Lehet a szülő beleegyezése nélkül megkeresztelni valakit?
Mondjuk én eleve nem értem ezt a csecsemőkori keresztelést. Majd ha el tudja dönteni a gyerek, hogy akar-e vallásos lenni, akkor majd megkeresztelkedik a neki tetsző egyházba (ez kb 16 éves kor körül vetném fel neki).
Én se vagyok megkeresztelve, mégse lettem rossz ember. Unokahúgomat megkeresztelték, de ő még a templom közelébe sem megy, mert nem érdekli.
Én a helyedben beszélnék a pappal, ha anyukád ilyenre készülne, akkor küldje el.
Édesanyámat így keresztelték, de az ezelőtt 50 éve volt, és az akkori rendszer politikai okai miatt tudták csak így megtenni.
Ma már azért más világ van, a szülő ígéretet tesz, hogy ebben a hitben fogja nevelni a gyereket. Tehát nem hiszem, hogy ha a nagyszülők elviszik a gyereket, hogy az anyja nem akarja megkeresztelni, akkor ezt bármelyik pap megtenni, hiszen a keresztség úgy az igazi, ha abban a hitben nevelik utána a gyermeket.
"Gyerekem fog születni, és a szüleim vallásosak, nekem persze több eszem ennél," Azért gratulálok ehhez a megjegyzéshez, remélem téged a gyereked jobban fog tisztelni, mint ahogy te tiszteled a szüleidet...
ha megkeresztelteted, abból a gyereknek semmi baja nem lesz, szerintem engedd el, aztán majd nagykorában eldönti hogy él e a lehetőséggel.
am. mi az hogy több ész? Ez nem ész kérdése, hanem hogy ki miben hisz. És ez kissé sértő ha nem veszed zokon, but nevermind...
"nem az hogy egy pap rácsorgat egy kis vizet a fejére, meg mormol valamit, hanem az hogy ő úgy gondolja hogy felülbírálhatja az én ítélőképességemet."
Pedig ők már felneveltek minimum egy gyereket, te meg most fogol kezdeni, úgyhogy tapasztalat nekik több van :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!