Keresztények! Ti nem gondoltatok még arra, hogy manipulálnak benneteket a Biblián keresztül? Felcseréltétek esetleg a főszereplőket? Vagy utána néztetek annak, hogy valóban az a célja ami le van írva?
Kedves 72% válaszoló!
Látod hova vezetett a kereszténység. Megmondom neked nagyon nem tetszett a válaszod. Egyébként nem vagyok ateista, sem keresztény . Attól még elolvastam a bibliát, s nem jutottam sehova, mert sok ellentmondást találtam. Ezért tettem fel a kérdést, hogy hátha valaki esetleg félelem nélkül leírná, ha esetleg mást fedezett fel, mint ami a keresztényeknél elfogadott. Elvégre nincs egyetértés sok felekezet között. Mert különben nem lenne vita kérdése, hogy ki az Isten, mi a neve, szánkra vehetjük-e a nevét.
Ki volt Jézus? Isten, Isten fia, embernek fia, Mihály arkangyal stb.
Ki a sátán, ellenszegülő, bukott angyal, fényhozó,hajnalcsillag. A világunk Istene.
Ki örökli a földet? Zsidók, szívükben zsidók, igazak, Jehova tanúi.
Kik kerülnek a mennybe, a pokolba, a gyehennára, az örök életre.
Ki az ördög? rágalmazó, a gonosz megtestesítője stb.
Kitől származik a biblia? Isten szava, emberek írása. Ami lehet szent szellem által ihletett. Nem ihletett, saját kitaláció.
A kereszténység alap szabályai: Szeretet, alázat, türelem, engedelmesség, szegénység, minden jó tulajdonság. Vakon hívés, örök fenyegetettség.
Ezen eldöntetlen okok miatt írtam ki a kérdést, hogy talán nem lettek felcserélve a szereplők valami okból? Ha megtudnám az igazat talán nyugodtan, békességben szeretetben élhetném le ezt a rövidre szabott életem, földi pályafutásom alatt.
Látod 72% válaszoló, én nem fenyegettelek meg pedig én nem vagyok keresztény, de Te engem igen. Szerinted Isten nem fenyeget, akkor te miért?
A Biblia Isten ihletése által adott a Szentlélek által .Jézus elküldte a Szentlelket.Igaz hittel olvasd hogy megértsed a Bibliát.Kérd a Szentlélek segítségét ,azért adatott.Ha a szeretet és az Igazságot elfogadod akkor már működik benned a Szentlélek ajándéka.(Amint látni, harcolsz érte)
"Térjetek meg mert elközelített a mennyek országa"
Gondolom ismerős.A megtért bűnösöknek Jézus adja az örök életet.Angyal nem lehet a te megváltód.Istenből való fiú aki erre a világra született.
Egy az Isten és a fiú,mert belőle jött Ő (a fiú )ki.
A te hited legyen amely megtart téged és ne az emberek sajátos véleményére adj.Halld magadban az Igazságot és ha azt meghallottad már Jézus benned lakozik...
Kedves 65%-os válaszoló!
Köszönöm válaszod. Tisztelem azt, hogy megvallottad a hited mások előtt is.
Nem hivatkoztál, nem erőltettél rá a hitedre. Érződött a szavaidból az őszinteség.
Isten szeretet, nincs más. Egy lépést teszünk felé, Ő kettőt felénk. Sosem hagyta magára az embereket. Szerető gondoskodása abban nyilvánult meg, hogy szeretett fiát küldte a mi megmentésünkre. A szent szellemére rákapcsolódva világosságot adott, hogy kitudjuk védeni és feltudjuk mérni azt a sok hazugságot és igazságtalanságot amely ami világunkat uralja. Azt egy csodálatos dolognak tartom, hogy aki keresi az igazságot, a szentszellem segítségével megkapja.
Kedves 75%-os válaszolónak.
Neked is köszönöm válaszod. De gondoltam már sok mindenre, ezért írtam ki a kérdést.
Bocs nem csak gondoltam, hanem szinte mindig ez jár a fejemben. Ha az Isten az ember szívébe és elméjébe "írt" igazságot kezdi felismerni, egyre világosabban látja a dolgokat. Azt, hogy a jósággal vissza élnek, szó szerint vissza élnek.
Sok évi biblia kutatás során jöttem rá olyan csúfondáros dolgokra amit évekig nem vettem észre, vagy még nem vehettem észre.
Én valójában csak annyit tudnék mondani a keresztényeknek, hogy kitartóan kérjék a szent szellemet Istentől. És senkinek ne hagyják magukat, mert Jézus már legyőzte ezt a gonosz világrendszert.
Ez több kérdést vet föl:
Ha valóban manipulálnak engem a Bibliával, akkor kicsoda? És ha tudnak manipulálni, akkor az ki? Tehát nem ember és mégis Isten, akkor engedem magam manipulálni.
És miért gondolod, hogy manipulál ez a könyv? Téged is manipulál? Fogadjunk, hogy nem mersz beleolvasni :)
Egyáltalán létezik még egy könyv, mely képes erre a manipulációra?
Kedves utolsó hozzászóló.
Ha hiszed, ha nem, 22 éve belemerek nézni a bibliába.
Nem vagyok elkötelezve egy vallási csoportnak sem, de ha lennék , akkor is megkísérelnék utána nézni mi az ami elfogadható, s mi nem. Ez azért lehetséges, mert nem félek.
Az Isten szeretet, nem hajt senkit, egész egyszerűen arra vár, hogy felismerjük Őt a szívünkben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!