Egy fanatikus katolikus embernek hogyan lehet elmagyarázni azt, hogy nem kérek az egyháza tanításaiból?
Előre szólok hogy nem kérek katolikus dogmákat, térítéseket. A kérdésemre várom a választ, hogy erőszak nélkül hogyan lehet megértetni valakivel azt, hogy hagyjon békén a katolicizmussal, nem hiszem, hogy a katolikus egyház "az igaz egyház", nem érdekelnek a hagyományaik stb sem. Tartsa tiszteletben a döntésemet, és hagyja abba a próbálkozást.
A válaszokat előre is köszönöm
"hogyan lehet megértetni valakivel azt, hogy hagyjon békén a katolicizmussal, nem hiszem, hogy a katolikus egyház "az igaz egyház", nem érdekelnek a hagyományaik stb sem. Tartsa tiszteletben a döntésemet, és hagyja abba a próbálkozást."
Nagyjából ugyanezt mondd el neki is. Hogyha ezt nem érti meg, akkor egyszerűen ne foglalkozz vele, majdcsak ráun.
Viszont nem értem, ez a valaki milyen kapcsolatban áll veled? Családtag, barát, ismerős, rokon vagy csak kolléga? Mert igazából ettől is függ, hogyan bánjon vele az ember. Egy nagyrészt ismeretlen embertől elég nagy udvariatlanság vallással traktálni a másikat, szóval abban az esetben nyugodtan küldd el a fenébe.
Én kb. azt szoktam, hogy "mész a πcsába" vagy "nem érdekel a hülyeség".
Ezek után már nem igazán szoktak zargatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!