Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megmondanád erről a véleményedet?

Megmondanád erről a véleményedet?

Figyelt kérdés

Én nemis tudom hol kezdjem de valami nagyon nincs rendben, csapjunk a lecsóba!

Mért van az h mostanában annyian beszólnak a keresztényeknek, azon belül is elsősorban a katolikusoknak? Mostanában mért trendi h leszóljuk őket?

Úton útfélen ilyeneket hallok, h igen a katolikus egyház az milyen gazdag, hogy az hamis, hogy gátolta a fejlődést, hogy az inkvizíció igy az inkvizíció úgy és még sok más vád.Aztán meg a filmek/zene világa... mért kell a másik vallását leszólni?Mért viccesek az apácás-szexes viccek? Annyira bírom az ilyen "provokatívnak-viccesnek-szórakoztatónak" nevezett filmeket, pl family guy, meg két pasi meg egy kicsi(de itt is jóval több van). a katolikus hitet van képük kifigurázni , bezzeg az iszlámot, vagy éppen a zsidó hitet (nem mintha arra vágyok) nem merik, gerinctelen férgek. Persze mert a keresztények azt vallják h ha megütnek jobb arcodon, tartsd oda a bal arcod is, könnyű azt bántani-gúnyolni aki nem tud vagy nem akar visszaütni.Aztán a zene világa...én nemis értem. ilyenek h lady gaga. ki ő? mit tett le az asztalra, h mindenki bálványozza? mért tetszik annyi embernek h gúnyt űz a keresztény hitből, vagy legalábbis arra használja fel, hogy híres legyen. boszorkány.És még annyi ilyen eset a környezetemben is, a barátaimtól is akik rendesek, mégis azt mondják a keresztények (nomeg) a katolikus egyház az rossz, az képmutató.

Én mint semleges kívülálló egyértelműen ugy látom, hogy a keresztények valamit igen jól csinálnak ha ennyien utálják-nevetik őket, de már egy nagyon tele a gatyám az ilyenekkel.

Ti mit gondoltok erről?

2012. jún. 11. 17:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Én magam nem pártolom a katolikus egyházat, de nálam ez kapásból azért van, mert nem hiszek Istenben, tehát magáról az egyházról csak akkor gondolkozom, ha pl. egy iylen kérdést látok. A két pasi meg egy kicsi szerintem annyira nem durva, a Family guyt meg nem nézem, de tudom, hogy nem ez volt a kérdésed lényege. Én magam azt gondolom, hogy a katolikus egyház valóban kicsit képmutató, abban viszont igazat adok neked, hogy egyes viccek nagyon primitívek, szándékosan provokatívak, és alpáriak tudnak lenni. Az apácás, szexes viccekben az égvilágon semmi vicces nincs. Nem szeretem az olyan embereket, akik alpári módon viccelődnek ilyesmiken, ebben igazad van. De hadd kérdezzek vissza: ha Te úgy gondolod, hogy az egyháznak igaza van, mi a véleményed pl. az Általad említett inkvizícióról? Nem vitázni szeretnék, mert nekem olyan kialakult véleményem nincs is az egyházról, hogy Veled vitázzak,l csak láttam, hogy eddig nem válaszolt senki. De, ahogy Te állítod, hogy könnyű olyat bántani, aki nem üt vissza (amely állításod jogos is), ugyanúgy könnyű úgy kétségbe vonni a másik érveit, hogy nem mondod el a róla való véleményed, vagy nem veszed figyelembe. Tehát mi a véleményed az inkvizícióról, a cölibátusról, meg ehhez hasonlókról?
2012. jún. 11. 17:35
 2/18 anonim ***** válasza:
23%

Arra a részre tudok egyértelmű választ adni, miért nem:

- nem a zsidókkal, mert náluk van a tőke

- nem az iszlámokkal, mert náluk meg terroristák vannak bőven...

Rajtunk, keresztényeken a legegyszerűbb köszörülni a nyelvüket azoknak, akiknek kedvük van hozzá, mert mi nem tudunk úgy visszaütni, hogy fájjon. Ha megütnek, fordítsd oda a másik orcádat is - jó lendületesen, ököllel előre. Csak ez nem megy túl jól, ha ilyen szinten megy a széthúzás és ellenségeskedés...

2012. jún. 11. 17:58
 3/18 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést meg lehetett volna fogalmazni úgy is, hogy ne tűnj szűk látókörűnek.

Mellesleg semmivel sem "szidják" (mit jelent ez??) Inkvizíció: volt. Gátolta a fejlődést: honnan nézzük? A tudományosat, ha nem is gátolta, de nem segítette. A művészetit pedig semmi nem erősíthette volna abban az időben jobban. Szóval relatív. A filmek: csak, mert neked nincs humorérzéked, másnak sem lehet? Egyik általad felsorolt film sem tiporja sárba az emberek hitét, csak érteni kellene..

Én azt gondolom, hogy van még mit tanulnod addig, míg hitelesen meg tudod védeni a véleményed.

2012. jún. 11. 18:38
 4/18 anonim ***** válasza:
27%

A keresztény vallás nem azt tanítja, hogy "szeresd ellenségeidet", és hogy "tartsd oda az arcod másik felét is"? Azzal, hogy lenézünk, kigúnyolunk és megszólunk a vallásod miatt, segítünk, hogy a hitedet gyakorold. Így követheted Jézus útját, megvetett lehetsz te is a társadalomban, mint ő volt, így halálod után feltámadhatsz. A kereszténység alapértéke az alázatosság és az akaratról és önérzetről való lemondás. Mi többiek, azért viselkedünk így, hogy segíthessünk nektek, hogy a menyországba juthassatok! Ti meg majd ott imádkoztok értünk, mert biztos rendesek vagytok, ha már a segítségünkkel oda jutottatok, és mindenki jól járt! Soha ne feledd, hogy ahhoz, hogy te jó lehess, kell lennie rossznak is! Hogy felemelkedhess, kell valaki, aki megaláz! Ez van, erre Jézus is rájött, ezért ment fel a keresztre, hogy példát mutasson nektek.

31/n

2012. jún. 11. 18:56
 5/18 A kérdező kommentje:
fantasztikusak vagytok, köszönöm mindenkinek az egyenes válaszokat... továbbra is várom a hozzászólásokat... érezzétek szabadnak magatokat a kommentelésben
2012. jún. 11. 19:00
 6/18 anonim ***** válasza:
Én is teljesen igy érzek mint te, kérdező!
2012. jún. 11. 19:05
 7/18 pelgrim ***** válasza:
Talán azért van ez mert magunkra ismerünk a keresztények, a katolikusok, azok egyházi előjárói magatartásában, viselkedésében. Mert ha ugyanazok a hajlamok nem lennének jelen bennünk, akkor talán észre se vennénk ezeket a hibákat. Nem véletlen tehát, hogy előbb látjuk a szálkát más szemében mint a gerendát saját szemeinkben. A tény hogy meglátjuk a szálkát más szemébe, az őszinte embert, azokat küzülünk, akik elszántan kutatnak a vallások által terjesztett tanok igazsága után, arra serkenti, hogy végezzen önvizsgálatot, hogy önismeretre, egy tökéletesebb öntudatra tegyen szert.
2012. jún. 11. 20:09
 8/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, kösz, hogy végre valaki elolvassa mások véleményét, és még meg is köszöni!
2012. jún. 11. 20:14
 9/18 anonim ***** válasza:

"Mért van az h mostanában annyian beszólnak a keresztényeknek, azon belül is elsősorban a katolikusoknak? Mostanában mért trendi h leszóljuk őket?

Úton útfélen ilyeneket hallok, h igen a katolikus egyház az milyen gazdag, hogy az hamis, hogy gátolta a fejlődést"

Mert a katolikus egyház egy tekintélyét vesztett, korrupt látszatintézmény. Jómagam világéletembe ateista voltam, úgyhogy már azelőtt se voltam oda a katolikus egyházért, hogy kirobbantak a pedofil-botrányok, korrupciós ügyek. Vannak persze, akik kizárólag ennek hatására kezdtek fikázódni, beállva a sorba, de sok ellenpélda is van - nekik ezek az ügyek nem elindították a kételkedést, csak ráerősítettek. Az inkvizíció, fejlődés visszatartás meg történelmi tény, nem lehet tagadni. Valaki ezt emlegeti fel, valaki a kommunizmus bűneit, valaki mindkettőt.

"Mért viccesek az apácás-szexes viccek? Annyira bírom az ilyen "provokatívnak-viccesnek-szórakoztatónak" nevezett filmeket, pl family guy, meg két pasi meg egy kicsi(de itt is jóval több van). a katolikus hitet van képük kifigurázni , bezzeg az iszlámot, vagy éppen a zsidó hitet (nem mintha arra vágyok) nem merik, gerinctelen férgek"

Nem biztos, hogy minden keresztény vicc poénos, de rendőrökről, zsidókról, cigányokról, orvosokról is vannak alpári viccek. Egyszerűen valaki ezt a humort szereti, más meg a favicceket, egy harmadik meg a fekete humort. Nincs ezen semmi érdekes. Az pedig nem igazán állja meg a helyét, hogy csak a katolikus hit kapja a pofonokat - ajánlanám figyelmedbe a hírhedt South Park című tabulerombolót, ahol az iszlám, a buddhizmus, a szcientológia, de a mormon vallás és a zsidóság is kap kritikákat. Egyébként pedig ha ezek zavarnak téged, egyet tudok tanácsolni: ne nézd őket. Senki nem kényszerít rá, hogy olyan filmeket-műsorokat-cikkeket nézz, melyek vallást-egyházat kritizálnak. Én ateista vagyok, nem nézek vallásos műsorokat/istentiszteleteket a TV-ben, és jól elvagyok.

".Aztán a zene világa...én nemis értem. ilyenek h lady gaga. ki ő? mit tett le az asztalra, h mindenki bálványozza? mért tetszik annyi embernek h gúnyt űz a keresztény hitből, vagy legalábbis arra használja fel, hogy híres legyen"

Azért, mert Lady Gagába pumpálják a pénzt. De ezzel nem lehet mit tenni, valaki meg pentagrammát, fordított keresztet használ, hogy felfigyeljenek rá, valaki lánynak öltözik a színpadon, valaki meg ízlésficamos elmebetegnek. Egyébként ugyanazt tudom mondani, mint a filmeknél: ha nem látod, nem bánod. Én se hallgatok se Lady Gagát, se Justin Biebert, se Jonas Brothers se semmilyen fősodratú mainstream media által ajnározott tinibálványt. Tudom jól, hogy ettől függetlenül még tolják beléjük a pénzt, de nem tudok mit tenni ellene :) Amíg tudok (ahogy én hívom) rendes, hallgatható zenét hallgatni, addig ezt teszem és nem érdekel a többi lehetőség :)

"És még annyi ilyen eset a környezetemben is, a barátaimtól is akik rendesek, mégis azt mondják a keresztények"

Ezen sem értem mit kell meglepődni :) A divat nagy úr. Csak ismételni tudom magam: van aki keresztet vesz a nyakába, van aki pentagrammát, van aki vega lesz, van aki straight edge. Sok mindenre képes az ember, csak hogy azt érezze, tartozik valahova.

2012. jún. 11. 20:48
 10/18 anonim ***** válasza:

"

Amúgy szerintem az ilyen visszamaradott szokások úgy győzhetőek a legkönnyebben le, ha nevetség tárgyává tesszük őket.

Egyébként nem is kell a paródia, ez a kérdés maga is elég szórakoztató, jól bemutatja, hogy milyen szellemi szint szükséges a hithez.

"

Ez a kijelentés pedig egész biztos csak okos, értelmes embertől származhat. Kár, hogy a fanatizmuosod pont olyanná tesz téged, mint amit utálsz. Vagy még rosszabbá.

2012. jún. 11. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!