Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megmondanád erről a véleményedet?

Megmondanád erről a véleményedet?

Figyelt kérdés

Én nemis tudom hol kezdjem de valami nagyon nincs rendben, csapjunk a lecsóba!

Mért van az h mostanában annyian beszólnak a keresztényeknek, azon belül is elsősorban a katolikusoknak? Mostanában mért trendi h leszóljuk őket?

Úton útfélen ilyeneket hallok, h igen a katolikus egyház az milyen gazdag, hogy az hamis, hogy gátolta a fejlődést, hogy az inkvizíció igy az inkvizíció úgy és még sok más vád.Aztán meg a filmek/zene világa... mért kell a másik vallását leszólni?Mért viccesek az apácás-szexes viccek? Annyira bírom az ilyen "provokatívnak-viccesnek-szórakoztatónak" nevezett filmeket, pl family guy, meg két pasi meg egy kicsi(de itt is jóval több van). a katolikus hitet van képük kifigurázni , bezzeg az iszlámot, vagy éppen a zsidó hitet (nem mintha arra vágyok) nem merik, gerinctelen férgek. Persze mert a keresztények azt vallják h ha megütnek jobb arcodon, tartsd oda a bal arcod is, könnyű azt bántani-gúnyolni aki nem tud vagy nem akar visszaütni.Aztán a zene világa...én nemis értem. ilyenek h lady gaga. ki ő? mit tett le az asztalra, h mindenki bálványozza? mért tetszik annyi embernek h gúnyt űz a keresztény hitből, vagy legalábbis arra használja fel, hogy híres legyen. boszorkány.És még annyi ilyen eset a környezetemben is, a barátaimtól is akik rendesek, mégis azt mondják a keresztények (nomeg) a katolikus egyház az rossz, az képmutató.

Én mint semleges kívülálló egyértelműen ugy látom, hogy a keresztények valamit igen jól csinálnak ha ennyien utálják-nevetik őket, de már egy nagyon tele a gatyám az ilyenekkel.

Ti mit gondoltok erről?

2012. jún. 11. 17:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gondolom, hogy nem csak a katolikusokat érik támadások, hanem más keresztény felekezetet is, és elég sok zsidó viccet is hallottam már.

Engem leginkább az szomorít el amikor keresztény szid keresztényt,vallási meggyőződésből. Valamint azt sem tartom szerencsésnek ha keresztények ítélkeznek mások felett,vagy keresztényhez méltatlan jelzőkkel illetik felebarátaikat akiket inkább szeretniük kellene.

Valóban nem üthetünk vissza, de nem hiszem, hogy ha tehetnénk, az célravezető lenne. Sokkal inkább az a példamutató élet és az ellenségeinkért elmondott ima.

2012. jún. 11. 23:43
 12/18 anonim ***** válasza:

"bezzeg az iszlámot, vagy éppen a zsidó hitet (nem mintha arra vágyok) nem merik,"

Lehet nem akarják,hogy holnap bomba robbanjon a kertjükben.

2012. jún. 12. 00:00
 13/18 anonim ***** válasza:

Én katólikus voltam,és szereztem személyes infókat más egyházakról is,és bizony nem alaptalan a "képmutató" jelző.természetesen nem minden egyes hívőre igaz,csak annyit mondok,hogy van alapja.Nem hiszem,hogy divat lenne kifigurázni őket,egyszerűen az emberek szabadjára engedik,ami bennük van/azt pedig legtöbbször nem lehet tudni,hogy aki kifiguráz,az milyen tapasztalatokat szerzett az egyházról.mert lehet,hogy sokkal mélyebbre belelát,olyan dolgokba,amiről egy erősebb vallásosságú nem akar tudomást venni,vagy mivel csak a saját megrögzött nézőpontjából tekint az egészre,ezért nem is tudja máshogy látni.pedig meglehet,hogy ha nem venné ennyire komolyan az egészet,akkor meglátná a kritikában a lehetőséget,miszerint a kritika a saját fejlődését segítheti elő.

Arról,hogy "valamit nagyon jól csinálnak" ez szerintem több tényezős dolog:Utálhatják azért is őket,mert a szeretettel jönnek,és ez sebezhetőséget feltételez a kötözködőknek/irigyek is lehetnek rájuk/utálhatják őket azért is mert a szeretet-szövegük mögött valóban képmutatás rejlik.Aztán vannak elvakultabbak is,akik egyenesen a pokollal meg halállal fenyegetőznek,ha valaki nem tér meg,érhető,hogy ez ellenszenvet vált ki a legtöbb emberből.

2012. jún. 12. 08:14
 14/18 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a katolikus egyházon kívül más egyházakkal is viccelődnek, de szerintem a kérdés jogos. Mellesleg én sosem szeretem, mikor úgy mondják, hogy "a Katolikus Egyház" ilyen meg olyan, az magában foglal minden katolikust. Az igaz, hogy senki nem tökéletes, de nem lehet általánosítani, azért nem mindenki viselkedik képmutatóan.
2012. jún. 12. 08:40
 15/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Én azt gondolom, hogy bárkit leszólni vallása, származása miatt, kifigurázni mások hitét erkölcstelen dolog, ugyanúgy, mint bálványozni egy embert. Ebben tehát teljes mértékben egyetértek.

Azon azonban érdemes elgondolkoznod, hogy van-e igazság azok mögött a vádak mögött, melyek a katolikus egyházat érik. Vajon az a mértéktelen gazdagság ami megjelenik az egyházi főméltóságoknál, vajon jogos-e? Helyes dolog-e az Isten egyházának pénzt kérni és elfogadni az államtól hitéleti célra? Beszéljünk bármilyen egyházról is? Vajon nem helyesebb lenne a híveknek eltartani az egyházat, és finanszírozni annak hitéleti tevékenységét? Én most nem az okatatási vagy egészségügyi támogatásról beszélek, hiszen ott állami feladatot lát el az egyház.

Üdv. Péter

2012. jún. 12. 09:29
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem az nem baj hogy a katolikus egyházat támadják hiszen Jézus megmondta előre hogy az őt követőket megvetik majd:

Jn 15,20 - Gondoljatok a tőlem kapott tanításra: Nem nagyobb a szolga uránál. Ha tehát engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az én tanításomat megtartották, a tieteket is megtartják.

2012. jún. 12. 10:23
 17/18 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Aztán a zene világa...én nemis értem. ilyenek h lady gaga. ki ő? mit tett le az asztalra, h mindenki bálványozza? mért tetszik annyi embernek h gúnyt űz a keresztény hitből, vagy legalábbis arra használja fel, hogy híres legyen."

Talán meg kellene vizsgálnod hogy milyen emberek is bálványozzák Lady Gaga-t. Mert biztos vagyok benne hogy nem a hithű keresztények bálványozzák őt.

Viszont lenne egy eldöntendő kérdés. Katolikus egyház vagy a kereszténység? Ugyan is nem egy a kettő.

Azon meg nem kell csodálkozni hogy támadják a keresztényeket. Hogy miért? Ha olvasnád Jézus szavait akkor tudnád hogy ennek meg kell lennie. Csúfolódnak ,gúnyt űznek s támadnak. De ennek így kell lennie.

S ne ringasd magad abba a hiú reménybe hogy majd javul a helyzet. Nem fog sőt rosszabb lesz.

De azt is vizsgáld meg hogy milyen emberek csúfolódnak vagy támadják a keresztényeket.

Mert nem attól keresztény valaki aki azt mondja hogy én az vagyok. Hanem aki úgy él ahogyan egy kereszténynek kell.

2012. jún. 12. 12:36
 18/18 anonim ***** válasza:
51%

Már régóta ez van. Az úgynevezett "felvilágosodással" kezdődött (ld. "Tiporjátok el a gyalázatost!"), aztán a kommunizmussal kibontakozott és a mai (ál)liberalizmus meg rátesz még egy lapáttal.

A zsidókat azért nem bántják annyira, mert ha megteszed, akkor egyből antiszemita és akkor már holokauszttagadó is vagy. Meg az általad említett Lady Gagát pontosan ők pénzelik. Az arabokat meg nem merik, mert mikor Mohamed-karikatúrák jelentek meg, akkor is erre válaszul pár szélsőségesebb, vehemensebb muszlim robbantani készült egy-két fővárosban.

A pletykákat meg mindig is szerették az emberek, és erre remek jó alkalom a kamu történelmi regények, amiket direkt úgy írnak meg, hogy minél szenzációhajhászabb legyen, különben nem lehetne eladni.

A keresztényellenesség meg nagyrészt tudatlanságból is fakad, az emberek nincsenek tisztában egyáltalán az Egyház fogalmával, működésével, tanításával, történelmével, és sajnos sok hívő is buta, és ezért téves dolgokat tanít, a nem hívők meg ez alapján írják le az Egyházat.

2012. jún. 16. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!