Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha semmi tart örökké, a...

Ha semmi tart örökké, a túlvilági élet hogy lehet örökkévaló?

Figyelt kérdés
Ha semmi sem tart örökké, a túlvilági élet mégis hogy lehetne az?
2012. júl. 3. 21:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%

# 9/10 ma 22:23

Nem úgy gondoltam, hogy örökké ugyanolyan marad és nem változik, egyszerűen csak azt írtam, hogy örökké él. De teljesen egyetértek veled és Hérakleitosszal is, hogy az élet maga a folyamatos változás. :)

2012. júl. 3. 22:46
 12/23 Sághegyi Csaba ***** válasza:
75%
Hitem szerint semmi ebben a fizikai világban nem tart örökké. A túlvilági élet pedig nem ehhez a világhoz tartozik, hanem abból állt elő a teljes fizikai univerzum.
2012. júl. 3. 23:12
 13/23 Salx Narval ***** válasza:
71%
Nem tudom kinek a gondolata volt, lehet, hogy ez is Hérakleitoszé, " A változás az ami örökkévaló ". Sajnos mi emberek, nem tudjuk felfogni a semmi, a végtelen vagy az örökké fogalmak valós jelentését. Ahogy már írták, az általad említett szólás,a világi dolgok, kapcsolatok, stb, mulandóságát hivatott kifejezni. Engem pl egyformán elrettent, ha az örök életre, vagy, ha az elmúlásra gondolok, mivel nem tudom felfogni a jelentésüket, gondolom ez lehet az oka.
2012. júl. 4. 04:39
 14/23 anonim ***** válasza:
6%

"Gyengébbik fajta? :) Hmmm pedig ezt már Hérakleitosz is mondta :) "

Kit érdekel, hogy ő mit mondott? Ki volt ő? Meg tudod mondani, hogy kinek a fia, milyen színű haja volt és volt-e szeretője?

Az örökkévalóság a mi reményünk, a másik egy filozófiai maszlag.

2012. júl. 4. 08:58
 15/23 anonim ***** válasza:
74%

"Ki volt ő? Meg tudod mondani, hogy kinek a fia, milyen színű haja volt és volt-e szeretője?"

Filozófus volt, és valószínűleg sokkal bölcsebb, mint Te vagy Én :) De ha neked attól lesz egy személy valaki, hogy tudod a hajszínét, meg hogy kinek a fia volt és hogy volt-e szeretője (vércsoportot már meg se kérdezed? :D ) akkor mea culpa...:)

2012. júl. 4. 10:42
 16/23 anonim ***** válasza:
61%
Még jó, hogy nem vagyok keresztény, beleőrülnék az örökkévalóságba.
2012. júl. 4. 11:25
 17/23 Salx Narval ***** válasza:
69%
Kedves hívő barátom, most mi a jó francnak háborogsz, senki nem mondta, hogy ne higgy az öröklétben. Abban reménykedhetsz amiben csak jól esik. A filozófiát is nyugodtan tarthatod maszlagnak, senki nem mondta, hogy ne tedd. Nyugi, ez csak egy kérdés, amire mindenki válaszol, saját meglátása szerint, tedd ezt te is.
2012. júl. 4. 14:14
 18/23 Salx Narval ***** válasza:
Ha valakit mégis érdekelne. [link]
2012. júl. 4. 14:28
 19/23 Srapnel ***** válasza:

"Sajnos mi emberek, nem tudjuk felfogni a semmi, a végtelen vagy az örökké fogalmak valós jelentését."

Valójában pedig emberek százezrei nap mint nap számolnak vele és használják. Én magam is. Tehát annyira azért nem felfoghatatlanok.

2012. júl. 5. 08:34
 20/23 Salx Narval ***** válasza:
Jó neked, én képtelen vagyok rá. A számolás, más lapra tartozik.
2012. júl. 5. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!