Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten mindenhol ott van...

Ha Isten mindenhol ott van minek templomba járni?

Figyelt kérdés
kicsit értelmetlen számomra ez...
2012. júl. 12. 13:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
60%

*ValóbaN. :D

amúgy tényleg jó hűvös van :D Idén nyáron volt rá példa, hogy emiatt tértem be egy templomba.

2012. júl. 12. 14:18
 12/18 Pietrosol ***** válasza:
77%

Szia!

Nem kell se templom,se egyház a teremtő közelségéhez!Ezeket mind emberek hozták létre!

A megdöbbentő éppen az,hogy mintha a Bibliát sem olvasnák a hívek.

Máté.

"5 És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák õket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat. 6 Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belsõ szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.

2012. júl. 12. 15:07
 13/18 yuda ***** válasza:
100%

A templom léte úgy hiszem a Jeruzsálemi templom miatt volna. Itt persze van valami furcsaság, mert Isten egyetlen templomot ismert el a történelem folyamán, ahová a dicsőségét helyezte, az pedig ott volt. Lerombolták, de valamiért több vallás úgy véli, úgynevezett templomot kell építenie, de ez nem túl biblikus igaz? :)

Sehol nincs a bibliában, hogy építsenek templomot a népek.Ezt valaki kitalálta valamikor, és mint mindennek, ennek is vannak követőik.

Valóban úgy van, Isten megtalálható mindenhol, így szabad ég alatt ugyanúgy, mint egy sportcsarnokban. Ennek a lényege inkább az, hogy valahol, praktikus okokból fedett helyen össze tudjanak gyűlni a hasonló érdeklődésű emberek.

2012. júl. 12. 17:24
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Szervusztok. Én nem járok templomba.

Viszont gyülekezetbe igen.

A templomról jut eszembe Pál apostol az Athéniaknak ezt mondta:

(Cselekedetek 17:24-26) 24 Az Isten, aki alkotta a világot, és mindent, ami abban van, mivel ő égnek és földnek Ura, kézzel készített templomokban nem lakik, 25 sem emberi kezek nem szolgálják ki őt, mintha szüksége volna bármire is, hiszen ő ad mindenkinek életet, leheletet és mindent.

Viszont Pál azt mondta, hogy gyülekezetbe meg szükséges Járni így szól:

(Héberek 10:23-25) . . .. 24 És figyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, 25 nem hagyva fel egybegyűlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítva egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.

Itt valóban azért kell össze jönni, hogy szeretetet kimutatva hit társaink iránt bibliai beszélgetések tanulmányozások legyenek.

2012. júl. 12. 18:12
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Templom vagy gyülekezet, nem az épület a lényeg, hanem a közösség, illetve a gondolataid fókuszálása. Nekem a természet erre alkalmasabb hely, de arra is igaz, hogy ha Isten mindenütt ott van, akkor forgalmi dugóban ugyanúgy remekül lehet imádkozni mint vécén ülve vagy a piacon.

De ÉN NEM VAGYOK LÉLEKBEN MINDENÜTT OTT, AKKOR IS HA ISTEN IGEN. Én nem tudok Istenre figyelni egy zajos kellemetlen helyen, vagy olyan helyen amihez rossz emlékek kötődnek. Legalábbis nem teljes szívemmel. És a város közepén sajnos nem ülhetek mindig ki egy domboldalra, hogy fülemüle szó mellett elmélkedjek Istenről. De a templom/gyülekezet/imaház/zsinagóga azért van és úgy van kitalálva, hogy ott Istenre lehessen figyelni.

Freya

2012. júl. 12. 21:31
 16/18 anonim ***** válasza:
A templomba járósdit egyházi emberek találták ki,és tényleg értelmetlen.Rituális szertartás,semmi jelentősége nincs annak,hogy jár-e valaki vagy nem.aki Istennel akar lenni,az vonuljon el csendben önmagával,de végül is bárhol megtalálhatja,a buszon utazva is.
2012. júl. 13. 13:29
 17/18 anonim ***** válasza:
2012. júl. 17. 20:50
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem a templomon van a hangsúly, hanem a közösségen.

„Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük” (Mt 18,20)

2012. júl. 28. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!