Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » 27 éves vagyok és soha nem...

27 éves vagyok és soha nem volt barátnőm. Isten eltiltott ettöl? Vagy esetleg úgy van vele, hogy ez nekem az életben nem jár?

Figyelt kérdés
2009. jún. 27. 22:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%

Attól függ, te hogyan fogod fel. Ha úgy vagy vele, hogy az életben minden Isten műve, te pedig csak éled az általa írt forgatókönyvet, akkor igen. Ha úgy próbálod felfogni, hogy nem véletlen, hogy élsz, szándéka van veled, de a mindennapi életet neked kell élned (pl. az, hogy dolgozol, a te elhatározásod és cselekvésed, nem ő irányít rá), akkor vagy valóban célja van azzal, hogy még nem volt barátnőd, vagy te nem tettél meg érte mindent (hiszen nem várhatsz el mindent tőle). Ha pedig úgy gondolod, hogy Isten csak megteremtette a világot, azóta meg mi éljük azt, akkor egyértelműen a te hibád - már ha nem örülsz neki.

A választás a tiéd...

2009. jún. 27. 23:02
 2/19 anonim ***** válasza:
94%

Mindent megtettél annak érdekében, hogy legyen? (Persze,csak ha szeretnél) Jársz eleget emberek közé és társaságba? Nyitott vagy egy kapcsolatra és egyáltalán másokra? Külsőleg, igényességben, ápoltságban minden a helyén van? Ismered magad, önismeret fejlesztése, saját értékeid, jó és rossz tulajdonságaid? Tudod, hogy milyen lányt szeretnél, milyen kapcsolatra vágsz?

Csak úgy ötletelgetek, hogy mi az ami rajtad múlik.

Ha valami nem sikerül, olyan könnyű Istenre fogni, hogy biztos Ő nem akarja, közben meg egy csomó dolog van, amit mi is megtehetünk az eredmény érdekében.

Másrészt pedig mit jelent az, hogy ez jár neked? Ha nincs munkám, akkor Isten a hibás, mert ez jár nekem? Akkor mi az ami "alanyi jogon" jár? Társ, barátok, szuper munkahely, lakás, autó, nyaralás? Ha valami nincs meg, akkor Isten úgy döntött, hogy ez nem jár nekem? Ő eldöntötte és így lesz? Hol az én döntésem, felelősségem, belefektetett energiám?

Ne érts félre, nem rugdalni akarlak és én is hívő vagyok, csak nem értem, hogy sokan miért kezelik úgy Istent (sokszor én is sajnos), mint egy kávéautomatát, amibe bedobom a százast és rögtön kijön a kávé, mert az jár nekem... Lehet, hogy semmi nem jön, lehet, hog ingyen kapom vagy dupla áron, az is lehet, hogy kávé helyett tea jön:) Ha hiszel benne, bízd már rá, hogy jjót akar neked:) és te is tegyél meg mindent, ami a Te feladatod.

2009. jún. 27. 23:03
 3/19 anonim ***** válasza:
94%

Volt egyszer egy 17 éves srác, aki az anyukájával élt és rákos volt.

Egy napon sétálgatott a városban és az egyik zeneboltban

meglátott egy nagyon szép lányt. Bement, de nem tudott megszólalni.

A lány megkérdezte tőle: segíthetek? Erre ő nem is nézte, hogy

milyen CD-t vett ki és mondta, hogy azt kéri. A lány kérdezte,

hogy becsomagolja-e? Erre azt felelte a fiú: igen.

A lány bement a raktárba és becsomagolva adta át a CD-t.

És a srác onnantól kezdve naponta vett egy CD-t. Egy idő

után vett egy szekrényt a sok CD-nek. Meg akarta hívni a lányt,

de nem merte, úgyhogy egyik napon otthagyott egy cetlit a

boltban a telefonszámával. Amikor a lány felhívta, a srác

anyukája vette fel, és elmondta, hogy a srác épp aznap meghalt.

A lány mesélt a CD-kről, és a nő megtalálta a szekrényben a

sok-sok CD-t becsomagolva. Kibontott egyet és talált benne

egy üzenetet: nem megyünk valahova szórakozni együtt?

És minden CD-ben ugyanaz az üzenet volt. Csak a srác nem

volt elég figyelmes, és így nem jött össze neki. Szóval, ha

szeretsz valakit, mondd meg neki, mielőtt túl késő lenne.

Ne félj kifejezni önmagad. Nyújtsd ki a kezed, és mondd meg

a másiknak, hogy mit jelent számodra. Mert mire eldöntöd,

hogy melyik a megfelelő időpont, már túl késő lehet.

Ragadd meg a napot, soha ne sajnálkozz. És ami a legfontosabb:

MARADJ közel barátaidhoz, és a családodhoz, mert ők segítettek

abban, hogy azzá légy, ami ma vagy. Minden nap ajándék az

élettől, így becsüld meg a napjaidat, melyek száma bármilyen sok

is jusson - véges

2009. jún. 27. 23:09
 4/19 anonim ***** válasza:
44%

Ha ekkora szarbvan vagy akkor Fogj egy 10 ezrest, menj ki a 7 ut vagy az 1 es út de akár a 4 es mellé is mehetsz, Csomó barátnő ácsorog arrafelé :D

Segíts magadon! Isten is megsegít!

2009. jún. 28. 00:25
 5/19 anonim ***** válasza:

Igen, tanúlságos történet a fenti. Egyet is értek vele, ha ezt is kiegyensúlyozottan kezeljük.

Vigyázni itt arra kell, nehogy átessünk a ló túlsó oldalára, mint oly sokan, azon az alapon, hogy "ragadd meg a napot". Szerintem (és a Biblia szerint is), Te irányítod az életedet, hiszen nem vagy robot, szabad akaratod van! Az van csupán, hogy az úton van néhány jelzőtábla, melyet Isten állított oda, és vagy figyelembe veszed, vagy nem, ez már a Te döntésed. Ha nem, akkor viszont nem rendőrők, nem emberek figyelnek téged, akik vagy észrevesznek, vagy nem, ha szabálytalankodsz, hanem Maga a Teremtő. Ő pedig nem biztos, hogy néhány ezer forintos bírsággal orvosólja a helyzetet.

Lehet, hogy bevonja a jogsidat...talán örökre, ha olyan súlyos a dolog. Ezért érdemes vigyázni, mert gyorsan áteshet az ember és azt veszi észre, hogy a mának él. Mindent a mának, és azonnal, vagy minél gyorsabban.

Ha 27 éves korodra még nem volt komolyabb kapcsolatod, ez még nem hinném, hogy tragédia! Sokkal nagyobb gond, amikor sokan ennyi idős korukra már túl vannak 1-2 váláson, van több családjuk több helyen, és a nem kevés gyerektartást fizetik. No ez és az ehhez járulékosan járó dolgok már lehetnek tragédia!

Te, ha bőlcs akarsz lenni, akkor jól megválogatod azt, akivel együtt akarsz élni, addig is semmit sem veszítesz!

2009. jún. 28. 00:48
 6/19 anonim ***** válasza:
29%
Felesleges mindenben istent keresni, lehet csúnya vagy, bunkó, illetlen, vagy csak simán lúzer.
2009. jún. 28. 09:55
 7/19 anonim ***** válasza:
79%
Isten nem tilt el ettől senkit, max. a katolikus papokat, de szerintem azokat se ő, hanem az egyház. (ebbe ne menjünk bele...) Miért ne járna Neked is. Annyi a titok, hogy reálisan lásd és mérd fel saját előnyös és hátrányos tulajdonságaidat, és Hozzád illő lánnyal próbálj ismerkedni (kor, képzettség, érdeklődés, külső tekintetében) - lásd meg az értéket abban a lányban is, aki elsőre pl. nem a legszebb. És - jótanács - szerintem ne reklámozd, hogy Neked még nem volt, ráérsz azt később bevallani, ha már együtt vagytok. De akkor se muszáj.
2009. jún. 28. 17:34
 8/19 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ahelyett, hogy ilyeneken gondolkozol inkább szerezz egy barátnőt! Nem akkora nagy tudomány ám!;)
2009. jún. 29. 00:07
 9/19 anonim válasza:

Szia ha már Istent hoztad fel én azt tanultam a Bibliából hogy mindenkit szabad akarattal áldott meg és senkinek nem írta meg előre a sorsát szóval minden csak rajtad múlik. Tapasztalatból mondom nehéz meg szerezni egy lány kegyeit de ha ápolt vagy figyelmes és néha meg leped valamivel beszélgetsz vele akkor nagyobb esélyed van rá. Lényeg ne nyomulj nagyon ne egyből a szexre koncentrálj hanem a belső értékeire a lánynak mert csak akkor fogsz igazán olyan lányt találni aki hosszú távon is hozzád illik. És legyél nyílt új dolgokra. :D

Sok sikert kívánnók neked.

2009. júl. 4. 09:05
 10/19 anonim válasza:
25%

'isten mondja: "segíts magadon, és én is megsegítelek" ' by: nővérem:)

egyébként isten nem létezik, csak a fejetekben/lelketekben, ha istenben bízol, akkor magadban bízol. és amúgy ha olyan lúzer vagy, h nem tudsz összeszedni egy nőt, akkor ne istent hibáztasd:)

arra lennék még kíváncsi h szűz vagy még? mert ha nem, akkor nincs baj, mert amíg van kivel eltölteni kellemesen az időt, addig minek barátnő? ;)

2009. júl. 4. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!