Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit csináljak, nem bírom...

Mit csináljak, nem bírom elviselni a fasiszta, antiszemita katolikus hittantanáromat? (részleteen lent)

Figyelt kérdés
4 éve sajnos, mivel egyházi iskolába járok ennek a műveletlen, büdös, igénytelen, buta embernek kell a hülyeségeit hallgatnom. Jó tanuló vagyok, nem akartam botrányt, nem szóltam senkinek. Miután, telefonomat zsidó kémnek tituálta a hittanórán, felszólaltam a zsidók és egyéb vallásúak védelmében. Ezenkívül, mikor szóltam neki, hogy II. Józsefnek nem voolt 6000 egyházzal kapcsolatos rendelete, még ő kezdett kioktatni! Ezek után teljesen rámszált, 18 éves vagyok, és anyámat akarja felhívni! Most fogok szóbelizni, úgyhogy nem akarok botrányt, de erőssen fontolgatom, hogy az érettségi után, OMBUDSMANhoz, vagy akár még a főrabbihoz is elmegyek, de ezt nem akarom szó nélkül hagyni. Egy hitoktatónak nincs joga ilyeneket mondani. Igazából, az a legnagyobb baj, hogy ezeket a véleményeit, terjeszti az osztályban, a szlovák miniszterelnököt le nacinalista szemétlásázta, amikor ő beszél folyamatosan a románokról, de megengedhetetlen hangnemben. Hangfelvételt nem készítettem, és nem nagyon akarom, hogy az iskolát vagy az osztálytársaimat meghurcolják. Lehet, csak a drága katolikus anyaszentegyház figyelmét kéne felhívnom erre.

2012. jún. 5. 22:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, utolsó kommentedre reagálva:

Szimpatikus fiatalember vagy, aki szerintem el fog jutni külföldre tanulni. Akkor azonban rá fogsz jönni, hogy még Nyugaton is a nemzettudat a közösségek legfontosabb összetartó ereje. Ezt azért mondom, mert 18 évesen én is pontosan úgy gondoltam, mint te. Most 25 vagyok. Persze számodra, fiatal kozmopolita számára talán nem a magyarsága lesz a legfontosabb jellemző, ami alapján barátokat, társaságot, munkahelyet, otthont választ magának. De majd rá fogsz csodálkozni arra a pillanatra, amikor először gondolsz Magyarországra honvággyal és nemzeti büszkeséggel. Velem is így volt. Persze nem ez a default állapot :)

A kérdésre reflektálva csak annyit, hogy szerintem beszélj a szüleiddel és más, olyan tanárral, akiben megbízol. A hittanár nem hiszem hogy keresztbe tud neked tenni az érettségin.

2012. jún. 6. 01:56
 12/19 anonim ***** válasza:
12%
Egyszerűen nem hiszem el, amit írsz. Ha a tanár tudná, be is perelhetne becsületsértés miatt. A fiatal korod csak részben mentség a vádaskodásaidra. Szerintem nagyon sok bajod lesz még az életben...
2012. jún. 6. 10:35
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú, hogy nem hiszed el. Ha viszont kételkedsz, legalább próbálnád kikérdezni a kérdezőt, hogy bebizonyosodjon az igazad. Pedig vannak beteg emberek a tanárok között is. Vajon azt sem fogod elhinni, ha a gyerekedet molesztálja valaki?
2012. jún. 6. 12:59
 14/19 anonim ***** válasza:
30%
Hát ezek mennek a misén is...
2012. jún. 7. 11:58
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Remélem minél többen fognak keresztény iskolákba járni. Legalább már fiatalkorukban felébrednek. Üdvözlöm a szüleidet akik ilyenbe írattak.
2012. jún. 7. 15:57
 16/19 anonim ***** válasza:
14%
Hmm.. akkor engem se tudnál elviselni, mert én is ilyen vagyok, leszámítva a büdöst és az igénytelent.. :D
2012. jún. 9. 19:07
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva én a helyedben első körben a püspökhöz fordulnék. Az ilyen ember nem érdemli meg, hogy hitoktasson, és ez ellen első sorban a püspök tehet - ha egyházmegyei fenntartású a suli. Ha rendi, akkor a főmufti a rendben. Úgy nem hozod kellemetlen helyzetbe a sulit, ha konkrétan egyetlen ember ellen van panaszod. Gondolom, nem csak Neked.

Ha minden törik, az ombudsman sem rossz ötlet egyáltalán.

2012. jún. 10. 00:32
 18/19 Sághegyi Csaba ***** válasza:

Szerintem jelentsd, ha nincs vesztenivalód. Isten őrizzen attól, hogy ilyen habzó szájak hatalmat kapjanak (és most nem a Jobbikra, hanem a nácikra célzok), akkor komoly zűrbe kerülnénk. Fel kell lépni ez ellen, ahogy csak lehet.

(Magát szélsőjobbnak gondoló agyhalottak megspórolhatják a kioktatást, nem reagálok rá :P)

2012. jún. 12. 22:51
 19/19 anonim ***** válasza:
11%

"Szerintem nem mindenki értett egyet velük, de inkább beálltak a sorba, mert nem akartak kiközösítve lenni."

Akkor te nem ismered a mi iskolánkat :) Itt azért egyhangú egy vélemény mert mindenki azon van. És ez helyes.

Egyébként nem látom be, egy egyházi iskola miben múlja felül az államit - az evolúciót ismeritek? Mert az egyház nem ismeri. El kell fogadnod, hogy senki sem egyenlő, és hogy a vallása épp úgy meghatározza az ember értékét mint a tudása vagy egyéb qualitása. Ebből a szempontból az ateizmus a legkedvezőbb, mert ott senkinek sem kell megfelelned, és azért még senki se köveztek meg az elmúlt években mert nem tartozott egy felekezethez sem (bezzeg annak idején).

2012. júl. 5. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!