Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok a Buddhizmusról?

Mit gondoltok a Buddhizmusról?

Figyelt kérdés
2012. máj. 25. 14:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én mindig egy nyugodt hitnek tartottam. Ha jól értesültem, Buddha sem erőszakolta rá senkire... akit érdekelt, annak elmagyarázta, h ő hogyan találta meg a békét. És ez az utolsó szó, ami miatt én szépnek találom. A meditációval, relaxációjával képes arra, h a gyakorló testi, lelki békéjét megtalálja... ha másra nem, kikapcsolódásra tökéletes. Ezért szerintem hasznos lehet. :)
2012. jún. 18. 22:59
 12/13 anonim ***** válasza:

Több ága is van, én csak azt ismerem jobban, ami Buddhát tanítónak, és nem istennek tartja, és ez nálam nagy szó. Ha jobban megnézzük egyszerű, de nagyon fontos dologra tanít meg, ez a világnézet, de nem követeli meg érte azt, hogy féljek egy istent. Helyette tisztelhetek egy tanítót, és járhatom a magam útját békében.

Felvetülhet a kérdés, mit kapok, ha rossz úton járok? Hisz nem tart vissza tőle pokol, vagy más. Az tart vissza, hogy az emberek rég tudják, aki árt valakinek, az árthat másnak is, ezért eltávolítják maguk közül. Megszülettek a törvények, bezárják, (néhol megölik) azt, aki árt a közösségnek. Ennél több nem kell.

2012. júl. 15. 22:15
 13/13 anonim ***** válasza:

05-28 10:54!

Mig az újszövetségi tanítások tele vannak elméleti példákkal..."

Ezt honnan szedteded?! Ez vagy hazugság,vagy tévedés/tévesztés.

Az,hogy Jézus gyógyított halottakat feltámasztott megkanozták,kivégezték kegyetlenül,meghalt és feltámadt,ez szerinted elmélet?

Épphogy minden más tanítóra a filozófia jellemző...Jézus tanítása meg gyakorlati,még példabeszédei is. Mondhatom politechnika.

A kérdés valóban az ember végső célja. ez pedig nem lehet más - a megvilágosodott embernek - mint az üdvösség. A békesség kérdése: Jézus békéje az volt,hogy elfogadta amit az Atya rámért, a tőle kapott feladatot.

Végső (?) tanitása:"az én békémet hagyom nektek".

Remélem érted.

2012. júl. 16. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!