) Igen tényleg sok álszentség van benne. Viszont még valami: az embereknek van egy rossz szokása mégpedig az, hogy MINDIG csak a rosszat látják mindenben. Az egyház így undorító úgy undorító. Bezzeg ha valaki valamit nagyon jót csinál arról még egy szaros szó sem esik. Pl a mai korban ott van Böjte Csaba. Fogadjunk szinte senki sem hallott róla pedig csodálatos ember aki megérdemelne egy Kossuth díjat de eddig semmi, mert ő tőle ezt elvárják, ha meg felülteljesítette akkor max pár jó szót kap :)
2012. szept. 30. 20:39
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként Böjte Csaba is egy katolikus pap...ismétlem: KATOLIKUS
2012. szept. 30. 20:40
 30/33 anonim ***** válasza:
53%
A szar ember nem egyházi kategória.A szent az igen,meg az igaz ember is.Az álszent meg szar ember,mert nem igaz ember. Laudetur JC!
2012. nov. 12. 22:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!