Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Okozhat komolyabb gondot a...

Granulátum kérdése:

Okozhat komolyabb gondot a vallások erősödése az emberiség fejlődésében?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre, hogy kezd kifújni a felvilágosodás eszméje, és egyre többen fordulnak az ellenkező irányba.

Szerintetek ez okozhat a jövőben komolyabb gondot?

Próbálok megfogalmazni egy példát: Korlátozzák az űrutazások számát, hogy ne paráználkodjanak egymással a nem házas űrhajósok egy többéves út során.

2012. júl. 9. 22:38
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

20/ nem lehetsz ennyire süket és vak...

Én nem voltam pártok híve-- de megbocsáss, lehet hogy itt voltak a ruszkik lehet hogy nyakunknak volt szegezve a kés, de nem akartak leszúrni bennünket mint most az EU akkor nem volt munkanélküliség, köztelező volt a munka, tilos volt a prostitúció-- ma adót fizetnek a testrabszolgák . Akkor nem voltak hontalanok, koldusok mint ahogy ma 2500 feletti a milliárdos hazánkban és kacsalábon forgó villákat építenek-

A templomok működtek, csak az olyan emberek akik feljebb akartak jutni a ranglétrán, nem mertek templomban esküdni. Hisz nem fért össze a piros-könyvecskéjükkel.

Lehet hogy Kádár eladta a népünket a ruszkiknak, lehet hogy sok ártatlan ember megszenvedte az 56 ot, de Kádár még így is szent Ferenc volt a mostani vezetők és milliárdosokhoz képest-- de hol voltak akkor az EU államai és hol voltak akkor amikor kizavartuk a ruszkikat?-- várták mikor vágja el a nyakukat amikor pedig kitakarodtak és mi túl éltük-- csak azután volt merszük a híres többi országnak lebontani a kommunistaéra falait és fellázadni.

Nem tudom mit tanítanak ma az iskolákban, de azt viszont tudom mi volt, mert benne éltem.A férjem már intézte volna a templomi esküvőt-- de amikor megtudtam mennyibe kerülne-- inkább lemondtam; azt mondtam a papnak szükségem van a pénzre ilyesmire nem költöm hiába-- nekem jó lesz ha kisétálunk férjemmel a szabadba és áldását kérjük Istennek.

A szerelem soha nem bűn és nem paráznaság

2012. okt. 14. 19:36
 22/31 anonim ***** válasza:

20/ azt írtad-"Ja, tehát a házasságtörés marhaság?"

Gondolkodj-- ha valaki űrhajós és évekre be van zárva egy kaszliba, és a felesége nem utazik vele, nyilván mind kettő elfogadja ezt az állapotot-- az embernek szükségletei vannak lelkileg és testileg és bizony ez benne van a pakliba ha egy hosszabb utazást vállal valaki.

ennek pedig semmi köze a paráznasághoz-- ehhez a babonaságtól bűzlő vallásos marhasághoz.

A megcsalása a másik embernek a párunknak a való életben az helytelen én a magam részéről nehezen tudom megbocsátani-- de az se paráznaság- csak egy eltévelyedése valakinek, de nem romlottság.

Ha valaki rendszert csinál az ilyesmiből, az se parázna hanem egy mocskos erkölcstelen életstílus

2012. okt. 14. 19:46
 23/31 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező mint írtad-ˇ"kezd kifújni a felvilágosodás eszméje,"

Egyetértek veled, minél több az ezo és a 140 féle vallások babonaság terjesztése ahogy látom annál jobban elfelejtenek az emberek a korunk tudás szintje alapján, logikusan gondolkodni.

Mint az előtte beíró a 20 is parázna szót használ amely kőkorszaki,és bigott.- ugyan akkor nem gondolkodik el azon mit jelent évekig bezárva utazni a kozmosz másik felébe egy űrhajósnak?!

2012. okt. 14. 19:53
 24/31 anonim ***** válasza:

" Mint az előtte beíró a 20 is

parázna szót használ"

Téged idéztelek..... nem zavar?

Parázna szó jelentése házasságtörő. Attól mert te nem ismered a jelentését, attól még nem biztos, hogy ódivatú.

2012. okt. 15. 06:06
 25/31 anonim ***** válasza:

Én nem használom az ódivatú vallási szavakat-- a bibliából hisz van rá épp elég mai szavunk és sokkal lényegre mutatóbb jelentéssel.

ha leírtam én idéztelek téged-

"Azt a szót pedig el kell felejteni hogy paráználkodj-- ez egy épületes babonaság vallások sugallta marhaság."

2012. okt. 15. 07:45
 26/31 anonim ***** válasza:

Na azt nem tőlem idézted.

Viszont ha nem ismered a jelentését, akkor ne is használd. Azt, aki ismeri és használja, milyen alapon minősíted, holott a te tudásod hiányos! Ne használj idegen szót, melynek jelentését nem ismered, viszont ne minősítsd azokat, akik ismerik és használják. Mert ez téged minősít.

Köszönöm!

2012. okt. 15. 10:24
 27/31 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom az űrutazásról és az űrhajósok nemi élet lehetőségéről volt szó, nem pedig a prostituáltakról vagy azokról akik szíre-szóra megcsalják a párjukat- akiket a múlt paráznasággal jelzett és kövekkel dobálták meg őket.
2012. okt. 15. 23:27
 28/31 anonim ***** válasza:

1 A prostituált nem egyenlő a Paráznával. Úgy látom még mindig nem érted.

2 Mutass nekem egy hithű keresztény űrhajóst is akár. :-) Kit érdekel az űrhajósok nemi élete? Te ismersz egyet is akár? Olyan fantazmagóriákba estek bele, melyre érintőleges rálátásotok sincs.

2012. okt. 16. 04:59
 29/31 Pendulum92 ***** válasza:

Az igazi hittel nincs baj. Mindenki szeresse egymást, ez támogatni való dolog. De az egyház erősödése olyan, mint egy diktatúra. Gondoljon mindenki a sokszor emlegetett középkorra.

Amúgy azért gyengül a vallás, mert új istent talált az ember, a pénzt.

2013. ápr. 15. 09:26
 30/31 anonim ***** válasza:

28/

1 "A prostituált nem egyenlő a Paráznával. Úgy látom még mindig nem érted."

TE nem vagy tisztába azzal, hogy valamikor a nem prostituáltak és nem ku.vák voltak hanem paráznák akiket megköveztek az utcán.

""2 Mutass nekem egy hithű keresztény űrhajóst is akár. :-) Kit érdekel az űrhajósok nemi élete? Te ismersz egyet is akár? Olyan fantazmagóriákba estek bele, melyre érintőleges rálátásotok sincs.""

Az egyik amerikai űrhajós azután lett Isten hívő, hogy megjárta az űrt.

S ha jól emlékszem a kérdésben az szerepelt mi van az űrhajós nemi életével?

CSak hát a kérdező azt nem tudja talán, hogy ha egyszer messzebbre repülnek, mert ma még csak sertepertélünk a Földünk körül, akkor az több évet is elvehet egy házasságból. Tehát szó se lehet se házasságtörésről se pedig paráznaságról, mert aki ilyen feladatott, pályát választott annak a párjának is el kell fogadnia. Ez olyasmi, mint amikor egy férfi ki megy külföldre dolgozni, elkerülhetetlen az, hogy ne botoljon bele valakibe "éhesen"". Vannak dolgok amelyek hozzá tartoznak az élethez, ami miatt egy normális házasságban nem csinálnak cirkuszt, de nem is beszélnek róla, főleg nem használnak jelzőket.

Az én férjem is dolgozott külföldön, de soha nem jutott eszembe se kérdezni, se feltételezni semmit, mert csak őreá tartozott. Ha bármi abnormális gyanakvás fel merült volna bennem, akkor eleve el sem engedem. szeretni, elfogadni kell úgy is a másikat hogy figyelembe vesszük hogy távolság esetén szüksége lehet valamire amire nem tudna nemet mondani.

Az olyan ember aki szíre-szóra feleslegesen jelzőket osztogat és olyankor féltékeny amikor nincs semmi értelme, az önmagának való és nem is szereti igazán a másikat.

2013. ápr. 16. 01:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!