Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia tartalmaz arra való...

A Biblia tartalmaz arra való utalást, hogy a nem hívők halljanak meg, vagy megérdemlik a halált?

Figyelt kérdés

2012. júl. 17. 01:43
1 2
 11/16 anonim válasza:
41%
A halált nem "megérdemlik" a bűnösök, hanem egyszerű tény, hogy a bűnöknek ez az ára. Az eredendő bűn óta a földön való élet utáni fizikai halál tény az emberek számára. Viszont van lehetőség a megtérésre, és így az örök életre, a feltámadásra a Biblia szerint. A Biblia által Isten nem fenyeget, hanem egyszerűen tényeket közöl, mert szeretné, ha el tudnánk kerülni a buktatókat. Ahogy a gyerekedet sem fenyegeted, mikor elmondod neki, hogy bakter ha forró vasalóhoz érsz, bizony meg fog égni a kezed! Te így óvod őt, és Isten is így óv minket, minden embert a pokoltól. Utána viszont szabad akaratodból dönthetsz, hallgatsz-e rá, vagy éled a magad feje szerint az életed. Csak azután már nem ér panaszkodni. :) Szóval emiatt ne légy ateista! :) Isten gyűlöli a halált, az ölést tiltja - tehát eleve nem akarja, hogy egyes emberek meghaljanak. Jézus nem elátkozta, hanem megtérésre szólította fel az embereket, hogy aki hallja őt, "el ne vesszen, hanem örök élete legyen". Ja és még egy: a megtérés nem azt jelenti, hogy egy agymosott, gondolkodás nélküli, akarat nélküli báb leszel. Ha Isten nem akart volna gondolkodó embert, nem adott volna neki észt, és nem akarná, hogy szabad akaratodból dönts mellette.
2012. júl. 20. 11:32
 12/16 anonim válasza:

Szerintem amire gondolsz az a talmud, és akkor a válsz igen.

[link]

2012. júl. 21. 23:08
 13/16 anonim ***** válasza:
7%

Húha...Látom van itt egy-két bigott gyeptégla aki a bibliát szó szerint érti.. Persze a saját, vagy valami vallás szerint átvett értelmezésben. Bakker. Bizony mondom néktek, hogy ti egyrészt nem értitek Isten szavait, másrészt olyannyira tévúton jártok, hogy a végén bizony a sötétség leszen részetek. :)

Javaslok valamit: Gyakoroljátok Istent a szívetekben és a lelketekben ne az elmétekben. Jobban járnátok, meg mindenki más is.

2012. júl. 22. 11:59
 14/16 anonim válasza:
Arra nincs utalás, hogy aki nem hisz Istenben, az haljon meg, csak arra, hogy amikor meghal, akkor elkárhozik. Gondolj csak bele, vallásfanatikus lennék és az összes haveromat kicsinálnám, és nem számítana bűnnek, mivel nem hittek Istenben... nem így működik, az emberek által megalkotott Isten szereti az életet, elméletileg. Ha nem is hiszek a bibliai formájában, valamilyen felsőbbrendű, teremtő lény nagy valószínűséggel létezik. Legalábbis létezett - még ha saját lényed volt is az, míg nem degradáltad magad addig, míg ide kerültél a Földre.
2012. júl. 24. 08:40
 15/16 anonim ***** válasza:

Az "Ószövetségben" NINCS.

A parancsolatok azt írják elô, hogy miket kell TENNI. Azzal nem foglalkozik, hogy mit hiszel, vagy sem. Ami természetes, hisz a Biblia I-ten szavait tartalmazza, tehát aki követi a parancsolatokat, I-ten parancsait követi, így szükségképp hisz benne. Minthogy a parancsolatok nagy része arra vonatkozik, hogyan kell élnie a tisztességes embernek a társadalomban és mit kell tennie a társadalomnak tagjaiért, ezeket hit nélkül is lehet, sôt ajánlatos követni.

Az "Újszövetségben" nem vagyok ennyire járatos, arról majd valaki keresztény, aki végigolvasta.

( Szómagyarázatok:

Ószövetség - Mózes öt könyve, Próféták könyvei, Egyéb Szentiratok ( össz kb 1000 oldal ) ; parancsolatok - 613 db, amit a bölcsek a Tórából levezettek ( benne a Tíz ) ; Tóra ( = Tan, Tanítás, ie 4.sz-tól törvény ) - Mózes öt könyve, minden Biblia elje ( kb 200 oldal ) ; bölcsek - ókori rabbik ; Újszövetség - a Bibliának a kereszténységre vonatkozó része: 4 evangélium, Apostolok cselekedetei, Apostolok levelei ( össz kb 300 oldal. )

Megjegyzés: a Talmudban SINCS. Helyenként ugyan van olyan fordulat, hogy "halált érdemel", "méltó a halálra", de a szöveget tovább olvasva kiderül, hogy a rabbi, aki mondta, nem szószerint értette, hanem a bûn, esetleg a tévedés nagyságát akarta érzékeltetni. Ahogy nap mint nap elôfordul, hogy azt mondod a havernak, "agyoncsaplak!", néha "dögölj meg!", de persze nem gondolod komolyan, csak a felháborodásod nagyságát érzékelteted.

Arról viszont van szó, hogy a bálványimádónak "nem lesz része az eljövendô világban", ami nem azt jelenti, hogy meg kell ölni, vagy hamar meghal, hanem, hogy nem üdvözül, a Messiási Világban nem lesz része.

Megint szómagyarázat: bálványimádó - aki tárgyaknak, élôlényeknek i-teni lényeget tulajdonít, ilyeneket imád.

I-tenrôl : az egyistenhívô vallások ( zsidó, keresztény, muszlim ) I-ten - foglamát legvilágosabban a Maimonidesz nyomán keletkezett tételek írják le:

"Létezik, de létezése nincs határidôhöz kötve.

...Felfoghatatlan és egysége is határtalan.

Nincs fizikai formája, nem is test Ô, nincs mihez hasonlítani Szentségét. Ôsibb minden teremtménynél, elsô, de elsôségének nincs kezdete."

( Röviden: tiszán szellemi, nem szabad elképzelni sem semmilyen fizikai formában.

Rossz hír: a szigorú zsidó ortodoxia és muszlimok szerint a kereszténység emiatt "necces" Jézus I-teni lényege, Szentháromság . Az újabb zsidó irányzatok elfogadhatóvá tudják magyarázni.

Az igazat majd megtudjuk, amikor eljön a Messiás :) )

Még két megjegyzés hit / nemhit-rôl:

Újságíró a Nobel-díjas tudóshoz: miért van Professzor Úr autójának hûtôrácsán aranyozott lópatkó?

- Azt mondják, szerencsét hoz és véd a balesetektôl.

- Ekkora tudós, mint Professzor Úr, hisz ilyen babonában?

- Természetesen nem, de azt mondják, annak is segít, aki nem hisz benne.

És 1 1általán nem profán idézet, melyet Werner Heisenberg Nobel-díjas fizikusnak tulajdonítanak:

"Az elsô korty a tudomány serlegébôl ateistává tesz, de a serleg alján Isten vár." ( ha vkinek, neki lehetett némi sejtelme a "serleg" tartalmáról ( ô fedezte fel a kvantummechanikát, ami nélkül nem lehetne - egyebek között azokat a chippeket elkészíteni, amikkel a számítógépek mûködnek. ) )

2012. júl. 24. 15:34
 16/16 anonim válasza:

Az első ember pár hibája miatt bűnnel születünk (vagy valami ilyesmi, már régen "kikeresztelkedtem").

Akkor ezt értsem úgy, hogy az jogos ha apám adóságait én fizetem és a behajtók engem akarnak megverni miatta? Elvégre is őseim bűnei miatt (ádám és éva) bűnnel (v bűnből/tisztátalanul: leszarom) születtem. És bizony még ha meg is térek szenvednem kell. Életem végéig... És ha nem tartom ezt igazságosnak, akkor még halálom után is szenvednem kell. Kértem én az életet? Isten a mindenható: tudja hogy megfogsz születni... DE ÉN AZÉRT ÉGJEK VAGY FAGYJAK A POKOLBAN MERT SZAR ÉLETEM VAN, NEM HISZEM EL EZ MIATT HOGY LÉTEZIK, HOLOTT NEM IS KÉRTEM HOGY MEGSZÜLESSEK? Na mennyetek már.... Tényleg nagyon szerető isten. Ha szeret: "ne legyen igaz hogy létezek"

2012. júl. 25. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!