Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mik a veszélyei annak, ha...

Mik a veszélyei annak, ha valakinek az egyik ismerőse vallási fanatikus?

Figyelt kérdés
Mikkel kell számolnia annak, akinek ismerőse sajnálatos módon vallási fanatikus? Érdemes egyáltalán tartani vele a kapcsolatot?
2012. máj. 27. 00:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Elég tág fogalom az, hogy vallási fanatikus. Olyanra gondolsz, mint bin Laden volt? Vagy szimplán valami szektatag? Szerintem vagy meg akar majd téríteni téged is, vagy nem áll veled szóba.
2012. máj. 27. 00:30
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha rám nem kényszerít semmit és magánügyének kezeli a vallását, tőlem azt csinál, amit akar. Viszont, ha a kapcsolatunk abból állna, hogy próbálna rámtukmálni dolgokat, akkor én nem tartanám vele a kapcsolatot. Nálam ez magánügy, mint a szexualitás. Én nem vagyok rá kíváncsi, de én sem mondom el senkinek.
2012. máj. 27. 00:32
 3/13 anonim ***** válasza:
82%
milyen vallású amúgy? mert az sokat segítene ha azt is tudhatnaam :P
2012. máj. 27. 08:09
 4/13 anonim ***** válasza:
33%

"Elég tág fogalom az, hogy vallási fanatikus. Olyanra gondolsz, mint bin Laden volt? Vagy szimplán valami szektatag? Szerintem vagy meg akar majd téríteni téged is, vagy nem áll veled szóba."

Én független, radikális, fundamentalista keresztény vagyok. Ha írok ide, pusztán a Biblia alapján elég sok felháborodást szoktam kelteni, és láss csodát, főleg keresztényektől. Viszont nekem is vannak ismerőseim, kollégáim, akikkel tartom a kapcsolatot, és ők is velem. Tisztában vannak a hitemmel, de mivel független vagyok és nem mondok nekik felekezetet, akikhez tartozok, így értetlenül állnak ahhoz, hogy hová is tartozok. Attól, hogy a legtöbb ember szűk látókörűnek avagy sík ostobának tart, nem biztos, hogy az is vagyok. Én ebben a vallásban hiszek, a környezetem meg az evolúció vallásába. Két fanatikus vallás áll egymással szemben, nem más. Attól még vannak egyéb témák is, melyek nem érintik a vallási témát. Ezek a mindennapok történései.

2012. máj. 27. 10:18
 5/13 anonim ***** válasza:
54%

A vallási fanatikusnál szerencsésebb elnevezés a vallási fundamentalista.

A jehova tanúival tényleg nagyon nehéz, mert gondolom, barátaik körében is rendre felhozzák a témát.

A többi közösség szerintem megengedőbb, lehet beszélgetni más témákról is.

2012. máj. 27. 12:11
 6/13 anonim ***** válasza:
93%
Vallási fanatikus lehet bárány bőrébe bújt farkas is. Úgy hiszem, ha ellent állsz neki, nem fog zavarni. Mert nem lesz lehetősége.
2012. máj. 27. 12:12
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Vigyázni kell, nehogy elkapd tőle
2012. máj. 27. 14:35
 8/13 anonim ***** válasza:

# 4/7

Íme a példa, hogy lepontozzák egy keresztény társamat és még ránk mondták a hitetlenek, hogy mi pontozunk le őket.

Egyébként aki hívő, szeretne együtt örvendeni valakivel Istenről, ez is egy társalgási forma, de ateistánál kerülni kell ezt a témát, habár a Biblia alapján bármikor beszélhetünk Istenről és a Bibliáról, nem szabad szégyellnünk. Ha valaki beszél valamiről még nem akarja ráeröltetni senkire sem azt, csak meg szeretné osztani a gondolatait.

Ugyanígy egy dohányoshoz sem megyek le ecsetelni a cigi kártékony hatását pedig az. Beszélnék a rákról mialatt cigizik meg úgy általában az önpusztításról. De ha valaki a jót cselekszi akkor tényleg beszél és idegesíti a dohányost, hogy az egyszer hátha megvilágosodik...

Tehát örök kérdés: Az a jó aki hallgat vagy aki figyelmeztet és ezért utálják?

2012. jún. 7. 13:51
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen szabad beszélni a vallásról, és tiszteletben kell tartani a másik hitét, vagy nemhitét. Megrögözzött ateistákat nem ismerek, ezért róluk nem tudok nyilatkozni, de én elég peches voltam, mert csak olyan vallásos emberekkel volt dolgom, akik rám akarták erőszakolni a meggyőződésüket, bigottak voltak. Katolikusok Kálvint és Luthert szidták, és még hittanórán is ment zsidózás. A megrögzött antiszemitimus nagyon szépen összefér a katolicizmussal. A legtöbben csak odáig jutnak el, hogy normális ember minden vasárnap templomba jár, előáldozó lesz stb. A külsőségeken meg a szertartásokon, és pl. a böjt betartásán van a hangsúly, de inkább a gyűlölködés meg a másképp gondolkodók lenézése jellemezte azokat, akiket megismertem. én sosem tudnék olyanban hinni, hogy csak a katolikus üdvözül, vagy csak a hitgyülis vagy csak a mormon. Protestánsokat nem ismerek. Szóval önkéntelenül is úgy megutáltatták velem, hogy muszáj volt kiírni magamból. A protenstánsokat pl. tetszik a templomuk is, mert olyan egyszerű, dísztelen, amilyennek szerintem Isten házának lennie kell. Bocs ha megsértettem valakit.
2012. jún. 7. 17:52
 10/13 anonim ***** válasza:
*protestánsoknak pl. tetszik
2012. jún. 7. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!