Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy fanatikus katolikus...

Egy fanatikus katolikus embernek hogyan lehet elmagyarázni azt, hogy nem kérek az egyháza tanításaiból?

Figyelt kérdés

Előre szólok hogy nem kérek katolikus dogmákat, térítéseket. A kérdésemre várom a választ, hogy erőszak nélkül hogyan lehet megértetni valakivel azt, hogy hagyjon békén a katolicizmussal, nem hiszem, hogy a katolikus egyház "az igaz egyház", nem érdekelnek a hagyományaik stb sem. Tartsa tiszteletben a döntésemet, és hagyja abba a próbálkozást.

A válaszokat előre is köszönöm

2012. jún. 3. 17:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
Sehogyan. Ha annyira zavar, ne találkozz vele, kerüld ki a vitát a vitatkozóval együtt.
2012. jún. 3. 17:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy sem fogod tudni megértetni vele, ha valóban annyira fanatikus. Bár megpendíthetnéd előtte az elfogadás lemezt, talán lesz valami haszna... Le kéne ülnöd vele, és szépen elmondani neki, hogy ahogy te nem szólsz bele abba, ő miben hisz, úgy elvárod, hogy legalább egy minimális szinten ntiszteletben tartsa a te véleményed is, akkor is, ha nem ért egyet vele, hiszen te sem próbálod meggyőzni, hogy legyen ateista, hiába gondolsz mást, mint ő, nem? (persze, más a helyzet, ha kölcsönösem próbáljátok meggyőzni egymást, mert akkor tökéletesen egyformák vagytok, tükröt javaslok, ez pedig cska azért kívánkozik ide, mert nem látok a helyzetetekbe, és ez is egy eshetőség)
2012. jún. 3. 17:53
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

"hogyan lehet megértetni valakivel azt, hogy hagyjon békén a katolicizmussal, nem hiszem, hogy a katolikus egyház "az igaz egyház", nem érdekelnek a hagyományaik stb sem. Tartsa tiszteletben a döntésemet, és hagyja abba a próbálkozást."

Nagyjából ugyanezt mondd el neki is. Hogyha ezt nem érti meg, akkor egyszerűen ne foglalkozz vele, majdcsak ráun.

Viszont nem értem, ez a valaki milyen kapcsolatban áll veled? Családtag, barát, ismerős, rokon vagy csak kolléga? Mert igazából ettől is függ, hogyan bánjon vele az ember. Egy nagyrészt ismeretlen embertől elég nagy udvariatlanság vallással traktálni a másikat, szóval abban az esetben nyugodtan küldd el a fenébe.

2012. jún. 3. 20:54
 4/11 anonim ***** válasza:
82%
egyik ismerősöm azt mondta a jehova tanui térítőknek hogy ő sátánista azóta nem látta őket:)
2012. jún. 3. 20:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
felmutatod neki a kozepso ujjad!
2012. jún. 4. 01:35
 6/11 anonim ***** válasza:
Mondd neki, hogy öngyilkos leszel, ha nem fog békén hagyni!
2012. jún. 4. 12:13
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én kb. azt szoktam, hogy "mész a πcsába" vagy "nem érdekel a hülyeség".

Ezek után már nem igazán szoktak zargatni.

2012. jún. 4. 14:30
 8/11 mustafa33 ***** válasza:
44%
Én még nem találkoztam olyan fanatikus katolikussal aki térítget, viszont itt állandóan olyanok nyomják a dumájukat akik azt bizonygatják, hogy ez nincsns a biliában meg az nincsen, még he nem őket kérdezik is.
2012. jún. 5. 12:36
 9/11 anonim ***** válasza:
75%
Nekem egy olyan vallás képviselője ne prédikáljon aki évszázadokig azt állította hogy a föld lapos.
2012. jún. 5. 18:20
 10/11 anonim ***** válasza:
24%
Akkor a katolikus egyházat nyugodtan hallgathatod, ugyanis az ilyet sosem állított, főleg nem évszázadokig :)
2012. jún. 5. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!