Mik a veszélyei annak, ha valakinek az egyik ismerőse vallási fanatikus?
"Elég tág fogalom az, hogy vallási fanatikus. Olyanra gondolsz, mint bin Laden volt? Vagy szimplán valami szektatag? Szerintem vagy meg akar majd téríteni téged is, vagy nem áll veled szóba."
Én független, radikális, fundamentalista keresztény vagyok. Ha írok ide, pusztán a Biblia alapján elég sok felháborodást szoktam kelteni, és láss csodát, főleg keresztényektől. Viszont nekem is vannak ismerőseim, kollégáim, akikkel tartom a kapcsolatot, és ők is velem. Tisztában vannak a hitemmel, de mivel független vagyok és nem mondok nekik felekezetet, akikhez tartozok, így értetlenül állnak ahhoz, hogy hová is tartozok. Attól, hogy a legtöbb ember szűk látókörűnek avagy sík ostobának tart, nem biztos, hogy az is vagyok. Én ebben a vallásban hiszek, a környezetem meg az evolúció vallásába. Két fanatikus vallás áll egymással szemben, nem más. Attól még vannak egyéb témák is, melyek nem érintik a vallási témát. Ezek a mindennapok történései.
A vallási fanatikusnál szerencsésebb elnevezés a vallási fundamentalista.
A jehova tanúival tényleg nagyon nehéz, mert gondolom, barátaik körében is rendre felhozzák a témát.
A többi közösség szerintem megengedőbb, lehet beszélgetni más témákról is.
# 4/7
Íme a példa, hogy lepontozzák egy keresztény társamat és még ránk mondták a hitetlenek, hogy mi pontozunk le őket.
Egyébként aki hívő, szeretne együtt örvendeni valakivel Istenről, ez is egy társalgási forma, de ateistánál kerülni kell ezt a témát, habár a Biblia alapján bármikor beszélhetünk Istenről és a Bibliáról, nem szabad szégyellnünk. Ha valaki beszél valamiről még nem akarja ráeröltetni senkire sem azt, csak meg szeretné osztani a gondolatait.
Ugyanígy egy dohányoshoz sem megyek le ecsetelni a cigi kártékony hatását pedig az. Beszélnék a rákról mialatt cigizik meg úgy általában az önpusztításról. De ha valaki a jót cselekszi akkor tényleg beszél és idegesíti a dohányost, hogy az egyszer hátha megvilágosodik...
Tehát örök kérdés: Az a jó aki hallgat vagy aki figyelmeztet és ezért utálják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!